Kaarlehto pysyi voittamattomana SaPKossa

MESTIS / Raportti
Ottelun loppuhetkillä SaPKon maalilla oli ruuhkaa.
Kuva © Petteri Äikäs petteri.aikas@jatkoaika.com
SaPKo otti kolmannen peräkkäisen voittonsa Mestiksessä, kun Espoo United kaatui kotikaukalossaan. Savonlinnalaiset olivat tehokkaita maalipaikoissaan, ja 60 minuutin pelin jälkeen taululla olivat lukemat 3−5.

Kolmannen erän taittuessa jälkimmäiselle puoliskolleen SaPKo johti kahdella maalilla. Jälkimmäinen puolisko toi pässipaidoille kolme kahden minuutin rangaistusta, mutta joukkue onnistui kestämään ne kaikki ja nappasi siten sarjapisteet mukaansa.

− Loistavaa alivoimataistelua joukkueelta tuossa lopussa, kun Espoo United sai mahdollisuuden ylivoimillaan tulla peliin mukaan, SaPKon päävalmentaja Pasi Räsänen kiitteli.

SaPKo lainasi reilu viikko sitten Karolus Kaarlehdon maalivahdikseen. Kaarlehdon mukaantulon jälkeen SaPKo on voittanut kaikki kolme otteluaan.

− Voitot ovat isoja asioita joukkueelle ja myös itselle. Loistavaa, että itse olen syksyn jälkeen pystynyt pelaamaan sillä tasolla, että olen pystynyt auttamaan joukkuetta. Joukkue antaa kaiken voiton eteen, joten siinä on hyvä olla, maalivahti totesi.

Kaarlehto ei näe pelaamisen muuttuneen erityisesti seuranvaihdon myötä.

− Ei joukkueen vaihtamisessa kesken kauden ole mitään ihmeellistä. Sama kiekko se on joka paikassa.

Avauserä alkoi vauhdikkaasti ja pian nähtiinkin lähes viiden minuutin jakso ilman pelikatkoja. Se päättyi SaPKon tekemään avausmaaliin, kun Joona Monto pääsi laittamaan irtokiekon maaliin.

United tuli tasoihin harvinaisen rangaistuksen aikana. Kaarlehto tuli b-pisteiden ulkokaaren tasolle vastaan ja sulki kiekon. Ylivoiman aikana Jesse Ylönen laukoi terävällä rannelaukauksella kiekon maaliin.

− En ole vastaavaa aikaisemmin saanut. Olin tietoinen, että jonkunlainen sääntö siinä on. Minua sitten evästettiin, että b-pisteen viikset ovat raja. Jatkossa tuokin on sitten selvää, Kaarlehto kertasi.

Espoolaisten toinen ylivoima ei sujunutkaan samaan malliin, vaan SaPKo iski alivoimalla. Jaakko Lantta teki maalin, ja sen jälkeen SaPKon toinen alivoimamaali oli lähellä, mutta Aleksi Järvisen loistava puolustuspeli pelasti tilanteen.

− Emme aloittaneet kovinkaan hyvin. Jostain syystä emme päässeet peliin kiinni, Unitedin päävalmentaja Niko Marttila totesi.

− Alivoimamaali antoi meille virtaa, ja se kantoi sitten pelin loppuun asti, Kaarlehto arvioi.

Toisessa erässä SaPKo lisäsi johtoaan. Santeri Saaren virheen jälkeen Toni Henttonen onnistui maalinteossa, ja myöhemmin joukkue käänsi 12 sekunnissa oman pään aloituksen maaliksi. Matias Lainio sai nimensä maalitilastoihin.

United tuli takaisin kahden maalin päähän, kun Matias Pulli rikkoi Olli Iisakkaa rangaistuslaukauksen arvoisesti. Iisakka sai ujutettua kiekon Kaarlehdon oikean patjan alta maaliin.

− Olin ihan hyvin mukana, enkä tiedä miten kiekko lirui maaliin. Harmittava homma, rankkarin torjuminen on aina henkisesti iso asia, Kaarlehto kommentoi.

Aleksi Järvisen 3−4-kavennusosuma nosti jännitystä heti kolmannen erän alkuun. Kasper Elon kuitti tuli kuitenkin ennen erän puoltaväliä, kun hän nappasi kiekon omalla alueella ja karkasi läpiajoon.

− Ensimmäinen erä oli meidän paras. Toisessa erässä onnistui maalinteko. Sen jälkeen joukkueella on paha tapa pistää peli jännäksi, ja tällä kertaa kokeneempi kaarti teki virheitä, Räsänen näki.

− Älytön määrä henkilökohtaisia virheitä tänään, millaisia ei ole vähään aikaan tullut. Niistä SaPKo rokotti, ja se oli tämän pelin ratkaisu, Marttila summasi.

» Lähetä palautetta toimitukselle