KOO-VEE ryösti taas pisteet FPS:lta

MESTIS / Raportti
FPS ei pystynyt syyskauden toiseksi viimeisessä kotipelissään pääsemään eroon kroonisesta KOO-VEE-kammostaan, vaan taipui jälleen hitaasti käynnistyneelle mutta kolmannessa erässä vastustamattomasti jyränneelle tamperelaisvastukselleen.

Aloituskiekon pudottua jäähän FPS:lla oli aikomuksena lyödä heti luulot pois keltapaidoilta. Ensimmäisen puolen minuutin aikana joukkue loi pari vaarallista tekopaikkaa, jotka KOO-VEE-vahti Harri Kohvakka kuitenkin selvitti. Vierailijoilta nopean avausmaalin iskeminen sujui paremmin. Siirretyn rangaistuksen aikana kiekko jäi Tomi Pylvänäisen laukauksen jälkeen maalin eteen pyörimään, eivätkä FPS-pakit saaneet kuriin kauden kolmatta täysosumaansa juhlinutta Samu Helmistä.

Maalin jälkeen KOO-VEE loi hyvää painetta FPS-päädyssä ja ahtaalle joutuneella kotijoukkueella kiekko poltti lavassa pahasti. Erän puolivälin tienoilla punavalon sytyttämistä pääsivät yrittämään vuoroin FPS:n Pekka Rautio ja KOO-VEEn Sami Nurmi, kumpikin laihoin tuloksin.

Vieraiden Tommi Välimaa ja Antti Kähönen järjestivät itsensä peräkkäin jäähyaitioon ja näiden istuntojen aikana FPS käänsi tappioaseman johdoksi. Ensin Jarno Kantelus pommitti kahden miehen ylivoimalla kiekon siniviivan tuntumasta perille Veli-Matti Savinaisen tehdessä maskia. Kähösen jäähyn loppusekunneilla FPS voitti kulmakamppailun ja pääsi monen miehen voimalla maalinedustalle. Maalin iski kapteeni Anssi Rantanen varakapteeni Markus Ojalan tarjoilusta.

Kohvakka kannatteli KOO-VEEta

Toisen erän alkupuoliskon jännittävimmät hetket olivat Jarno Kanteluksen kaksi läpiajoa. Ensimmäiseen hänet lähetti Ossi Häkkinen mutta kiekko ei uponnut Kohvakan jalkojen välistä sisään. Toinen läpiajo tuli vain pari minuuttia myöhemmin alivoimalla, mutta Kohvakka pysäytti tämänkin eleettömästi. Saman FPS-jäähyn aikana myös pari tamperelaisten hyvää ohjausta viuhuivat vain niukasti maalitolppien ohi.

Jo tarjolla ollut alivoimamaali syntyi lopulta erän 13. minuutilla. Tommi Heinonen purki voimalla ja kuin varkain Pekka Rautiolla oli laidassa vapaata tilaa nousta. Rautio laukoi kovaa ja kiekko jäi pyörimään maalin eteen, josta Savinainen kävi runnomassa sen sisään.

Kantelus oli lopussa jälleen alivoimalla läpi mutta kiekko karkasi ja laukaus pienestä kulmasta viuhui ohi. Hetkeä myöhemmin nopeasti kiekon ylös tuonut KOO-VEE iski kamppailun kulminaatiopisteeksi muodostuneen kavennuksen. Tommi Välimaa haki kiekon maalin takaa ja syötti luukulle, jossa Samuli Simula laukaisi kiekon toistamiseen ohi FPS-maalia vartioineen Mika Korhosen.

Koskinen (Koskinen)

Vieraat saivat aloittaa päätöserän ylivoimalla ja ottivat sen turvin pelin vahvasti käsiinsä. Anssi Rantasen jäähyn Korhonen ja FPS:n alivoimasoturit kestivät mutta tasoitus tuli hetkeä myöhemmin. FPS:n kakkosketju ja kolmospakkipari eivät saaneet keltapaitoja kuriin ja Henri Virran vauhtiin laittama Janne Anttila upotti kiekon keskisektorilta rysään.

Erän kuudennella minuutilla FPS:n Tuomas Koskinen syyllistyi oman maalin takana todelliseen hasardiin. Maalin edustalle lähtenyt syöttö napsahti vieraiden Teemu Koskiselle, joka ei jäänyt ihmettelemään maisemia, vaan latasi kiekon oman puolustajan erheestä hämmentyneen Korhosen selän taakse.

Viimeisen kymmenminuuttisen aikana FPS hallitsi kenttätapahtumia hienoisesti mutta maalinteossa onnistui ensin vastustaja. Nelosketjussa ottelun aloittanut Koskinen tarjoili ja Sami Nurmi kiitti. Forssalaisten Timo-Pekka Heikkinen kavensi vielä maalin nurkalta mutta aikaa jäi kelloon vain viisi sekuntia, eikä "Dynamolla" ollut enää hätää.

Kiveltä kehut ykkösketjulle, moitteet Kummeli-touhulle

FPS valmentaja Karri Kivi antoi tunnustusta joukkueensa onnistujille mutta ehti siinä sivussa heittää pienen analyysin myös muutaman viherpaidan taiteellisesta vaikutelmasta.

- Kun Juho Santanen oli meiltä pois, oli itsenäisyyspäivänä tehtävämme maalivahdin hakeminen. Korhonen oli mies paikallaan ja antoi joukkueelle mahkut pelata voitosta. Lintulan kentältä pyysin johtajuutta ja sain mitä tilasin.

- Peli meni kolmanteen erään asti hyvin mutta siinä vaiheessa kokemattomilla pelaajilla meni kipsi päälle. Niissä tilanteissa pitää vaan oppia olemaan ja se tapahtuu, kun on pelaamassa niitä monesti. Mahtoiko johtua tamperelaisesta vastustajasta vai mistä, mutta avauserässä pelimme oli kuin suoraan Kummelista pelaajien kaatuillessa omiin luistimiinsa. Muutamilla se jatkui pelin loppuun asti, itsekin tamperelaiseksi tunnustautuva Kivi kummasteli.

Kiireisen Ari Jortikan sijaan vieraiden kommentit kävi antamassa apuvalmentaja Petri Sullanmaa, kausien 1987-89 FoPS-hyökkääjä, joka kohosi Forssasta neljäksi kaudeksi Ilveksen liigamiehistöön.

- Kaksi erää oltiin huonoja ja maalivahti piti meitä pystyssä hoitamalla läpiajot. Alussa olimme ylimielisiä. Piti pelata nöyremmin, kun tiesimme FPS pelanneen kotona tiukkoja otteluita. Kolmanteen erään päästiin paremmin mukaan, kun muutettiin vähän kentällisiä saadaksemme joukkuetta hereille. Molemmissa joukkueissa oli nähtävissä väsymystä ja meilläkin käytössä oli vain viisi puolustajaa. Kaikki pisteet ovat tärkeitä, totesi Sullanmaa kuluneen mutta paikkaansa pitävän fraasin.

FPS jatkaa pelejään lauantaina HeKin isännöimänä ja KOO-VEE haastaa sunnuntaina karussa kotihallissaan Jukurit.

» Lähetä palautetta toimitukselle