KooKoo voitti pienten marginaalien pelin

FPS:n ja KooKoon toisesta pudotuskarsintakohtaamisesta ei tullut runkosarjasijoitusten mukaista läpihuutojuttua, vaan odotetun tiukka koitos. FPS:n kohtaloksi ottelussa koituivat viimeisen kymmenminuuttisen henkilökohtaiset virheet, joita KooKoon maaliahne joukkue ei jättänyt käyttämättä. Kouvolalaisten pörssihait ottelussa olivat maalivahti Antti Ore ja hyökkääjä Teemu Somppi.

FPS pelasi päätöserässä tekemän kavennuksensa jälkeen kovalla itseluottamuksella ja kiekko kulki vauhdikkaasti. KooKoon epävarma katkontapeli ja kiekon roiskiminen alkoi jo vaikuttaa paniikilta, kun vielä valmentaja Vladimir Kolek huusi vaihtoaitiossa kuin palosireeni.

Pieni hetki muutti kuitenkin tilanteen. Omalla alueellaan vailla häirintää ollut FPS-puolustaja Tommi Heinonen tarjoili kiekon kentän pistekuninkaan Teemu Sompin lapaan, joka jatkoi maalin eteen liukuneelle Tuomas Ilolalle, jolla ei ollut vaikeuksia viimeistellä poikittaissyötöstä entistä seuraansa vastaan.

Sinetti KooKoon voitolle tuli nelisen minuuttia ennen päätössummeria, kun ylöspäin rynnistänyt Tuomas Kauti hukkasi kiekon heti hyökkäyssinisen jälkeen. Muut FPS-pelaajat eivät ehtineet reagoida suunnanmuutokseen ja Mikko Mattila karkasi läpiajoon naulaten kiekon hallitusti kuudennen kerran Jukka Kuusivuoren vartioimaan maaliin.

- Ainoa ohje pakeille oli että laatta liikkeelle, mutta sitten onnistuttiinkin lopulta järjestelemään KooKoon kaksi viimeistä maalia. Peli oli todella tasainen ja tilanteessa 3-4 olin vielä luottavainen siihen että me noustaan rinnalle, kertoi FPS-luotsi Karri Kivi, jolle 3-6-loppunumerot nähdyn pelin jälkeen eivät meinanneet tuntua kovin uskottavilta.

FPS:lta ennakkoluuloton avauserä

Läpi ottelun linjakkaasti viheltänyt päätuomari Marko Vepsäläinen pääsi jakamaan oikeutta heti avausminuutilla, kun Timo Nurmberg työnsi Tino Sandhun päin maalikehikkoa.

FPS hyödynsi ylivoiman vajaassa minuutissa. KooKoolla oli selkeä purkupaikka, josta kiekko lähti ainoastaan Oskar Essenin lapaan. Essen ei yllättävästä tilanteesta hämmentynyt vaan sivalsi puolikorkean kudin Antti Oreen kilpikäden puolelta häkkiin.

FPS loi jatkossakin runsaasti paikkoja, joista paras osui ylivoimahyökkäyksen päätteeksi laukomaan päässeelle Ari-Pekka Hakalalle, joka kätisyydestään johtuen ei onnistunut laukauksessaan täysipainoisesti.

Jesse Lustbergin rangaistuksen aikana FPS:n oma paketti ei pysynyt koossa ja Valtteri Skyttä pääsi puolittaisella irtiotollaan maalintekopaikkaan. Se ei vielä tuottanut tulosta mutta seuraavassa hyökkäyksessä vieraat saivat haluamansa.

Ennen vaihtoon menoaan Somppi puhkaisi kentän lähettämällä Ilkka Saarelan läpiajoon. Saarela harhautti Kuusivuoren jäihin ja kiekko lipui lopulta onnekkaasti suojuksien alta yli maaliviivan.

FPS pääsi kuitenkin tauolle johtoasemassa todellisen tahtomaalin ansiosta. Nelosketjulaiset möyrivät kulmassa kiekon itselleen ja Matias Huikari nousi sen jälkeen röyhkeästi maalin eteen puikaten kiekon takatolpan juureen. Maali oli ottelupöytäkirjassa uuden etunimen saaneelle Huikarille ensimmäinen Mestis-tasolla.

KooKoo sai hanat auki

Kouvolalaiset eivät toisessa erässä aikailleet tasoitusosumansa teossa. Ylösnousun päätteeksi kiekko oli maalin kulmalla Tuomas Ilolalla. Kuusivuori oli edessä pysäyttämässä Ilolan veivauksia mutta kiekko pomppi onnekkaasti maalin eteen, jossa Sompilla ei kertakaikkiaan ollut mahdollisuutta epäonnistua.

Lisää sykettä otteisiinsa saanut KooKoo hallitsi erää niukasti ja yksi ottelun ratkaisevimmista hetkistä nähtiin 36. peliminuutilla. Jarno Kantelus pääsi alivoimalla laukomaan hyvästä paikasta, mutta Ore onnistui torjumaan kiekon ohi maalin. Vastahyökkäyksessä Sompilta passin saanut Aapo Lampinen väisti forssalaispelaajan ja lähetti kiekon yläpesään.

Tasoitusmahdollisuutta ennen erän loppua tarjottiin vielä vapaat maalintekopaikat saaneille Lasse Lintulalle ja Veli-Matti Savinaiselle, mutta Ore kannatteli omaa joukkuetta harteillaan kovassa hiillostuksessa.

Päätöserän alussa Kim Vähänen tuskin ehti istahtaa jäähypenkille vieraiden toimittaessa kiekon maaliin. Viivalta pommittaneen Sompin kuti pysähtyi maalinedustalle, jossa Jani Honkanen huiski lopulta kiekon varsin korkealta pussinpohjalle. Vepsäläinen kutsui muut raitapaidat sanan ääreen ja tuomaristo päätti pikapalaverissaan hyväksyä osuman.

Neljän minuutin päästä oli Palloseuran vuoro maalata ja tuoda lisää virtaa vauhtia ja vaarallisia tilanteita sisältäneessä ottelussa aktiivisesti mukana olleeseen kotiyleisöön. Joni Kujala laukoi kiekon ohi maalin, mutta kiekko kimposi päätylaidasta toiselle puolelle Oskar Essenille, jonka rannevedossa oli sihti kohdallaan ja Oreen juomapullokin sai kyytiä.

Takaa-ajo katkesi kuitenkin loppuhetkien virheisiin. Viidennen maalin kiekonmenetys oli forssalaisten tekemän avausmaalin kaltainen, kun kiekko toimitettiin omalla puolustusalueella virheliikkeen seurauksena vastustajajoukkueen pelaajan haltuun. Kuudennessa maalissa forssalaispelurin sinäänsä rohkea kiekonkuljetus päättyi rähmäykseen, eikä muista ollut tilanteen paikkaajiksi.

- Hyvä, että pystyimme hakemaan voiton tänä iltana. Kokonaisuutena peliesityksemme oli keskitasoa tai huonompi. Ensimmäisessä erässä FPS oli parempi, mutta seuraavissa erissä olimme paremmin mukana, totesi Vladimir Kolek.

Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran keskiviikkona Kouvolassa, jossa ottelusarja on muiden parien tapaan katkolla kotijoukkueelle.