Espoo United loppuhetkien ylivoimalla voittoon - "Syöttäjän maali"

MESTIS / Raportti
Sami Väliharjun hyvät otteet eivät riittäneet.
Kuva © Petteri Äikäs petteri.aikas@jatkoaika.com
Espoo United hallitsi ottelua Peliittoja vastaan suurimman osan peliajasta. Sami Väliharju torjui 40 kertaa, mutta sekään ei riittänyt, kun Joonas Toivanen ratkaisi kotijoukkueelle 4-3-voiton ajassa 57.22.

Peliittojen puolustaja Toni Hannukkalalle tuomittiin pelin viivyttämisestä rangaistus hieman alle neljä minuuttia ennen loppua. Rangaistus ei ollut päävalmentaja Santeri Heiskasen mieleen, mutta tuomiota se ei muuttanut.

Joonas Toivanen oli ennen tätä ottelua maaleitta, mutta hän ratkaisi ottelun laukomalla suoraan Juuso Forsströmin poikittaissyötöstä.

- Se oli Forsströmiltä aivan loistava syöttö. Siitä ei voinut enää mokata, se oli syöttäjän maali. Ei ole ihan äsken tullut maalia tehtyä, joten tuntuu hyvältä tehdä sellainen tärkeään paikkaan, Toivanen kommentoi.

Peliitat oli avauserässä tehokkaampi hyökkäyspelissään ja menikin kahdesti johtoon. Roope Mäkitalo harhautti maalivahti Mika Norjan ja nosti kiekon verkkoon, kun joukkueet pelasivat tasavajaalla. Peliittojen toisesta maalista vastasi Eetu Elo. Kotijoukkue Espoo United oli välillä tullut tasoihin Kai Lehtisen maalilla, joka syntyi maskin takaa.

- Ensimmäinen erä oli ailahtelevaa, eikä kumpikaan joukkue päässyt erityisesti viemään peliä, Toivanen analysoi.

Toinen erä kulki vahvasti Espoo Unitedin komennossa, mutta maalihanat pysyivät kiinni aina erän lopulle asti. Jiri Veistola tasoitti ottelun lyömällä Forsströmin laukauksen irtokiekon ohi hienosti torjuneen Sami Väliharjun. Espoolaisiloa ei kestänyt kuitenkaan pitkään, sillä Waltteri Hopponen sai vain 14 sekuntia myöhemmin rangaistuksen.

Ylivoiman aikana Valtteri Lipiäinen ja Kalle Moisio pelasivat hienosti yhteen ja Moision maalilla vieraat siirtyivät jälleen johtoon. Toivanen ehti sen jälkeen kilistellä maalirautoja, mutta toinenkin erä päättyi Peliittojen johtoasemassa.

Kolmannessa erässä United nousi voittoon kahdella ylivoimaosumalla. Severi Lahtinen ehti istua vain kuuden sekunnin ajan, ennen kuin Jiri Veistola tälläsi komealla tavalla viivasta tasoituksen. Joonas Toivasen voittomaali syntyi pidemmän hieromisen jälkeen.

- Nousu kolmannessa erässä maalin takaa voittoon osoitti, että joukkueessa on luonnetta. Se on hyvä merkki jatkoa ajatellen, Espoo Unitedin päävalmentaja Niko Marttila kiitteli.

- Emme ansainneet pelistä yhtään mitään. Olimme passiivisia, olimme huonoja kiekon kanssa, Peliittojen päävalmentaja Heiskanen totesi lyhyesti.

- Kahden tappion jälkeen hyvä voitto. Pelasimme hyvin muutamaa virhettä lukuun ottamatta, Marttila arvioi ottelun kulkua.

Peliitat jatkaa tavoitettaan kohti 200 maalia lauantaina, kun sarjanousija Ketterä saapuu vieraaksi. Espoo United saa odottaa seuraavaa peliä viikon, kun ensi keskiviikkona vastassa on SaPKo.

» Lähetä palautetta toimitukselle