Salamat pysäytti Haukkojen lennon

Haukkojen ja Salamoiden ottelu Järvenpäässä päättyi lopulta vierasjoukkueen niukkaan 3-4-voittoon. Vierasjoukkueen sankareina häärivät Mikko Lepola kahdella maalillaan ja maalivahti Tommi Tervo varmalla torjuntatyöskentelyllään.

Ottelun luonteesta kertoo mainiosti Matti Hagmanin kommentti ottelun jälkeen.

- Molempien joukkueiden otteista näkyi, että kyseessä oli erittäin tärkeä peli. Alkulämmittelyssä vedot vielä upposivat ylänurkkiin, mutta kun peli alkoi, maila puristettiin niin kovasti, ettei vedot menneet oikein mihinkään.

Ottelun alku oli molemmilta erittäin hermostunutta peliä. Ottelun tärkeys näkyi kummankin joukkueen otteissa. Vaikka virheitä pyrittiin välttämään, sattui niitä silti normaaliakin enemmän.

Ottelun avausmaali nähtiin ensimmäisen erän 16. minuutilla. Antti Pihlgren joutui paikkaamaan seikkailevaa Haukka-puolustusta ja Mikko Lepola onnistui kiertämään Pihgrenin helposti. Lepola pääsi yksin Haukka-vahti Heikki Kokkosta vastaan ja onnistui sijoittamaan kiekon maalin alakulmaan.

Maalin jälkeen Haukat sai pelin juonesta kiinni. Painopiste siirtyi vierasjoukkueen päätyyn ja erän viimeisellä minuutilla nähtiin Haukkojen tasoitus. Jaska Vilen pelasi kiekon maalin edustalle Mika Asikaiselle. Asikainen ei saanut pomppivaa syöttöä haltuunsa, mutta Asikaisen takaa tullut Juha Jusslin onnistui napauttamaan kiekon maalin edestä Tommi Tervon taakse.

Ensimmäinen erä oli kokonaisuudessaan erittäin sekava. Molemmille joukkueille tuli paljon harhasyöttöjä. Sekä Heikki Kokkonen että Tommi Tervo onnistuivat nappaamaan hyökkääjien lähentelyt vakuuttavasti kiinni.

Vierasjoukkue karkaa

Toisen erän alku alkoi Haukka-ylivoimalla. Ylivoima kuitenkin valui hukkaan ja vierasjoukkue sai pelin juonesta kiinni. Haukkojen ylivoiman jälkeen Salamat rankaisi kahdesti puolen vajaan minuutin sisällä.

Vierasjoukkueen toisen maalin viimeisteli Mikko Lepola. Sami Terimo lähetti löysän rannelaukauksen maali siniviivalta. B-pisteen kohdalla selkä maalia kohden seisoskellut Lepola ohjasi kiekon haarojen välistä kohti maalia puolustajan estelyistä huolimatta. Lepolan ohjaus painui hölmistyneen Kokkosen jalkojen välistä verkon perukoille.

Vain vajaa minuutti edellisestä siirtyi Salamat jo kahden maalin johtoon Haukka-puolustuksen suosiollisella avustuksella. Ensin Timo Suuronen avasi kiekon suoraan Salama-hyökkääjälle. Tällä kertaa kiekko palautettiin sovinnolla takaisin Haukka-puolustukselle. Seuraavaksi oli Jonni Talaksen vuoro antaa käsittämätön harhasyöttö suoraan Antti Tevasen lapaan. Tevanen jatkoi kiekon Immo Suutariselle, joka nopeasti siirsi pelivälineen Tuomas Tikkaselle maalin eteen. Tikkanen kiitti kauniisti ja laittoi kiekon Kokkosen jalkojen välistä verkkoon.

Vaikka Salamat saikin parin maalin johtoaseman, ei kotijoukkue luovuttanut. Juha Jusslinilla oli tuhannen euron paikka Jaska Vilenin laukauksen jälkeen. Jusslin kuitenkin nosti maalivahdista ponnahtaneen kiekon maalin ylitse. Myös Marko Sakko pääsi kertaalleen kokeilemaan vapaasta paikasta, mutta Tommi Tervo venytti näyttävästi patjansa Sakon lyöntilaukauksen tielle.

