Lomille lomps

MESTIS / Raportti
Forssan Palloseura ja Heinolan Kiekko kohtasivat torstaina merkityksettömässä ottelussa, joka ei huikeaksi kiekkonäytelmäksi kehkeytynyt. FPS vei pisteet kotiin 3-2-lukemin Ville Piltin komean yksilösuorituksen siivittämänä ja varmisti FPS:n karsintasarjan voiton.

Vieraat lähtivät otteluun pirteästi ja ensimmäisen viiden minuutin ajan Tommi Kelalla oli täysi työ pitää maalinsa puhtaana. Peli kuitenkin tasoittui erän edettyä ja kotijoukkuekin pääsi paikoille, mutta ennen HeKin avausosumaa FPS ei kuitenkaan tolppaa pidemmälle päässyt. 13 minuutin plein jälkeen Juha Nissinen avasi vieraiden maalitilin komealla rannarilla yläpesään.

Vain kolme minuuttia tästä helisi toisessa päässä, kun Tero Alminojan kuljetti kiekon läpi kentän, kiersi maalin ja lirautti kiekon Mikko Kapasen jalkojen välistä tasoittaen ottelun.

HeKi meni ottelun puolivälin jälkeen jälleen johtoon, kun samainen Alminoja konttasi omassa päässä ja HeKille avautui 2-1-ylivoimahyökkäys. Josse Mielonen tarjoili suoraan Petri Siitosen lapaan, jonka ensimmäisen vedon Tommi Kela torjui, mutta enää paluukiekkoa mies ei pystynyt pysäyttämään. FPS kuitenkin kuittasi pian perään, kun 5-3-ylivoimalla Jouni Kulonen sai avopaikan maalin edessä, eikä tilanteesta erehtynyt. Koko toinen erä kulki vahvasti kotivoittoisena, mutta Kapasen erinomaiset torjunnat pitivät kuitenkin vieraat pelissä mukana.

Kolmannen erän alkuun FPS pääsi heti myllyttämään neljä minuuttia ylivoimaa, kun illan erinomaisesti viheltänyt Timo Mustikkamaa antoi tuplakakkosen Anssi Silfverille tämän sohaistua korkealla mailalla Toni Ronkaista. Palloseuran ylivoima ei tuonut tulosta, mutta Silfverin päästyä jäähyaitiosta Ville Piltti spurttasi omalta alueelta liikkeelle, surffasi läpi kentän ja sijoitti kiekon komeasti ylänurkkaan.

HeKi ei johtomaalista lannistunut, mutta FPS:n materiaaliylivoima oli kuitenkin vieraille liikaa.

Tukka pois

FPS:n suurin panos ottelussa oli siinä, että saadaanko valmennuksen ja Asko Rantasen kalju kiiltämään. Voitto tuli, joten kolmikolla on hiustenlähtö edessä.

- Niin kai... tuli luvattua. Kaksoset varmaan lähtee karkuun ja ihmettelee kuka toi on, Timo Tuomi naureskeli.

Itse illan ottelusta Tuomi ei juuri omiensa otteista puhunut, vaan keskittyi kehumaan vierailijoita. HeKi tuli Forssaan pelaamaan aktiivista kiekkoa, ja se miellytti Tuomea.

- Jo siitä Heinola-pelistä sanoin, että HeKi pyrki pelaamaan jääkiekkoa. Tänään vastustaja oli kova, pyrki pelaamaan. Päästiin paineettomasta tilanteesta pelaamaan ja tavoite oli jo täyttynyt. Nyt pystyttiin pelaamaan paineettomasti ja antaa Kelan Tommille voittopeli tuohon loppuun. Heinola teki tästä todella hyvän pelin. Missään vaiheessa ei tullut sellaista, että homma on tällä ohi. Eivät roiskineet kiekkoa, vaan pelasivat jääkiekkoa.

- Lähtökohtaisesti peliin ei selkeätä panosta ollut. Ehkä ensimmäisestä ja toisesta erästä puuttui sellaista tunnetta pelaamisesta. Kolmannessa erässä sitten molemmat joukkueet halusivat voittaa ja siihen tuli enemmän kamppailutilanteita, vieraiden Jarno Pikkarainen näki pelin kulun.

Jatkosta

FPS lopulta pääsi tavoitteeseensa ja voitti karsintasarjan. Joukkue haluaisi jatkaa sopimusta Timo Tuomen kanssa, mutta Tuomen päätöstä se ei ole vielä saanut. Nykyisen päävalmentajan tulee ilmoittaa ensi viikolla päätöksensä jatkostaan. Tuomi oli vielä torstaina hieman skeptinen jatkostaan FPS:n luotsina, mutta selvästikään jatkopäätöstä mies ei ole vielä tehnyt.

- Missään paperissa ei ole nimeä. Tulevaisuudessa se tulee olemaan, mutten vielä ensi kaudesta mene sanomaan, Tuomi muotoili.

Kokonaisuudessaan loppukauden keikkapestistä Tuomelle jäi hyvä maku.

- Tämä oli sellainen kova projekti. Huipentumana tyydytyksen tuottanut, mehupuristimeen verrattava... miten sen nyt kuvailisi. Joka päivä oli joku tietty juttu. Siitä sai aika sellaisen kivan stoorin. Sellaisia lyhyitä ja ytimekkäitä juttuja. Ihmiset vangitsevat kotkia ja haukkoja, sen jälkeen opettavat ne lentämään. Sä otat haukan kiinni ja sanot sille, että nyt pitää lentää näin, Tuomi filosofoi.

Tämän haukan Tuomi sai lentämään, vaikka ennusmerkit eivät kovin hyviltä näyttäneetkään. Tuomi onnistui tehtävässään ja selkeästi FPS:n etu olisi, jos mies jatkaisi tehtävässään.

Jatkoajan FPS-toimitus kiittää Forssan Palloseuraa johtohenkilöistä valmennuksen kautta kannattajistoon asti hyvästä yhteistyöstä läpi kauden. Hyvää alkavaa kesää ja palataan astialle elokuussa harjoitusotteluiden merkeissä.

» Lähetä palautetta toimitukselle