Iisakan maalia ei enää kuitattu - "Kaikki pelaajat eivät olleet valmiita"

MESTIS / Raportti
Waltteri Hopponen osui avauserässä.
Kuva © Petteri Äikäs petteri.aikas@jatkoaika.com
Ennakolta Mestis-kauden kovimpiin joukkueisiin kuuluvat Espoo United ja TUTO kohtasivat jo avauskierroksella. TUTO väänsi kamppailun kahdesti tasoihin, mutta Olli Iisakan johtomaalia se ei enää pystynyt kuittaamaan, joten täydet pisteet jäivät sarja-avauksesta Espooseen.

Voittomaali syntyi välittömästi hyökkäyspään aloituksen jälkeen. Olli Iisakka laukoi aloituspisteen sisältä kiekon ohi Julius Pohjanoksan.

- Hyvä saada onnistumisia heti alkuun, ehkä itseluottamuskin nousee. Aloituskuvioita on jonkun verran hiottu, joten hyvä että kaveri laittoi pitkästä aikaa sisään, aloitusvoiton ottanut Elgbacka iloitsi.

TUTO otti kuudennnen kenttäpelaajan verratain myöhään, 43 sekuntia ennen pelin päättymistä. Se ei tuonut tulosta eikä myöskään takaiskua, joten voittolukemat kirjattiin kotijoukkue Espoo Unitedille maalein 4-3. United otti viimeisellä minuutilla aikalisän pitkän kiekon jälkeen. NHL:ssä vastaava veto kiellettiin täksi kaudeksi.

- Sääntöjen mukaan mennään, ja tässä kohdassa se oli meidän etu. Meillä oli varsin väsynyt viisikko jäällä, Espoo Unitedin päävalmentaja Niko Marttila kertasi.

Ylivoimalla onnistumisia pelin alussa

TUTO oli ensimmäisen erän avauspuoliskolla aktiivisempi osapuoli. Hyvät maalintekotilaisuudet tyrehtyivät jopa ennen viimeisiä ratkaisuja usean hyvän espoolaisten syötönkatkon seurauksena. Erityisesti tässä kunnostautui Santeri Saari.

Kotijoukkue pääsi erässä kaksi kertaa ylivoimalle ja onnistui hyödyntämään molemmat tilanteet. Jiri Veistola vei Unitedin johtoon Joonas Toivasen syötöstä puolustusneliön keskeltä. toisesta osumasta vastasi Waltteri Hopponen lähes samanlaisen kuvion jälkeen.

Toisessa erässä kuvio muuttui, kun Espoo United sortui istumaan rangaistusaitiossa. Viiden minuutin sisään kotijoukkue otti viisi kahden minuutin rangaistusta. Tomi Wilenius onnistui kahden miehen ylivoimalla, joten jäähysuman päättyessä tilanne oli 2-1. Loppuerä sujui tasaisemmissa merkeissä, mutta Hannu Kuru sai sitten tilaa nousta ja tasoitti ottelun.

- Vähän oli ehkä sellaisiakin jäähyjä, mitä ei olisi pitänyt antaa, mutta tuomaripeli on mitä on. Turhaan päästettiin TUTO peliin mukaan, kerran rangaistusaitiossa istunut Elgbacka totesi.

Kolmannessa erässä espoolaiset löysivät paremmin pelikuria ja nelosketju järjesti kaksi maalia, joista ensimmäinen osuma syntyi maalinedusruuhkan jälkeen Matias Nisulan lavasta. Eetu-Ville Arkiomaa ehti tasoittaa Mika Norjan hienoisella avustuksella, ennen kuin Iisakka iski loppulukemat pelikellon näyttäessä jäljellä olevaksi ajaksi 5.49.

- Tiukkoja pelejä on ollut näiden joukkueiden välillä jo viime kaudella ja myös harjoituskaudella. Meiltä tämä oli huono peli siinä mielessä, että kaikki pelaajat eivät olleet valmiita taistelemaan sarjapisteistä. Tämä on niin tiukka sarja, että silloin pisteitä ei saa. Hyvä kuitenkin saada tällainen muistutus heti kauden alkuun, TUTOn päävalmentaja Miika Elomo näki.

- Kaikki joukkueessa toimivat pistivät itsensä likoon. Varsinkin viimeisessä erässä taisteltiin viimeiseen summeriin asti, Espoo Unitedin päävalmentaja Marttila iloitsi.

» Lähetä palautetta toimitukselle