SaPKo oli Forssassa kuin kotonaan

MESTIS / Raportti
Parempi myöhään kuin ei milloinkaan, miettivät savonlinnalaiset. Vieraskaukaloissa SaPKolle kertyi yksi tasapeli ja yhdeksän kappaletta maalin tappioita tällä kaudella ennen täysosumaa. Kaikki odotukset ylittäneelle sarjanousijalle se tuli parhaaseen mahdolliseen saumaan.

- Pelillisesti vieraat olivat selvästi parempia. Välillä päästiin mukaan, mutta ei riittävästi, summasi isäntien valmentaja Karri Kivi ottelun jälkeen.

- Latinki oli kova ja se meni yli niin, että ekan erän jälkeen oltiin aivan kipsissä. Kokemattomalla joukkueella ylilatautuminen näkyy siinä, että ollaan jatkuvasti kentällä väärin sijoittuneina. Eikä riitä, että kaksi kentällistä pelaa ja kahdella muulla tuskin mailat pysyvät käsissä, Kivi jatkoi.

FPS:n jäykkä alku heijastui katsomoon alusta alkaen ja kotidebyyttinsä tehnyt maalivahti Janne Kari-Koskinen sai jo toisella minuutilla tehdä ensimmäisen ison torjuntansa SaPKon päästessä ylivoimahyökkäykseen.

FPS:n ylivoimapyörityksen jälkeen pelin suunta kävi jälleen kohti forssalaisten päätyä. Läpiajoon päässyt Antti Niemi kahvitti sekä maalivahdin että itsensä, eikä vielä saanut kiekkoa sisään.

Tapahtumiin nähden ansaittu avausmaali vieraille tuli kahdeksannella minuutilla Tuomo Litmasen syöttäessä kiekon luukulle, mistä Joni Lindlöf ohjasi laatan perille.

Maalin jälkeenkin sekava erä sujui SaPKo-merkkisesti, vaikkei senkään erikoinen neppailu ollut sitä kaikkein tehokkainta pelaamista.

Kakkoserässä avoimia ovia

Erätauon jälkeen FPS:nkin pelissä oli uutta meininkiä ja reitti Iiro Tarkin vartioimalle SaPKo-maalilla alkoi löytyä.

Siitä huolimatta illan toisenkin maalin iskivät pässipaidat. Tuomas Nissinen syötti kulmasta maalille, jonne oli noussut puolustaja Jukka Niemelä. Runkosarjassa vain yhtä osumaa tuulettaneella Niemelällä ei maila vapissut vaan kiekko löysi tiensä ylänurkkaan pakkopelin päätteeksi.

FPS:n kavennus nähtiin alle minuutin päästä edellisestä punalampun syttymisestä. Veli-Matti Savinainen otti Antti Maaningalta klassisen satanolla-aloitusvoiton ja kiekko päätyi Pekka Raution kautta viipymättä Oskar Essenille, joka vuorostaan sijoitti kiekon poikkiputkea kilautellen rysään.

32. minuutin täyttyessä Essen oli alivoimalla maalipaikassa, mutta tällä kertaa maalivahti Tarkki oli onnekkaampi. Vastahyökkäyksessä maalivahti jätettiin puolestaan vaille mahdollisuuksia. Jami Miettinen heitti siniviivalta kiekkoa maalille ja Tuomas Nissinen ohjasi rystyltä vastustamattomasti laatan pussiin.

Erän lopussa FPS:n ylivoima pyöri hieman takkuisesti, kunnes Essen otti kiekon ja ruoska lauloi jälleen suunnaten kiekon Tarkin räpsäkäden puoleiseen ylämummoon.

Lopussa käännettiin ja väännettiin

Päätöserän alussa FPS:lla oli valtava nälkä maalintekoon, mutta tekopaikkoja sateli lähinnä omaa päähän. Ei siis ollut suuri ihme, että vieraat onnistuivat neljännenkin kerran maalinteossa. Puhtaassa 2-1-hyökkäyksessä Tuomo Litmanen laukoi kiekon tarkasti sisään ohi hyvin pelanneen Kari-Koskisen.

Tiiviisti puolustanut SaPKo ei päästänyt forssalaisia tilanteisiin ja kotijoukkueen ensimmäinen tekopaikka erässä tuli vasta 13 minuutin täyttyessä.

Lopussa FPS laittoi vielä kerran kaikki peliin päästessään hakemaan kavennus- ja tasoitusmaalia kuudella neljää vastaan, kuitenkin tuloksetta.

Viimeisillä sekunneilla SaPKon Marko Mäenpää tappoi sekunteja FPS-maalin takana ja kun kiekkoa ei häneltä muuten saatu pois, ratkaisi Essen tilanteen tarjoamalla mailaa turhan ronskisti kulmassa kyykkineelle Mäenpäälle.

Konflikti oli valmis Jami Miettisen rynnätessä keskialueelta kostoretkelle FPS-pelaajien kimppuun. Kuuman tilanteen rauhoituttua tuomaristo pähkäili jäähyjä pitkään ja hartaasti arpoen lopulta yllättävän ottelurangaistuksen Savinaiselle, jonka raitapaidat katsoivat olleen kahakan aloittaja. Essen ja Miettinen kuittasivat 5+20-minuuttiset.

Kummallakin valmentajalla oli omat pistävät kommenttinsa tilanteesta, ja luonnollisesti vastustajajoukkueen pelaaja oli molempien mielestä isoimman rikkeen tekijänä. SaPKo-luotsi Jori Kokkonen niputti muut pelitapahtumat tiiviisti pariin lauseeseen.

- Hyvä voitto saatiin ja pää pysyi kylmänä loppuun asti. Neljälle ketjulla tasaisesti peliaikaa ja neljä maalia riitti voittoon Forssassa.

Ottelusarja jatkuu ja on katkolla lauantaina Savonlinnassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle