Sport onnistui vihdoin kaatamaan HCK:n

MESTIS / Raportti
Sport karisti orastavan HCK-peikon harteiltaan.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Keravalle vieraaksi saapui kaksi kertaa HCK:lle hävinnyt Vaasan Sport. Sport ratkasi ottelun jo ensimmäisessä erässä, mutta alkoi lepsuilla johtoasemassa, jolloin HCK sai otteen pelistä. HCK:lla oli kuitenkin suuria vaikeuksia saada kiekkoa maaliin. Sport teki neljä häkkiä ensimmäisessä erässä ja peli päättyi lopulta lukemiin 1-4 (0-4, 1-0, 0-0).

Edellinen kohtaaminen joukkueiden välillä päättyi HCK:n 3-2-kotivoittoon voittomaalikilpailussa. Molemmilla joukkueilla oli myös tappiot alla edellisestä pelistä. Sportin päävalmentaja Pasi Räsänen oli tyytyväinen vain ensimmäiseen erään.

- Tänään oltiin vaikeuksissa kaksi viimeistä erää. Varsinkin toinen erä oli meiltä tosi heikko esitys. Ensimmäisessä erässä pelattiin sitä peliä, mitä haluttiinkin pelata, Räsänen kommentoi.

 Kotijoukkueen päävalmentaja Sami Ranta oli pelin kulusta samaa mieltä Räsäsen kanssa. Hän erityisesti manasi joukkueen surkeaa valmistautumista peliin.

- Käytiin kopissa läpi sitä, ettei tällä tavalla voi valmistautua peliin. Ei tässä sarjassa voi olla niin, että valmentaja menee vetämään valmistavat harjoitukset, jotta joukkue olisi valmiina. Kyllä se kuuluu kapteenistolle ja jokaiselle yksilölle itselleen, Ranta kertoi.

Ensimmäinen erä tylysti vieraille

Ottelu alkoi heti Sportin hallinnalla. Ottelun avausmaali nähtiin jo ajassa 1.09, kun Sportin Jonas Elolalla oli kiekko maalin takana. Hän syötti vapaasti maalin eteen nousseelle Jere Laaksoselle, jolla oli helppo työ tehdä kauden toinen Mestis-osumansa. Kakkossyöttö meni Aki Kangasmäen nimiin.

HCK:lla oli jatkuvasti vaikeuksia lähteä omista liikkeelle ja Sport vyörytti kiekkoa jatkuvasti kotijoukkueen maalille. Maalivahti Aaro Peltonen piti kuitenkin kotijoukkuetta pystyssä torjunnoillaan.

Sport sai toisen maalinsa oikealla ’’kenttämestarin erikoisella’’, kun Ari Gröndahl heitti kiekon päätyyn. Peltonen kääntyi maalin taakse ottamaan kiekkoa vastaan, kun kiekko yhtäkkiä pomppasi kaukalon kulmasta suoraan maalin eteen. Mika Kujanpää viimeisteli tyhjään maaliin lukemat 0-2 ennen erän puoliväliä.

Vaasalaisten toisen maalin kakkossyöttäjäksi merkitty Tomi Pekkala kokeili ylivoimalla ensin pari kertaa kunnes osui kolmannella yrityksellä. Kiekko ajautui aloituksesta Pekkalalle viivaan, josta hän haki vähän paremman vetopaikan ja lämäsi lukemat 0-3 kellojen näyttäessä aikaa 11.47. Ranta yritti herätellä joukkuetta aikalisällä maalin jälkeen.

Sport kuitenkin jatkoi pelin hallintaa. Ajassa 14.09 Juho Iloviita latasi rannelaukauksella lukemat jo 0-4 Niko Tuhkasen ja Juuso Mörskyn syötöistä. Tämä riitti Aaro Peltoselle ja HCK:n maalia siirtyi vartioimaan Karri Herranen.

HCK oli koko avauserän täysi vastaantulija. HCK:lla avauserän maalipaikat olivat muutamassa vetopaikassa ja yhdessä 2-1-hyökkäyksessä, mutta Jonathan Iilahden vartioima maali pysyi puhtaana.

Ranta pettyi luonnollisestikin joukkueensa puolustuspeliin.

- Koko joukkueen puolustaminen ensimmäisessä erässä oli kuin junioripeliä, Ranta kommentoi.

HCK pääsi peliin mukaan toisessa erässä

HCK heräsi mukaan otteluun heti toisen erän alkaessa. Kotijoukkue pääsi omista liikkeelle ja sai rakennettua useita maalintekopaikkoja.

Kotijoukkueen ylivoiman aikana sattui pahannäköinen tilanne, kun HCK:n Tony Sandberg heitti kiekon päätyyn. Ensimmäisenä kiekkoon pääsi Sport-puolustaja Eetu Heikkinen. Sandberg tönäisi Heikkistä poikittaisella selästä, jolloin Heikkinen lensi pahannäköisesti pää ja kädet edellä laitaan. Heikkinen makasi jäässä hetken ja lähti sitten pukusuojaan omin jaloin. Räsäsen mukaan Heikkisellä murtui käsi tilanteessa. Sandberg selvisi 2 minuutin rangaistuksella.

HCK käytti ottelun kolmannen ylivoimansa hyödykseen. Tomi Mustonen syötti Sportin repaleisen alivoimaneliön läpi kultakypärä Jesse Uroselle, jolla oli tilaa ja aikaa sijoittaa kiekko maaliin terävällä laukauksella. HCK:n avausmaaliin syöttöpinna merkittiin myös Tero Konttiselle.

Avausmaalinsa jälkeen HCK vyörytti loppuerän kiekkoa lisää Sportin maalille.  Takaa-ajaja sai vielä erän loppuun ylivoiman ja käytti kiekkoa tolpassa, muttei päässyt koko ottelussa enää sen lähemmäs maalia.

Kolmas erä jatkui myös kotijoukkueen komennossa. HCK:lla oli useita paikkoja, mutta maalinteko takkusi pahasti. Sport sai ainoastaan neljä laukausta maalia kohti koko erän aikana.

- Viimeinen erä oli joukkueelta kuitenkin semmoinen hyvä puolustustaistelu, kommentoi Sport-luotsi Räsänen.

Sport sai ensimmäisen voittonsa Mestiksen nousijajoukkue HCK:sta ja jatkaa pelejään perjantaina, kun Kuparisaareen saapuu Kiekko-Vantaa. HCK puolestaan kohtaa perjantaina etelän-kiertueelle saapuvan Jokipojat.

» Lähetä palautetta toimitukselle