Peliitat ei halunnut jatkoajalle

MESTIS / Raportti
Ruotsalainen on saanut mailansa väliin ja kiekko on matkalla kohti maalia.
Kuva © Petteri Äikäs
Maalin tappioasemassa päätöserään lähtenyt Espoo United esitti tällä kertaa hyvän taistelun, joka palkittiin tasoituksella tasan sata sekuntia ennen kolmannen erän päätöstä. Se ei kuitenkaan jäänyt ottelun viimeiseksi maaliksi, vaan heinolalaisvieraat ratkaisivat ottelun edukseen ajassa 59.36.

Espoo Unitedin pelaajien mielessä saattoi pyöriä jo jatkoaika tasoitusmaalin jälkeen, mutta Henri Ruotsalainen ohjasi kaimansa Fominin laukauksen juuri ja juuri maaliviivan yli, kun pelikello näytti 24,2 sekuntia.

− Hyvät fiilikset, alkaa meillekin kiekko pomppia vaikean alkukauden jälkeen, Fomin kommentoi peliä.

Koska Espoo United oli käyttänyt aikalisänsä toisessa erässä tilanteessa, jossa Jimi Santalalla oli vaikeuksia löytää uutta mailaa rikkoutuneen tilalle, ja hänen piti olla kentällä pitkän kiekon takia, kotijoukkue vaihtoi maalille Samuli Rasilaisen. Merkittävää hyötyä tästä ei tullut, sillä Peliitat voitti keskialoituksen ja kontrolloi peliä seuraavat 15 sekuntia.

Henrit maalintekijöinä

Ensimmäisessä erässä Espoo Unitedin pelissä näkyi parempaa yhteispeliä, mitä aikaisemmissa peleissä. Maaleihin asti se ei kuitenkaan riittänyt. Peliitat sai joitakin tilanteita lähinnä ensimmäisen ja kolmannen ketjunsa ansiosta. Näkyvimpiin rooleihin nousivat näissä ketjuissa laitahyökkääjät Henri Fomin ja Sebastian Repo.

Toisessa erässä Espoo Unitedin uusi pelaaja Felix Westermarck otti jo ottelun toisen rangaistuksensa. Sitä ehti kulua vain viisi sekuntia, kun Fomin ampui kiekon vasempaan yläkulmaan.

− Näin hyvin, että siellä on tilaa. Sinne laukauksen tarkoitinkin, maalintekijä kommentoi.

Peliitat puolusti pitkään jäähyttömästi. Vaikea tilanne oli joitakin minuutteja maalin jälkeen, kun Fominin maila katkesi hänen blokatessaan laukausta.

− Siinä tuli pitkä myllytys omissa. Taistelua oli paljon koko joukkueelta.

Kotijoukkue ei onnistunut hyödyntämään Eetu Elon 2+2-minuuttista eikä myöhempääkään ylivoimaa. Kolmannessa erässä Espoo United paransi otteitaan ja tuli tasoihin nuorella voimalla, kun Emil Oksanen tarjoili Oskari Uomalalle paikan Mestis-uran ensimmäiseen maaliin. Se ei kuitenkaan vienyt peliä jatkoajalle Ruotsalaisen maalatessa viimeisellä minuutilla.

− Oikeus voitti lopussa, Peliittojen päävalmentaja Marko Tuomainen näki.

− Tultiin teemalla pienen kaupungin iso joukkue kirkkaisiin valoihin. Ensimmäisessä erässä hieman katselimme, mutta kakkoserässä otteet paranivat. Onnistumisia olisi voinut tulla lisääkin.

− Joukkuetta koetellaan. Ensin hävittiin pelejä huonolla pelillä ja nyt hyvällä pelillä. Kärsivällisyys oli tänään teemana, ja sitä pystyttiin pitämään lähes 60 minuutin ajan. Peliitat kamppaili hyvin. Koko ajan ollaan menossa parempaan suuntaan, tällä pelillä pystyy voittamaan pelejä, Espoo Unitedin päävalmentaja Timo Hirvonen uskoo.

» Lähetä palautetta toimitukselle