Norja torjui ja Järvinen maalasi - Espoo United voittoon LeKistä

MESTIS / Raportti
Tähän irtokiekkoon ehti ensimmäisenä Espoo Unitedin Felix Westermarck.
Kuva © Petteri Äikäs petteri.aikas@jatkoaika.com
Neljäs kohtaaminen toi Espoo Unitedille kauden ensimmäisen voiton LeKiä vastaan. Kokenut maalivahti Mika Norja pelasi kauden ensimmäisen nollapelinsä, kun Aleksi Järvisen kaksi maalia toivat 2−0-voiton.

Ottelun loppuhetkillä Espoo United joutui pelaamaan pitkään kolmella kuutta vastaan, kun ensin Kim Hirschovits joutui rangaistusaitioon koukkaamisesta ja perään Jimi Santalan maila osui Tommi Välimaata kasvoihin. Maalivahti Mika Norjan johdolla maali pysyi varjeltuna pelin loppuun asti, ja näin kokenut kassari sai tilillensä kauden ensimmäisen nollapelin.

− Ainahan se on kiva pelata nollapelejä. Meni vähän jännäksi loppu, kun vastustaja sai pyörittää kuuskolmosta. Toki se oli vähän erikoinen tilanne varmasti heillekin, sillä sitä ei hirveästi harjoitella, 26 kertaa torjunut maalivahti Norja näki.

− Joukkueena todella hyvä peli. LeKi on vaarallinen hyökkäyspäässä, ja heillä on tullut onnistumisia läpi kauden, joten itseluottamus on kunnossa, Norja arvioi vastustajaa.

Ensimmäisen erän tapahtumat jäivät vähiin. Joukkueet puolustivat maalipaikat varsin hyvin pois, eivätkä ensimmäiset 15 minuuttia tarjonneet juuri mitään mieleen jäävää. United meni lopulta johtoon ajassa 15.27 Aleksi Järvisen ohjattua Santalan laukauksen maaliin.

LeKi oli kuitata seuraavassa vaihdossa kokeneiden pelaajiensa turvin, kun 300. Mestis-otteluaan pelannut Välimaa järjesti paikan Ossi Pelliselle, mutta kokemus voitti Unitedin maalilla Norjan otettua tärkeän torjunnan. Tämän jälkeen LeKi tuhri ottelun ensimmäisen ylivoimansa, ja viimeisellä minuutilla toisessa päädyssä Järvisen toinen osuma oli lähellä. Toni Utunen hukkasi kiekon ja Järvinen pääsi yrittämään Ukko-Pekka Luukkosen ohittamista, mutta laukaus meni ohi.

Toinen erä eteni todella vahvasti Unitedin hallinnassa. Joonas Toivanen järjesti tilanteen, josta kiekko pomppi sattumalta takaisin hänelle. Luukkonen esitti komean heittäytymistorjunnan estäen kiekon menon maaliin. LeKi sai paikkoja harvakseltaan, mutta Jere-Matias Alasen tolppalaukausta lähemmäksi vierailija ei päässyt. Lisäksi vierailla oli erässä yksi läpiajo.

Aivan kaikkea ei 16 kertaa erässä torjunut Luukkonenkaan pystynyt pysäyttämään. Erän lopulla asialla olivat samat miehet kuin ensimmäisessä maalissa. Santala syötti ja Järvinen pääsi laukomaan keskeltä kotijoukkueen toisen maalin.

Unitedille tuomittu joukkuerangaistus kolmannen erän alkuun avasi LeKille tilaisuuden kavennuksen hakuun. Hyvin pelannut espoolaisalivoima esti aikeet. Muutenkin erä kului tappioasemassa olleen LeKin komennossa. Jere Innala osui tolppaan ja Pellisen laukaus kimposi Norjan torjunnan jälkeen maalivahdin sivuun, josta Felix Westermarck sen oikea-aikaisesti löysi.

− Jäin hieman maskin taakse siinä, joten Pellinen pääsi hyvin keskeltä ampumaan. Meni reaktiotorjunnaksi, enkä itsekään tiennyt mihin kiekko jäi. Hyvä, että jätkät olivat skarppina siivoamassa.

Ottelua arvioitaessa LeKin päävalmentaja Miikka Kuusela pettyi omiinsa.

− Ei tässä auta selittelyt. Ensimmäisessä erässä oli paikkoja, mutta kun ei tee, niin suunta kääntyy. Tehoja uupuu, eikä muutenkaan oltu parhaimmillaan.

− Hieno peli tänään. Ehkä vähän hermostunut alku, mutta muuten ensimmäinen erä oli hyvä. Toisessa erässä tämä peli ratkesi, kun saimme vahvan paineen. Viimeisessä erässä olen ylpeä taistelusta alivoimalla, Espoo Unitedin päävalmentaja Niko Marttila summasi.

Norja kantoi alkukaudesta Unitedin ykkösvahdin vastuuta, mutta sittemmin Nico Vikstén sai pelata enemmän.

− Nicolla oli hyvä vaihe siinä, silloin pitää tehdä töitä ja tsempata joukkuetta odottaen samalla omaa vuoroa. Ei mitään ihmeellistä, nyt pitää auttaa joukkuetta, jotta saisi lisää minuutteja. Meillä on hyvä parivaljakko, Norja kiitteli.

» Lähetä palautetta toimitukselle