FPS:n taistelu toi maalin päähän

KooKoo-pelin alku eteni FPS:n kannalta harmittavan samanlaisesti torstain Jukurit-tappioon nähden vastustajan tehdessä kahdesta ensimmäisestä paikastaan maalit. Vaikka tilanne toisella erätauolla oli jo 0-4, eivät pisteet lähteneet lopulta Kouvolaan helpolla. FPS näytti, ettei milloinkaan kannata luovuttaa ja KooKoo sai arvokasta oppia siitä, mitä velttoilusta ja vastustajan aliarvioinnista voi seurata.

- Joukkueella oli hyvä lataus ja tunnepuoli kohdallaan ennen peliä. Pelaajat tiesivät, että nyt tulee enemmän väkeä katsomoon ja se löi jännitystä päälle. Kahden peräkkäisen kotipelin aluissa on sen takia kolissut omissa, että on hermoiltu liikaa ja oltu siksi kankeita. Velton asenteen piikkiin ei näiden pelien alkuja sovi laittaa, valaisi FPS-valmentaja Karri Kivi joukkueensa ensimmäisten erien kehnoja tuloksia.

Kotijoukkue joutui jo alussa tappamaan jäähyn, eikä saanut edes konettaan kunnolla käyntiin ennen KooKoon avausmaalia. Forssalaiset pelasivat kulmassa itsensä ulos tilanteesta ja KooKoon miehet pääsivät nousemaan maalille. Aapo Lampinen löysi takatolpalta vartioimattoman Ilkka Saarelan, joka löi kiekon häkkiin ohi Mika Korhosen.

Myös 0-2-maalissa isännät tekivät valtavan merkkausvirheen, kun Teemu Somppi pääsi tarjoilemaan keskellä täysin vapaana liukuneelle Juho-Tuomas Appelille kiekon, jonka nelosketjun vasen laita luuti varmasti sisään tehden samalla ensimmäisen maalinsa KooKoolle.

Toisen takaiskumaalin jälkeen Kivi otti aikalisän ja sen jälkeen FPS pääsikin vähän paremmin peliin kiinni. Illan toisen ylivoimapelinsä aikana KooKoo-pelurit menivät hanakasti maalille ja myös syötöt löysivät tiensä sinne, mutta laukaukset olivat epätarkkoja. FPS:n erän paras maalipaikka osui Pekka Rautiolle mutta kiekko ei noussut ja KooKoo-vahti Antti Ore torjui yrityksen maaliviivalta mailan varrellaan.

KooKoo osui erän viimeisellä sekunnilla vielä kerran. Nopea ylivoimahyökkäys ajautui maalin taakse, mutta sen kierrettyään Teemu Somppi ehti laittaa vielä laatan luukulle, josta Teemu Kolehmainen viimeisteli varmasti.

Tasainen erä, vain KooKoo osuu tolppien väliin

Toisessa erässä KooKoo lisäsi karkumatkaansa jo neljään maaliin periodin viidennellä minuutilla. Kiekko jätettiin siniviivan jälkeen Appelille, joka FPS-pakkien peruutellessa nousi lähemmäs maalia ja ampui täysin torjuttavissa olleen kiekon Korhosen selän taakse. FPS:lla oli ottelussa mukana vain viisi puolustajaa ja heistä Kim Vähänen oli jäällä kaikkien vastustajan tekemien maalien aikana.

Seuraavassa vaihdossa Ossi Häkkinen purjehti kentän läpi, mutta osui vain tolppaan. Heti ottelun ylitettyä puolivälinsä Oskar Essen riisti kiekon Jani Keskiseltä ja karkasi läpiajoon. Toinen KooKoo-pelaaja ehti kuitenkin kaatamaan Essenin ja tuloksena oli rangaistuslaukaus. Sitä Essen pääsi itse laukomaan ja yritti maalintekoa veskarin längistä, mutta Ore pysyi hyvin tilanteessa mukana.

