FPS otti revanssin HeKistä

HeKin ja FPS:n kauden ensimmäinen kohtaaminen Heinolassa päättyi isäntien voittoon 4-3 mutta nyt oli puolestaan forssalaisten vuoro napata vierasvastustajansa päänahka. Jännitystä hämäläisten kohtaamisessa riitti viimeisille sekunneille saakka.

Forssalaiselle kiekkoyleisölle oli kolmatta kertaa peräkkäin tarjolla FPS:n ottelu Mestikseen viime keväänä noussutta joukkuetta vastaan. Alussa pelin taso ei hurmannut eikä kummankaan kiekollinen peli häikäissyt. Muutamia kertoja kiekkoja saatiin sentään runnottua maalien edustoille vetopaikkoihin, joiden seurauksena illan maalivahdit Ville Hostikka ja Janne Kurikka saivat tärkeät ensimmäiset torjuntansa.

Erän puolessa välissä FPS:n varakapteeni Jarno Kantelus aiheutti harmia joukkueelleen 2+2-minuuttisellaan. Ylivoiman aikana HeKin pakkopeli pyöri vankasti mutta tehottomasti. Parhaille tekopaikoille pääsivät Juhani Suomalainen ja Jani Kuusela mutta sihti oli hukassa.

Maalikin erässä nähtiin ja sen teki FPS yleensä hyvänä mailankäsittelijänä tunnetun Janne Kurikan avustuksella. Kurikka tunaroi kiekon maalin takana hyvin karvanneille forssalaisille, jotka saivat kiekon luukulle. Maalilleen palatessaan Kurikka lensi vielä nurin ja kiekkoon käsiksi päässyt Timo-Pekka Heikkinen sai tyrkätä Palloseuran johtoon uransa ensimmäisellä Mestis-maalilla.

HeKi tasoitti ja sai onnekkaan johto-osuman

Toisessa erässä HeKi paransi otteitaan ja hallitsi peliä FPS:n rangaistusten siivittämänä. Oskar Essen joutui katsomaan jäähyaitiossa HeKin tasoittavaa maalia. Jani Kuusela pelasi kiekon siniviivalle, josta Aki Piiroinen laukoi. Kiekko muutti matkalla suuntaa Jussi Tapion mailasta eikä Hostikka ehtinyt enää reagoimaan.

Samalla peliminuutilla FPS:n Ossi Häkkinen pelasi seinäsyötön laidan kautta itselleen ja karkasi läpiajoon Josse Mieloselta. HeKi-puolustaja sai kuitenkin maalin edessä kaadettua Häkkisen ja tuloksena oli rangaistuslaukaus. Jussi Tapio yritti uittaa maila yhdessä kädessä kiekon ohi Kurikan mutta tämä pysyi keskellä maalia ja torjui helposti.

FPS:n maalissa kiekko oli seuraavan kerran seitsemännellä minuutilla mutta tuomaristo hylkäsi lopulta osuman, jossa Miikka Töllin siniviivaveto ohjattiin korkealla mailalla pömpeliin.

Hyväksytyn maalin HeKi sai aikaiseksi erän loppupuoliskolla. Hyökkäyspään aloitusvoiton jälkeen heinolalaiset pääsivät pyörittämään peliä pitkään kunnes Samu Vilkman lähetti kulmasta kiekon maalin eteen. Paikalla oli Markus Ojala, jonka luistimesta kiekko kimposi omaan maaliin.

FPS nälkäisenä kolmanteen erään

Pekka Rautiolle toisen erän lopussa tullut estämisjäähy jäi lähes kokonaan kärsittäväksi päätöserän alkuun mutta lisäosumiin HeKin verkkainen ylivoimapeli ei kuitenkaan johtanut.

FPS:n kasatessa taas viisikkopeliään tuli pelin käännekohta kolmannella minuutilla joukkueen tekemän tasoitusmaalin muodossa. Joni Kujala pelasi kiekkoa ylöspäin ja Olli Sinkkonen epäonnistui keskialueella katkoyrityksessään. Kiekon perään spurttasi Häkkinen, jonka laukaus b-pisteen kaarelta löysi aukon Kurikan suojuksista.

Johtomaalia hallissa päästiin tuulettamaan kun varsinaisen peliajan viimeinen kymmenminuuttinen oli pyörähtänyt käyntiin. Jussi Tapio tulitti ja Veli-Matti Savinainen ohjasi kiekon vastustamattomasti HeKin maaliin.

Maalinjälkeisessä vaihdossa HeKi sai vasta ottelun ensimmäisen rangaistuksensa. Ehkä muutama jäähyn paikka oli jo aiemmissakin erissä mutta tasapuolisuuden kannalta oli hyvä että päätuomari Jukka Virta reagoi viimeistään nyt myös punapaitojen rikkeisiin.

Viimeisellä peliminuutilla oli tapahtumia kerrakseen. Ajassa 19.17 Hostikka vangitsi erittäin vaarallisen HeKi-laukauksen ja seuranneella pelikatkolla vierasjoukkue otti aikalisän sekä maalivahdin pois.

FPS sai kuitenkin otteen kiekosta ja Ossi Häkkinen lähetti sen oman siniviivan takaa tyhjänä ammottavaan HeKi-maaliin. Seuranneen keskialoituksen jälkeen HeKi sai kiekon heti kohti FPS-maalia, jossa Hostikka mokaili viime pelin tapaan mailapelissään. Huispaus ohi kiekosta ja Olli Sinkkonen oli paikalla tuoden vieraat takaisin maalin päähän 21 sekuntia ennen loppua.

Vielä yksi keskialoitus ja kiekko vierasjoukkueen haltuun. Peliväline tuli kuitenkin vaihtoaition eteen, jossa vaihtoon tulossa ollut Kurikka potki sitä ja vaihtovirhe oli selviö. Kiekko pudotettiin vielä kerran jäähän eikä FPS päästänyt enää vihollista maalinsa läheisyyteen.

Etsitään jääkiekkoilijoita!

Pelin jälkeisten valmentajakommenttien merkittävin asia oli, että FPS:n pelaajarivistö harvenee jälleen. Tällä kertaa lähtövuorossa ovat joukkueen paras maalintekijä Jussi Tapio, jolle Lukko on löytänyt käyttöä organisaatiossaan, sekä puolustaja Jonne Hattunen, joka saa jatkossa loistaa jonkun muun joukkueen takalinjoilla. Näin FPS:aan ei ole jäämässä kukaan sen neljästä alkuperäisestä raumalaisvahvistuksesta.

Itse pelitapahtumista FPS-luotsi Karri Kivi nosti esiin joukkueensa onnistujat.

- Hostikka nousi tänään parhaaksi äijäksi vaikka oli vaisu peli alla. Pikku lipsahdus tuli lopussa mutta onneksi seuraukset eivät olleet tätä pahemmat. Pitkältä breikiltä palannut (Pekka) Rautio toi energiaa joukkueeseen niin pelissä kuin ennen sitä.

- HeKi painosti niin kovasti toisen erän, että kolmanteen tehtiin ketjumuutoksia palauttamalla ykkönen muotoon Häkkinen-Lintula-Kantelus. Savinainen sijoitettiin keskushyökkääjäksi ja tällä paikalla häntä on aikomus näiden muutoksien jälkeen jatkossakin peluuttaa, Kivi suunnitteli

HeKin Jari Blomberg ei johtoaseman menettäminen hymyilyttänyt.

- Tuskaista oli koko ilta. 2-1-tilanteessa meidän olisi pitänyt pystyä ratkaisemaan peli mutta kun se lopulta alkoi kääntymäänkin toiseen suuntaan, menivät meidän suoritukset väkinäisiksi. Maalipaikkoja kahdessa viimeisessä erässä oli kyllä riittävästi mutta naapurin veskari oli hyvä. Huono fiilis jäi, viimeistely on se joka tällaisissa peleissä pitäisi olla parempi, Blomberg kommentoi.

FPS:n pelit jatkuvat ensi torstaina Hokin vieraana Kajaanissa. HeKi on tositoimissa jo tiistaina K-Vantaan kotiluolassa.