Salamat taisteli itsensä Mestikseen

Salamoiden taistelutahto ratkaisi pelin UJK:ta vastaan ja samalla varmistui nousu Mestikseen. Jää-Kotkat kaatui Kirkkonummella kotijoukkueen heikosta alusta huolimatta.

Ottelua oli mainostettu paikallisessa lehdessä, ja yleisökin tiesi pelin
tärkeyden. Paikalle oli nimittäin saapunut kiitettävä määrä katsojia: 1050 henkeä.

Pelin alku oli Salamoiden puolelta todella hermostunutta peliä, ja UJK veikin Salamoita kuin pässiä narussa. Yleisökin tuntui pelkäävän pahinta.

Kun UJK:n Mikko Mäkiranta sai ajassa 1.42 rangaistuksen kampituksesta, yleisökin toivoi parasta: avausmaalia Salamoille. Mutta mitä vielä: Salamoiden ylivoimapeli oli
suorastaan luokatonta. Peli näytti tasavahvalta väännöltä, kun UJK pelasi
alivoimaa.

Ajassa 5.13 sai Salamoiden Ari Katavisto varsin pienestä koukusta jäähyn. Samanlaisia "pikku koukkuja" olivat molemmat joukkueet tehneet jo
vaikka kuinka. UJK:n ylivoima toimi hyvin, ja muutama tekopaikkakin saatiin
aikaiseksi, mutta viimeistely ontui.

UJK oli kuitenkin kulmissa selvästi nopeampi ja vahvempi kuin Salamat, ja näyttävän kulmapyörityksen jälkeen UJK:n Rami Kaupinsalo pääsi kulmasta kiertämään b-pisteiden väliin, josta ampui hyvän laukauksen. Tällä kertaa Hannu Seppänen ei voinut maalille mitään: 0-1.

Maalin jälkeen kaikkien UJK:n pelaajien
tullessa juhlimaan maalia, Salamoiden Tomi Karlsson antoi poikittaista
mailaa jollekin UJK:n pelaajista, ja tästä hölmöilystä seurasi kymmenen minuutin käytösrangaistus.

UJK:n painostus jatkui, ja tolpat kolisivatkin pariin otteeseen. Salamoiden peli oli todella sekavaa, ja erätauolle mentäessä kotiyleisönkin usko alkoi jo hiipua.

Seppäsen virhe säikäytti kotiyleisön

Toiseen erään Salamat tuli aivan uudenlaisella ilmeellä, ja peli pyörikin
UJK:n päädyssä. Erää oli pelattu
21.48, kun Salamoiden Mika Kivekäs teki lähietäisyydeltä tolpan kautta
tasoituksen 1-1.

Salamoiden hallinta jatkui, kunnes yllättäen, minuutti tasoituksesta, tuli Salamoiden maalivahti Hannu Seppäselle
megamoka. UJK:n Rami Kaupinsalo lähti yksin hyökkäykseen ja laukoi Salamoiden siniviivalta löysän laukauksen (ei maskia), joka meni Seppäsen längistä sisään: 1-2.

Tämän jälkeen peli tasoittui ja nähtiin vauhdikasta peliä päästä päähän, jossa molemmilla oli paikkansa. Salamat oli selvästi parantanut otettaan ja alkoi pelata kovaa taklauspeliä. Erän lopussa
molemmat joukkueet saivat rangaistuksen, mutta niitä ei pystytty käyttämään hyväksi.

Kolmannen erän alku ratkaisi voiton

Kolmas erä alkoi Salamoiden valtavalla painostuksella, ja UJK joutui
heittämään hätäisiä purkukiekkoja Salamoiden päätyyn. Salamoiden peli oli
astetta parempaa kuin toisessa erässä.

Ajassa 41.11 Salamoiden Mika Kivekäs jällen teki varsinaisen tahtomaalin
kovasta UJK puristuksesta huolimatta: 2-2. Nyt alkoi yleisökin huutaa jo
niin kovaa, ettei kuuluttajan kommenteista saanut enää selvää.

Peli jatkui Salamoiden hirveällä rynnistyksellä, eikä UJK millään saanut
purettua kiekkoa pois omasta päädystä. Näin ajassa 42.23 Ari Katavisto
pääsi maalin läheltä laukaisemaan. Laukaus epäonnistui, ja vedosta tuli ns.
liru, mutta UJK:n maalivahti oli jo ehtinyt liikahtaa toiseen suuntaan, ja
näin kiekko lirui maaliin helpon näköisesti: 3-2. Tästä johtomaalista yleisö aloitti sellaisen metelin, jota ei aiemmin Kirkkonummen Varuboden Areenalla ole nähty.

Pelillisesti UJK otti ohjat käsiinsä, ja Salamat lopetti rynnistyksen ja alkoi selvästi puolustaa enemmän. Vaarallisia paikkoja ei UJK saanut kuin muutaman, mutta Salamat teki muutaman todella vaarallisen vastahyökkäyksen, yhden läpiajonkin, mutta tuloksetta.

Lopussa Salamat puolusti henkeen ja vereen, ja näkyi selvästi, kuinka periksi ei annettu milliäkään. "Heilikin" niittasi pari kertaa kunnolla laitaan, ja