KOO-VEE haki pisteet Forssasta

MESTIS / Raportti
Runkosarjassa kahdesti vaivattomat pisteet Forssasta hakeneet tamperelaiset saivat karsintasarjan neljännellä kierroksella vastaansa aivan toisella tavalla vastaan hangoittelevan FPS:n, mistä jo tiistain keskinäinen kohtaaminenkin antoi viitteitä. Yhtenäistä kaikille mainituille peleille oli kuitenkin se, että keltapaidat ehtivät sytyttää punalampun vastustajan veskarin takana useammin.
kommentti

Tuomari syötti Palloseuralle pajunköyttä
[lue lisää]

FPS-ryminän alkutahdit lyötiin jo pelin ensi sekunneilla, kun Lasse Lintula vapautti hyvään pelivireeseen päässeen Ossi Häkkisen läpiajoon. Viimeistely jäi kuitenkin puolitiehen Henri Virran ehtiessä häiritsemään jäähyn arvoisesti.

Kotijoukkue keräsi tililleen pian kolme jäähyä ja edessä olikin kahden miehen alivoima. Vieraat hyödynsivät tilaisuutensa pian hyökkäyspään aloituksen jälkeen, kun pitkästä aikaa FPS-maalilla ollut Jukka Kuusivuori torjui Henri Virran kovan viivakudin KOO-VEEn tähtihyökkääjän Tomi Pylvänäisen ulottuville.

FPS:n tasoitus oli lähellä jo kun KOO-VEE-vahti Juha-Matti Taponen pudotti Kim Vähäsen kiperän vedon taakseen, mutta pakisto luuti kiekon kauemmaksi maaliviivalta.

Sihti oli kohdallaan hetkeä myöhemmin, kun Häkkinen tarjosi kiekon Jarno Kantelukselle, joka tulitti vastakiekkoon ja ylänurkka soi.

KOO-VEE teki loppuerässä vielä kaksi osumaa. Nopea hyökkäys päättyi laukaukseen ja kiekko jäi jälleen pyörimään maalin nurkalle, josta sen perille toimitti Janne Anttila. Kolmannen kävi kääntämässä kovan trafiikin keskeltä Kimmo Lisko.

Kauden parhaat minuutit

Toisen erän alussa KOO-VEE ja maalivahti Taponen saivat katsella takaiskuja tahdilla, joka ei varmasti poistu mielestä ennen päätösviikonlopun kamppailuja.

Lasse Lintula sivalsi reboundin maalin edestä varmasti sisään ja viidennellä minuutilla Oskar Essen käveli tamperelaispuolustuksen ihaillessa maalintekoon.

KOO-VEE käytti aikalisänsä, mutta pian sen jälkeen Häkkisen vei rystynostollaan FPS:n ensimmäistä kertaa johtoon, jota Essen lisäsi tutulla ylänurkkapommillaan Savinaisen aloitusvoiton jälkeen.

- Toisessa erässä näkyi pelaamisen ylpeys ja joka ukko kaivoi sitä sisäistä taistelijaa esille. Ei eka eräkään huono ollut päästettyjä maaleja lukuunottamatta, FPS-luotsi Timo Tuomi näki.

Loppuerä oli taas tasaisempaa menoa ja siinä sivussa KOO-VEE sai tärkeän kavennusmaalinkin, kun Juha Keinänen toimitti kiekon Miikka Kuuselan tolppakudin jälkeen perille. Seuraavalla minuutilla Taponenkin pääsi vihdoin näyttämään osaamistaan pysäyttämällä Pekka Raution sivalluksen.

Rinnalle ja ohi

Päätöserän alkupuoliskolla KOO-VEE pystyi luomaan muutaman tekopaikan ja lisäksi kumpikin joukkue pääsi yrittämään ylivoimaa, kuitenkin tuloksetta.

FPS:n palon sammutti Sami Nurmen ylivoimamaali, jonka hyväksymisessä poikettiin ”hieman” sääntökirjan tulkinnoista.

Pian maalin jälkeen tulleen Anssi Rantasen jäähyn kotijoukkue pystyi selvittämään, mutta seuraava kohellus omalla alueella oli jo kohtalokas ja tilaisuuden haistanut Samu Helminen pääsi tarjoamaan ratkaisun maalille polkeneelle Pylvänäiselle.

- Kundit oli hyvällä ilmeellä liikkeellä ja taistelemassa tosissaan, sen aisti sekä kentällä että kopissa. Laukausmäärän ja tehtyjen maalien määrään voi olla tyytyväinen. Yleisöä viihdyttävä peli lopun tapahtumia ja tulosta lukuunottamatta, Tuomi summasi.

Karsintasarja pelataan loppuun viikonlopun tuplakierroksilla, mutta varmaa on ainakin se, että sen jälkeen FPS lähtee pois kuihtuvasta Mestiksestä alemmille sarjatasoille jatkamaan forssalaiskiekkoilun ainutlaatuisia perinteitä.

» Lähetä palautetta toimitukselle