Kokkolassa nähtiin maali-ilotulitusta sekä paljon tehopisteitä

Waltteri Hopponen iski illan ottelussa tehot 2+2.
Hermeksen ja Espoo Unitedin välinen kamppailussa oli menestystrillerin ainekset, sillä se sisälsi läpi ottelun lukuisia erilaisia vaiheita sekä paljon maaleja. Ensimmäisen erän jälkeen näytti pitkään siltä, että illan kotijoukkue menisi ottelussa menojaan, mutta pikku hiljaa vierailijat pääsivät paremmin kamppailuun mukaan ja voittivat lopulta runsasmaalisen ottelun luvuin 8-5.

Edellisellä kaudella Hermes ja Espoo United pelasivat täyden puolivälieräsarjan, josta ei silloin tunteita puuttunut. Joukkueet kohtasivat illan ottelussa ensimmäisen kerran sitten viime kevään, jolloin espoolaiset jatkoivat aina mitalipeleihin asti.

Hermes tuli ensimmäiseen erään varsin raikkaalla jalalla ja otti varsin nopeasti kuskin paikan Kokkolassa, vaikka espoolaiset aloittivat maalinteon reilu kuuden minuutin kohdalla. Vierasjoukkueen avausmaalista vastasi puolustaja Kai Lehtinen, joka pääsi lähietäisyydeltä tuikkaamaan kiekon Hermes-maalin perukoille.

Espoolaisten maalionnea ei kerennyt kulua kovin pitkään, sillä vain 37 sekuntia myöhemmin Hermes tuli tasoihin videotarkistuksen jälkeen. Kotijoukkueen tasoitusmaalista vastasi Matti Kaarela

Tämän jälkeen kotijoukkue teki kolme osumaa lisää varsin nopeaan tahtiin. Ensin kokkolalaisten Ville Rajala siirsi isännät ylivoimalla 2−1-johtoon. Hermeksen kolmannesta maalista vastasi Niko Kuiri. Tämän jälkeen Rajala iski illan toisen osumansa ja näytti, että Hermes meneisi menojaan.

Espoo United kuitenkin kavensi ottelun 2−4:ään, kun Felix Westermarck pääsi viimeistelemään kiekon maaliin. Vierasjoukkueen hyökkääjä Waltteri Hopponen syötti espoolaisten molemmat maalit ensimmäisessä erässä.

Espoo United löysi kadonneen vaihteensa

Jos kotijoukkue Hermes hallitsi varsin suvereenisti ensimmäistä erää, toinen erä oli puolestaan vierailijoiden käsialaa. Ennen toisen erän alkua Hermes vaihtoi myös maalivahtia, kun maalilta luuisteli pois Samuel Jukuri ja tilalle tuli nuori Leevi Laakso

Ajassa 24.47 nuorempi Westermarck iski illan toisen osumansa tuoden Unitedin jo maalin päähän. Westermarckin kavennusmaalista noin viisi minuuttia myöhemmin espoolaisnuorukainen Oskari Uomala toi espoolaiset tasoihin, ja tästä viitisen minuuttia Waltteri Hopponen iski Unitedin toisen kerran johtoon. Sekä Uomalan että Westermarckin maalin syötti Lehtinen.

Kolmas erän alku oli ottelun tasaisin, ja seuraava maali nähtiinkin ottelun viimeisellä kympillä. Illan kuudennesta maalista vastasi espoolaisten Lehtinen, joka iski illan toisen osumansa. Esityöstä vastasi Unitedin nuorisokaksikko Jesse Ylönen ja jo yhden maalin iskenyt Uomala.

Kaksi minuuttia myöhemmin Hermes sai vielä rakenneltua yhden maalin. Kotijoukkueen viidennestä maalista vastasi myös illan toisen tehnyt Kuiri. Tämän jälkeen vierailijat iskivät vielä kaksi maalia Hermeksen tyhjään maaliin. Espoolaisten seitsemännestä maalista vastasi kapteeni Jiri Veistola, ja Juuso Forsström kaunisteli lukemat 8−5:een.