Erän loppupuolella Haukat onnistui kaventamaan tilanteeksi 2-3. Ylivoimapyörityksen aluksi Jonni Talas heitti löysän laukauksen kohti Tervon vartioimaa maalia. Maalin edessä Joni Hakonen onnistui ohjaamaan kiekon Tervon ohitse.

Kokonaisuutena toinen erä oli todellinen ikävää katsottavaa. Molemmat joukkueet polkivat päästä päähän vailla minkäänlaista ideaa joukkuepelistä. Erää sävytti lisäksi törkeä mailapeli. Molemmat joukkueet huitoivat ja kahvasivat oikein reilusti.

Salama-alku nujersi Haukat

Kotijoukkueen kannattajat odottivat toiveikkaina kolmatta erää. Salamat kuitenkin kaatoi kylmää vettä niskaan tekemällä maalin heti erän alkuun. Maalintekijänä kunnostautui entinen järvenpääläispeluri Kai Öhberg.

Haukkojen käskijä Jan Lehti harmittelikin Öhbergin maalia ottelun jälkeen.

- Öhbergin Kaitsu seisoo maila pystyssä viisi-viisi pelissä. Parit kaikilla muilla paitsi Asikaisen Mikalla. Ei muuta kuin kiekko sinne ja maali. Pikkasen söi meidän takaa-ajoa.

Monet uskoivat, että Salamoiden maali ratkaisi pelin, kunnes Haukkojen ikitaistelija Jaska Vilen onnistui kaventamaan pelin. Vilen sai kiekon hyökkäysalueelle Haukka-puolustukselta. Vilen veivasi kiekkoa sen verran komeasti, että vierasjoukkueen puolustaja meni aivan solmuun. Veivauksen Vilen päätti komeaan ylänurkkalaukaukseen, johon Tervo ei ehtinyt mitenkään mukaan. Syöttäjäksi maaliin merkittiin Jussi Haapasaari, mutta oletettavasti syöttöpiste meni väärään osoitteeseen, koska virallisen ottelupöytäkirjan mukaan Haapasaari ei tuolloin ollut edes kentällä.

Vilenin hurja tuuletus kertoi Haukkojen latauksesta ottelussa. Kuitenkaan se ei joukkuetta siivittänyt enää tasatilanteeseen, vaikka mahdollisuuksia oli useita.

Heti maalin jälkeisessä vaihdossa Tuomas Ilola karkasi yksin läpi. Ilolan veivaus kuitenkin kilpistyi Tervon suojuksiin.

Erän lopulla Haukat sai vielä ylivoiman ja pyöritys oli erittäin kova Salamoiden maalilla. Janne Vilhusella, Jussi Haapasaarella ja Jaska Vilenillä oli vuorollaan mahdollisuus tasoittaa ottelu, mutta Tervo nappasi jokaisen laukauksen varmasti kiinni.

Pelin lopussa Heikki Kokkonen oli lähes minuutin poissa maalilta, mutta Haukkojen pyöritys ei tuonut tulosta. Lopulta järvenpääläisyleisö joutui poistumaan päät kallella kotiin Salamoiden juhliessa 3-4-voittoa.

Onnekkaampi voitti

Lehdistötilaisuudessa molempien joukkueiden valmentajat punottivat normaaliakin enemmän. Matti Hagman oli silminnähden erittäin tyytyväinen joukkueensa voittoon.

- Olimme erittäin onnekkaita, että voitimme tämän ottelun.

Haukkojen valmentaja Jan Lehti oli tappiosta huolimatta aika tyytyväinen joukkueensa peliin. Kritisoitavaakin kyllä Lehti joukkueensa esityksestä löysi. Salamoiden toista maalia edelsi Vilhusen harhasyöttö, kolmatta Talaksen harhasyöttö ja viimeistä Asikaisen merkkausvirhe.

- Pelimme oli ihan ok. Pitkästä aikaa kuitenkin järjestettiin vastustajille kolme maalia. Onnea oltaisiin tarvittu hieman voittoon.

Salamoiden voiton takuumiehenä hääri maalivahti Tommi Tervo. Myös kotijoukkueen valmentaja antoi tunnustusta Tervolle.

- Vastustajan veskari otti muutamia hienoja koppeja.

Molemmat joukkueet jatkavat seuraavaksi kotiottelulla. Etelän kiertueelle lähtevä Hokki kohtaa Salamat Kirkkonummella ensi lauantaina. Sunnuntaina Hokki saapuu Järvenpäähän Haukkojen vieraaksi.