FPS:lla meinasi toisessa erässä ajoittain palaa hihat ja siksi se joutuikin pelaamaan peräti viidesti alivoimalla. Ylivoimien aikana KooKoon pelinrakentelu alkoi takkuilla ja FPS:n puolustustyöskentely ja maalinedustan siivoaminen oli niin tarkkaa, että Korhosen torjuttavaksi tuli vain harmittomia kaukovetoja.

KooKoon liika kikkailu oli kostautua erän viimeisellä minuutilla Jarno Kanteluksen päästessä alivoimalla yksin läpi. Kantelus yritti viedä maalivahtia sivuun mutta Ore pysyi hyvin mukana harhautuksessa ja torjui lähentelyn helposti.

- Ensimmäinen erä oli meiltä hyvä, saimme maaleja ja pääsimme viimeisellä sekunnilla vähän tuurilla 3-0-johtoon. Toisessa erässä pelimme ei mennyt oikeaan suuntaan, vaikka se voitettiinkin. Saimme monta ylivoimatilaisuutta mutta emme ampuneet riittävästi, pohti KooKoo-luotsi Vladimir Kolek ensimmäisen 40-minuuttisen antia.

Paniikki iskee

FPS oli torstaina Jukureitakin vastaan parhaimmillaan kolmannessa erässä mutta ei pystynyt silloin tulemaan niin hyvin peliin mukaan kuin kaksi päivää myöhemmin KooKoota vastaan.

Päätöserän alussa Kanteluksella ei edelleenkään löytynyt eväitä Oren ohittamiseen, mutta seitsemännellä minuutilla myös kotijoukkue onnistui vihdoin. Esityön maaliin teki KooKoon kolmosparin puolustaja Kolehmainen, jonka syöttö napsahti Essenin lapaan. Essen nousi maalille ja toisen erän rankkarista poiketen pystyi nyt harhauttamaan Oren ulos tilanteesta.

Ajassa 54.30 nähtiin ottelun ensimmäinen ja ainoaksi jäänyt erikoistilannemaali. KooKoon alivoimaneliö makasi liian alhaalla ja antoi FPS:n viivamiehille aikaa viritellä osumaa. Vähänen passasi ja Tommi Heinonen tulitti suoraan syötöstä kiekon kassiin saaden lisää ääntä forssalaisyleisöön, jota oli hallissa poikkeuksellisen runsaslukuisesti paikallisten autokauppiaiden lipputempauksen johdosta.

FPS kävi Heinosen maalin jälkeen päälle entistä rajummin ja vain Ore piti KooKoota pystyssä kunnes vihreät miehet iskivät taas. Kiekkoa toimitettiin maalille ja ruuhkan keskeltä sen ensimmäisenä löytänyt Lasse Lintula sivalsi Palloseuran jo maalin päähän.

FPS otti maalivahdin pois pari minuuttia ennen loppua. Kuudella pelatessaan forssalaiset lähettivät muutamia laukauksia kohti Oretta ja myös KooKoon pelaajat yrittivät pariin otteeseen tehdä osumaa tyhjiin laihoin tuloksin. Viimeinen aloitus tuli kuusi sekuntia ennen loppua ja FPS sai vielä yhden vetopaikan siniviivalta, mutta sen jälkeen kiekko pomppi maalin ohi ja summeri pelasti sarjavitosen.

- Saimme hyvän oppitunnin että pitää pelata täydet 60 minuuttia. 4-0-johto ei ole tarpeeksi, jos ei olla valmiina vastustajan saadessa hurmosta päälle, Kolek totesi.

- Erätauoilla puhuttiin, että 0-3:sta tai 0-4:stäkin voi vielä nousta. Ihmeellistä tässä pelissä on, että yhdellä maalilla voi nousta peliin mukaan ja sen ensimmäisen osuman jälkeen me niin teimmekin, Kivi jatkoi.

KooKoo jatkaa pelejään tiistaina kotiottelulla Salamoita vastaan. FPS:n seuraava koitos on puolestaan edessä torstaina Jukureiden vieraana Mikkelissä.