Jokipoikien kakkoskenttä ratkaisi pisteet Joensuuhun

Runkosarjan ehtoopuolen väännöt harvoin nousevat spektaakkelimaiseksi, eikä Forssan Palloseuran ja Jokipoikien välinen vääntö tehnyt tästä poikkeusta. Virkamieskiekkoillen liikenteessä ollut vieraslauma vei helponoloisesti pisteet Forssasta Toni Mustosen johdolla, joka iski tehot 2+1.

Avauserässä kupletin juoni selvisi heti kättelyssä: Jokipojat vei ja FPS vikisi. Palloseuran maalivahti Jukka Kuusivuori kuitenkin aloitti vahvasti ja poimi kiekot toisensa jälkeen varmasti rukkaseensa.

FPS syvensi ahdinkoaan ottamalla lukuisia typeriä jäähyjä, mutta vieraiden ylivoima oli avutonta. Yleensä kiekkovarma Esa Lehikoinenkin oli viivalla epävarma, eikä tilannetta helpottanut yhtään laitureiden "me olemme täällä vain töissä" -asenne. Tästä syystä Jokipoikien ratkaisut ylivoimalla jäivät usein pelkiksi löysiksi rannareiksi maalille, joiden koppaamisessa Kuusivuorella ei ollut vaikeuksia.

Erän ylitettyä puoliväli Jokipojat sai kuitenkin maalitilinsä auki, kun lopulta pääsivät pelaamaan tasakentällisin. Sami Puruskaisen ja Toni Mustosen hyvän laitapelin seurauksena Mustonen sai syötettyä kiekon keskelle Juho Kuroselle, joka laukoi ringetteviivalta vieraiden avausmaalin.

- Pelin juoni selvisi heti ensimmäisen erässä. Yrityksiä meillä lukematon määrä, mutta Forssa kuitenkin puolusti aika hyvin. Vähän pelotti riittääkö 1-0 ekan erän jälkeen, mutta riittihän se. Meidän kakkoskentän panos oli tänään ratkaiseva, Jokipoikien valmentaja Jami Kauppi summasi erän ja ottelun kulun.

Mustonen ratkaisee

Toiseen erään FPS tuli huomattavasti pirteämmin ja saikin pelin painopisteen ensimmäiseksi kymmeneksi minuutiksi Teemu Seppäsen maalille, mutta varsinaiset vaaratilanteet loistivat silti poissaolollaan. Jokipojat puolusti erittäin hyvin Palloseuran hyökkäyspelaamisen kulmiin, eikä FPS:lla löytynyt taitoa tulla laidoista maalille.

Kun FPS ei etsikkoaikaansa käyttänyt, Jokipojat ratkaisi pelin käytännössä erän ensimmäisestä tekopaikastaan. Mustonen pääsi Puruskaisen kanssa 2-1 -hyökkäykseen, jonka Mustonen päätti puolivahingossa. Mies yritti syöttää takatolpalle Puruskaiselle, mutta syöttöä katkaissut maalivahti Kuusivuori onnistui ohjaamaan kiekon oman mailansa kautta verkon perille.

Lopullisesti Palloseuran selkärangan katkaisi sama mies, kun Puruskaisen syöttö maalin takaa tavoitti Mustosen ja teholaituri suti kiekon maalin edestä Kuusivuoren längistä uuniin.

Kolmannen erän pelailuun saatiin mielenkiintoa hieman erän puolivälin jälkeen, kun Jarno Kantelus katsoi aiheellisiksi ottaa lähinnä yksipuolisen päähänlyöntikilpailun Timo Ahosen kanssa. Nuhjauksesta Kantelukselle tuomittiin 2+2+10, ja Ahoselle sympatiakakkonen.

Samoihin hommiin ryhtyivät Pekka Rautio ja Tatu Miettinen, jossa Rautio sai Miettisestä hieman enemmän kaveria kuin Kantelus Ahosesta. Tästäkin tappelunpoikasesta vihreälle 2+2+10 ja Miettiselle persoonallisesti 2+2+2. Jokipojat teki vielä yhden maalin erän ottelun loppuun tilastojen kaunistelemiseksi, kun Sami Puruskaisen veto livahti Kuusivuoren jalkojen välistä sisään.

- Saatiin ainakin ekaa kertaa sitten syyskuun jälkeen neljä kenttää jalkeille. Yritettiin saada vähän virtaa, kun on ollut paljon peliä. Pikkukähyt sitten vielä viimeiseen erään, eikä ainakaan kumpikaan valmentaja siihen innostanut, Karri Kivi näki tilanteen.

- En tiedä sitten mistä nuo loppupelin tapahtumat kertovat. Me ei ainakaan haluttu lähtemään sellaiseen. Kummallekin kuitenkin aika merkityksetön peli. Mutta nollapeli on aina kunnioitettava saavutus, puolustuspeliin voi olla tyytyväinen, Kauppi summasi.