Tuomariston tulkinnat nousivat päärooliin Forssassa

MESTIS / Raportti
FPS:n ja Titaanien välillä nähtiin tasainen karsintasarjan avaus, joka päättyi vieraiden niukkaan voittoon. Titaanien voittomaalin aikana voimassa ollut Veli-Matti Savinaisen viiden minuutin rangaistus oli illan ykköspuheenaihe.
style="border-top: solid 6px #BBD2E9; border-left: solid 2px #BBD2E9; border-right: solid 2px #BBD2E9; border-bottom: solid 2px #BBD2E9; padding: 3px;">kommentti

Forssan farssi
href="http://www.jatkoaika.com/mestis.php?sivu=kolumnit&joukkue=FPS&id=http://www.jatkoaika.com/mestis.php?sivu=kolumnit&id=6024">[lue lisää]

Mestis-joukkueiden pelkäämän ja suomisarjalaisten odottaman karsintasarjan avauskierroksesta tuli odottajien kannalta menestys, kun sekä LeKi että Titaanit kykenivät vierasvoittoihin. Ottelu oli varsin samannäköinen verrattuna Mestiksessä tällä kaudella nähtyihin peräpään kohtaamisiin, mutta Titaaneita vauhti meinasi huimata.

- Erittäin kova peli meille. Kyllä tämä pelitempo on aivan erilaista mihin me ollaan totuttu. Mutta hyvin tyytyväinen olen pisteisiin, niitä me tultiin hakemaan. Helpolla ei niitä saatu mutta onneksi saatiin kuitenkin. Veikkaan että kaikki nämä pelit tulevat olemaan tämänkaltaisia, joissa on pienet marginaalit, Titaanien valmentaja Jari Helle pohti.

- Kuten olen sanonut, meillä on neljä tasaista kentällistä, joita pystytään tasaisesti pyörittämään. Niin teimme myös tänään, ennen kuin aivan lopussa kavennettiin kolmeen, Helle jatkoi.

Forssalaisilla kenttien pyörittäminen ei ollut aivan yhtä mutkatonta.

- Nyt pitää pelaajistakin ruveta useamman nousemaan esille, sillä vähän liian kapeata on sillä rintamalla, millä pelit pitää ratkaista. Kun maalivahti antaa mahdollisuudet voittaa niin se täytyy kyllä käyttää hyväksi, FPS-valmentaja Karri Kivi painotti.

- Osalla miehistöstä ei yritys ollut sitä luokkaa mitä odotetaan. Täytyy muistaa, että Forssan Palloseura on antanut meille kaikille mahdollisuuden ja silloin ollaan myös seuralle velkaa että tehdään kaikkemme, jotta Forssassa pelattaisiin Mestistä myös ensi kaudella. Sellainen minä-minun-ajattelutapa on kyllä väärä ja liian itsekäs, Kivi muistutti.

FPS teki nopean avausmaalin

FPS loi ottelun alussa hurjaa painetta Titaanien maalille, sai näin hyökkäyspään aloituksia ja voittikin niitä suvereenisti viisi kappaletta parin minuutin sisään.

Avausmaalissa Anssi Rantanen lähetti pitkän syötön Ossi Häkkiselle, joka kiekon hyökkäysalueelle vietyään ampui kiekon luvattoman helposti Jaakko Valkaman räpsäkäden ylänurkkaan

Alkujärkytyksestä toipumisessa vieraita auttoi muutama forssalaisrangaistus, mutta tasoitusosuma syntyi tasakentällisin.

Titaanit piti painetta FPS-päädyssä. Purkukiekko epäonnistui ja Janne Ruohola pääsi laukomaan viivalta. Janne Kari-Koskinen oli maalillaan voimaton Roope Mustosen päästessä ohjaamaan.

Molemmille joukkueille avautui erän lopussa vielä pari tekopaikkaa, jotka kokonaisuutena olivat tarkassa ottelussa melko vähissä.

Toisen erän alku meni Titaanien merkeissä, eikä FPS:n hyökkäyspelissä ollut terää nimeksikään. Kiven mukaan yksi syy hyytymiseen oli joukkueen alkuviikon sairastelu. Titaanien karvauspeli toimi mutta maalipaikkoja sekään ei pystynyt rakentamaan edes ylivoimillaan.

Erän loppukin oli forssalaisilta kaikkea muuta kuin häikäisevä, mutta ainakin pelin näennäinen hallinta siirtyi vaihteeksi lähemmäksi kotkalaismaalia.

Kun Veli-Matti Savinainen oli passitettu päätöserän aluksi ulos kaukalosta, FPS:n tuskaa lisäsi vielä Anssi Rantasen saama huitomisjäähy. Titaanit käytti superylivoiman hyödykseen, kun FPS:n tärkeä purku epäonnistui ja Jaakko Viljanen tulitti kiekon vastustamattomasti rysään.

Viimeisen kymmenminuuttisen aikana FPS sai pari erittäin hyvää tasoituspaikkaa, mutta Valkama ei taipunut. Loppuhetkillä FPS otti vielä maalivahdin ulos muutamaan otteeseen, tällä kertaa kuitenkin tuloksetta.

Sarja jatkuu sunnuntaina FPS:n osalta Lempäälässä ja Titaaneilla kotiottelulla KOO-VEE:ta vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle