Järvisen tehoilta kaatoi Peliitat - "Puolustettiin päin persettä, jos edes jaksettiin puolustamaan"

MESTIS / Raportti
United pääsi juhlimaan kuusi kertaa.
Kuva © Petteri Äikäs petteri.aikas@jatkoaika.com
Aleksi Järvinen teki kaksi maalia ja syötti toiset kaksi, kun Espoo United palasi voittokantaan kolmen viimeviikkoisen tappion jälkeen. Peliittojen päävalmentaja Santeri Heiskanen haukkui omiensa puolustuspelaamista lukemiin 6−3 päättyneen ottelun jälkeen.

Kahden erän jälkeen tilanne oli tasan 3−3. Viimeisessä erässä Espoo United teki kolme maalia, jotka ratkaisivat kolmen pisteen kohtalon.

Voittomaali syntyi ylivoimalla suorasta hyökkäyksestä. Joonas Toivanen laittoi kiekkoa maalille, ja se kimposi Aleksi Järvisen jalasta maaliin. Pitkän videotarkastuksen jälkeen maali todettiin sääntöjen mukaisesti syntyneeksi, ja United siirtyi johtoon, josta se ei enää luopunut.

− Onnenkantamoinen se oli, enkä ollut itsekään varma, hyväksytäänkö maali, Järvinen kommentoi.

Kim Hirschovits lapioi Järvisen syötön sisään, ja pelissä oli ensimmäistä kertaa kahden maalin ero. Jesse Väkelä viimeisteli loppunumerot tyhjiin.

− Viimeisessä erässä tippui pari pakkia ja pelasimme neljällä puolustajalla. Se tiivisti pakkaa, ja kolmas erä oli meidän paras, Espoo Unitedin päävalmentaja Niko Marttila arvioi.

Espoolaispakistosta putosivat ottelun aikana Santeri Saari ja Erno Hopponen.

Kolme maalia jokaisessa erässä

Avauserässä kiekko meni maaliin kolme kertaa. United oli vahvempi pelin alkuminuuteilla, ja Oskari Uomalan lauottua kertaalleen hyvästä paikasta ohi Jimi Santala avasi maalitilin. Ensimmäistä Mestis-otteluaan pelannut Lenni Killinen sai osumaan syöttöpisteen.

Heti perään kotijoukkue sai ylivoiman, joka katkesi Hirschovitsin estettyä puolustavaa Peliitat-pelaajaa. Neljällä neljää vastaan muutenkin vaarallisuuttaan osoittanut Severi Lahtinen onnistui tasoittamaan ottelun.

Peliitat siirtyi johtoon, kun Tatu Vihavainen jätettiin b-pistealoituksen jälkeen yksikseen, ja hän teki vieraiden toisen maalin. Hirschovits osui tasoitusta hakiesssaan tolppaan, ja pari vaihtoa myöhemmin hän joutui toistamiseen erässä rangaistusaitioon.

Toinen erä alkoi Unitedin kannalta hienosti. Alivoiman loppusekunneilla vastahyökkäyksestä Järvinen jätti kiekon Kai Lehtiselle, joka laukoi kiekon maalin kattoon. Järvinen itse osui kymmenisen minuuttia myöhemmin hieman lähempää maalia.

− Aleksi Rutaselta tuli hyvä syöttö maalin takaa ja siihen pääsi hyvin vetämään vastakiekkoon.

Järvinen antoi Rutaselle kunniaa myös alivoimamaalista, sillä hyökkääjä oli laukauksen blokkaamisellaan saanut aikaiseksi vastahyökkäyksen.

Espoolaisten riemu ei kuitenkaan kestänyt kauaa, sillä Saari joutui välittömästi rangaistusaitioon ja Valtteri Lipiäinen onnistui tasoittamaan Nico Vikstenin patjojen kautta.

− Teemana oli se, että pestään kasvot, ja mielestäni onnistuttiin siinä hyvin. Toisessa erässä meiltä oli jonkun verran hölmöä kiekollista peliä, mistä vastustaja sai vastahyökkäyksiä, Marttila kommentoi.

Kasvojen pesu kruunautui espoolaisittain kolmen maalin kolmanteen erään. Viimeisen maalin jälkeen Peliittojen Roope Mäkitalo sai kymmenen minuutin käytösrangaistuksen.

Vieraiden päävalmentaja Santeri Heiskanen esitti yhden lyhyimmistä puheenvuoroista kauden aikana.

− Vaisua puolustamista. Puolustettiin espoolaisten suorat hyökkäykset päin persettä, jos edes jaksettiin lähteä puolustamaan. Siinäpä se lyhykäisyydessään.

Ottelussa neljä pistettä tehnyt Järvinen pelasi kultakypärä päässä, sillä Unitedin paras pistemies Juuso Forsström oli sivussa. Järvinen nousi tehoiltansa myötä pisteen päähän Forsströmistä.

− Se on ihan sama, kenellä kultainen kypärä kulloinkin on, Järvinen kommentoi.

Kotiotteluvoittoinen jakso jatkuu Unitedin osalta perjantaina, kun IPK saapuu vieraaksi. Peliitat saa odottaa seuraavaa peliään lauantaihin, jolloin se pelaa Jokipoikia vastaan Heinolassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle