FPS kaatoi TuTon hyvällä esityksellä

Forssan Palloseura otti heti ensiminuuteista lähtien isännän otteen, eikä vierailija TuTo päässyt juuri missään vaiheessa peliä kotijoukkueen vauhtiin. Forssalaisten hallinta toi toisesta kotiharjoitusottelusta 4-2-voiton, eikä tälläkään kertaa fyysistä peliä kaihdettu.

Turkulaisvahti Timo Kinnunen lämpeni pikaisesti, kun forssalaishyökkäys tarjosi lähes sarjatulta TuToon palanneelle kassarille. Heti alusta asti Kinnusella hieman kiekot putoilivat, eikä TuTon viime kauden maalivahtipeliin verrattuna edistysaskel ollut kovinkaan mittava. Ensimmäistä kertaa Kinnunen yllätettiin neljän minutin, kun Antti Piiroinen otti 100-0 aloitusvoiton hyökkäyspäässä ja Asko Rantanen siirsi kotijoukkueen johtoon b-pisteen kaarelta.

Maalin jälkeen TuTo pääsi peliin paremmin mukaan, mutta edelleen hallinta oli kotijoukkueella. Jäähyjen sävyttämän erän seuraavaa maalia saatiin odottaa 13. minuuttiin, kun maalinedushässäkästä TuTon illan hahmo Topi Riutta pääsi napauttamaan kiekon sisään. Vierailijat eivät kuitenkaan kauaa ehtineet juhlia, sillä jo seuraavasta hyökkäyksestä Toni Ronkainen syötti isoveljensä Markon läpi, ja tämä ei erehtynyt läpiajosta.

Toisessa erässä jäähyt sekoittivat molempien joukkueiden pelin, eikä kumpikaan saanut juuri organisioitua peliään tasakentällisin. Silti pari maaliakin nähtiin, kun ensin erän viidennellä minuutilla Riutta teki illan toisensa vaarattoman näköisestä 1-1-tilanteesta. Puolustajan jaloista vedetty napakka rannari yllätti tänään ensimmäistä kertaa FPS-maalia vartioineen Tommi Kelan. FPS kuitenkin palasi johtoasemaan erän loppupuolella, kun Rantasen ja Mika Tasalan hyvästä esityöstä Jaakko Kallio yllätti Kinnusen oppikirjavedolla krokilasin korkuisella vedolla kilpipuolen alanurkkaan.

Kolmas erä alkoi muistuttamaan jääkiekkoa, vaikka päätuomarina viheltänyt Teemu Salminen teki kaikkensa tämän estääkseen. Salminen osoitti ja alleviivasi tasonsa useasti erän aikana, eikä linja pysynyt viittä minuuttia samanlaisena. Myös pelaajilla alkoivat hihat palaa Salmisen kanssa erän vanhettua, mutta sentään järki ei jäätynyt pienistä nuhjauksista huolimatta.

Kunnollisen takaa-ajoon vierailijat eivät kyenneet erän aikana, eikä takaa-ajohaluja paljoakaan lisännyt FPS:n muutama minuutti ennen erän loppua viimeistelemä 4-2-maali. Nyt osat vaihtuivat Ronkaisten välillä, ja Markon tarjoilusta Toni viimeisteli rauhassa maalin nurkalta. Poikittaisliikkeeseen pelatulla Kinnusella oli aiheestakin asiaa puolustajilleen maalin jälkeen.

TuTo yllättävän hampaaton

TuTo on monesti nähty vahvempanakin Forssassa ja nyt oli pieni yllätys, kun se ei pystynyt ottamaan kiekollista peliä haltuunsa kuten sillä yleensä on tapana Forssassa käydessään. Toisaalta tuskin vielä valmista peliä on syytä odottaa näkevänkään. Vierailijoiden konseptit olivat jonkin verran sekaisin, eikä varsinkaan kiekollinen peli ollut samalta planeetalta verrattuna muutamiin edelliskausien turkulaisryhmiin. TuTo oli kuitenkin varsin nuorella ryhmällä liikkeellä, sillä joukkueesta löytyi peräti neljä häkkipäätä, joista erityisesti isokokoinen Miikka Tuomainen ei ujostellut viherpaitoja.

Tosin ei kotijoukkuekaan suuria hienouksia kiekollisesti tarjoillut paria viimeistä maalia lukuunottamatta. Nyt jalkeilla näyttäisi olevan varsin erilainen ryhmä kuin se perinteinen pieni ja vikkelä FPS. Joukkue näyttää mielenkiintoisemmalta kuin koskaan aiemmin Mestiksen olemassaoloaikana, sillä ryminää ei joukkueesta puutu Willmanin ja Martikaisen sopimusten myötä. Tosin Willmanilla lienee edessä totuttelu paikalliseen pelityyliin, sillä tänään napsitut 14 rangaistusminuuttia eivät välttämättä palvele joukkueen etua.

TuTon illan tähti oli kaksi maalia viimeistellyt Riutta. Vaarallisena ottelun läpi esiintyneen ex-JYP-hyökkääjälle lieneekin nyt tarjolla isoa roolia TuTossa, ja näillä esityksillä häneen myös kannattaa toivo asettaa. Takalinjoilla Kalevi Aitio näkyi hyvässä ja pahassa, mutta lopputulemana oli varsin positiivinen kuva. Maalilla Timo Kinnunen on joskus parempiakin pelejä pelannut, sillä kiekko poltti hanskassa huomattavasti.

Forssalaisista parhaan esityksen löi tiskiin Toni Ronkainen, joka pienestä koostaan huolimatta näyttää erittäin valmiilta kaverilta Mestikseen. FPS pelasi vain viidellä puolustajalla, ja varsinkin Willmanin kympin aikana neljä miestä joutuivat vetämään joka toista vaihtoa. Tämä ei kuitenkaan näkynyt ainakaan negatiivisesti Asko Rantasen otteissa, sillä tänään hän oli mies paikallaan ja tason korotus viime kaudesta näkyisi olevan tilauksessa. Try-out laituri Mika Tasala pelasi myös pirteästi. Maalilla Tommi Kela oli eleettömän varma, eikä sylkenyt kiekkoja eteensä, mutta todellista testiä TuTo ei kyennyt Kelalle järjestämään.

FPS:n kentälliset: