LeKille piikkipaikka ja Mestis-mahdollisuus

Tasokkaan ja tasaisen talven pelannut Lempäälän Kisa päätti kautensa arvoisellaan tavalla hakemalla Forssasta Mestiksen karsintasarjan ykköstilan sinetöineen 4-2-vierasvoiton. Henkisesti vahva joukkue pystyi selviytymään vielä kauden viimeisestäkin haasteesta, vaikka Tampereen pelin tilannetiedot toivatkin lisäpaineita.

Jo ennen karsintasarjan alkua LeKissä arvelutti seuran valmiudet Mestiksessä pelaamiseen mahdollisen paikan avautuessa, mutta jäällä siitä aiheutuneesta epävarmuudesta ei ollut tietoakaan.

- Toiset herrat miettivät niitä asioita, mutta meille oli tärkeintä se pelipuoli. Kevään aikana kirkastui tavoite, että mennään niin pitkälle kuin mennään ja joukkue menikin niin pitkälle kuin pääsi, totesi LeKin valmentaja Jyrki Rantala.

- Aika väsynyttä oli meiltä viime pelien tapaan ja ihan pelkällä tahdolla pelattiin tänäänkin. Forssasta ei odotettu mitään armopaloja eikä sellaisia tullutkaan, Rantala kertasi.

Lempääläläisten fiilikset välittyivät myös katsomoon, eivätkä jääneet kotijoukkueenkaan taholta noteeraamatta.

- Huomasi, että vaihtoaitio elää mukana pelissä ja siellä oli taisteleva ilme yhtälailla kuin kentälläkin. Voimakas tahtotila oli aistittavissa ja he tekivät nöyrästi töitä koko ajan, FPS-valmentaja Timo Tuomi kehui.

LeKi kahdesti johtoon avauserässä

LeKin ensimmäistä maalia viidennellä peliminuutilla edelsi forssalaisvirhe omalla alueella, kun ylöslähtö kiekon kanssa epäonnistui ja vastustaja sai pelivälineen haltuunsa. Pienen pomputtelun jälkeen Jaakko Kolari vippasi kiekon Janne Kari-Koskisen vartioiman maalin ylänurkkaan.

FPS:n kakkosketju Rautio-Savinainen-Essen oli jälleen joukkueensa vaarallisin koostumus, jonka ensimmäisenä osoitti Essen tolppalaukauksellaan. Seuraavassa vaihdossa tolpat eivät enää olleet tiellä kun Pekka Rautio pääsi kiertämään maalia, käänsi luukulle ja Veli-Matti Savinainen napautti irtokiekon sisään.

Kolme seuraavaakin huippuvaarallista tilannetta olivat kotijoukkueen järjestelemiä, mutta jäivät hyödyntämättä. Erän viime minuuteilla alkoivat vieraatkin tehtailemaan tekopaikkoja ja lopulta Sami Lehvilä veivasi kiekon sisään vietyään sitä ennen pari FPS-peluria kaakaolle.

Lisää tuttuja maalintekijöitä

Toinen erä muistutti kovasti reilun viikon takaista FPS-Titaanit-ottelua, kun maalintekopaikat olivat vähissä ja kumpikin joukkue pelasi niin tarkkaa ja huolellista peliä kuin vain pystyi.

FPS:n tasoitus oli karsintasarjassa loisto-otteita esittäneen maalivahdin Tommi Alasen kannalta hieman nolo, kun Oskar Essenin heti siniviivan jälkeen ammuttu puolikorkea rannelaukaus painui helponnäköisesti kilpikäden puolelta sisään.

Päätuomari Jari Levosen melko salliva linja suosi fyysisesti vahvempaa kotijoukkuetta, joka kuitenkin joutui päätöserässä pulaan Pekka Raution ja Tommi Heinosen osittain päällekkäisten jäähyjen aikana. Raution ollessa jo jäällä rivit olivat vielä sen verran sekaisin, että Marko Santasen syötön jälkeen Kolari pääsi parilla potkulla maalin eteen pahantekoon ja LeKi johti 2-3.

Maalin jälkeen LeKi sumputti ja puolusti entistäkin antaumuksellisemmin vaihtopenkiltä kuuluneen ohjeistuksen siivittämänä, eikä kiekkoa hallinneella Palloseuralla ollut helppoa päästä ahdistelemaan Alasta.

Eerik Halosen jäähy poikittaisesta mailasta tarjosi vielä oljenkortta forssalaisille, jotka ottivat myös maalivahdin ulos jo aikaisessa vaiheessa tehostaakseen erikoistilannetta. Ylivoimassa mailaa puristettiin kuitenkin liikaa ja jo muutamaan otteeseen tyhjän maalin missanneen LeKin vapautti lopulta piinasta viimeisellä minuutilla karsintasarjan pistekuningas Lehvilä.

- Savinaisen ketju voitti oman pelinsä ja saa puhtaat paperit. Kiekollisen pelin hallinta oli meillä mutta väsyneistä joukkueista LeKi käytti tehopaikkansa tylysti hyväkseen, Tuomi summasi.

Jatkoajan FPS-toimitus kiittää päättyneestä kaudesta joukkueen kannattajia, pelaajia ja taustajoukkoja. Ensi kaudella Forssan jääkiekkoilussa on edessä uusi tilanne, mutta siitä huolimatta tai juuri sen vuoksi kannattaa taas olla paikalla jäähallissa ensi syksynä, kun kiekko putoaa jäähän.