LeKi selvään vierasvoittoon - "Oli varmaan väärä maila kädessä"

Neljättä maaliaan juhliva LeKi oli Espoossa parempi joukkue.
Kuva © Petteri Äikäs
LeKi otti selvän voiton Espoo Unitedista keskiviikon ottelussa. Vierasjoukkue ansaitsi kolme pistettä, vaikka lukemat 5-1 olivatkin joukkueiden eroon nähden turhan suuret.

LeKi oli kokenut aikaisemmissa peleissään loppuhetkillä kovia, mutta tällä kertaa sellaista ei tapahtunut, vaan myös kolmas erä meni joukkueen hyväksi.

− Äärimmäisen tärkeä voitto. [Christian] Heljanko oli maalilla erinomainen, ja alivoima toimi loistavasti, luonnehti LeKin päävalmentaja Miikka Kuusela parhaimia lempääläläisten osa-alueita keskiviikon ottelussa.

Tärkeimmät osumat nähtiin ottelun toisessa erässä, jossa LeKi sai kuusi laukausta Espoo Unitedin maalia kohti, mutta onnistui maalinteossa kahdesti. Tomi Iso-Mustajärvi onnistui pitkän painostuksen jälkeen ylivoiman jälkitilanteessa, Sami Laakson osuma syntyi vastahyökkäyksestä.

− Kun on ollut vastoinkäymisiä, on luonnollista, että usko loppuu sellaisessa tilanteessa, missä olimme toisen erän jälkeen, kotijoukkueen päävalmentaja Timo Hirvonen kommentoi.

− Se on ymmärrettävää, muttei hyväksyttävää.

Erikoistilannemaaleja ensimmäiseen erään

Ottelun avausmaali syntyi LeKin pelatessa ylivoimalla. Perinteisen ylivoimamaalin tapainen osuma ei ollut, vaan tuli nopeasta hyökkäyksestä. Espoo Unitedin maalivahti Rasmus Tirronen voi ottaa Joona Luodolle merkityn maalin piikkiinsä.

Jimi Santala onnistui tasoittamaan vanhaa seuraansa vastaan. Neljällä neljää vastaan Santala upotti kiekon maaliin varsin pienestä kulmasta.

− Ensimmäinen erä oli meiltä hyvä, Espoo Unitedin päävalmentaja Hirvonen näki.

Toisessa erässä rangaistuksia jaettiin peräti 22 minuutin edestä, joskin mukaan mahtui yksi kymppi. Erikoistilanteiden välissä molemmat osumat tehtiin kuitenkin täysin kentällisin. LeKi meni ensin johtoon Iso-Mustajärven onnistuttua paluukiekosta ja vieraat lisäsivät johtoa, kun Sami Laakso laukoi Waltteri Hopposen jättämästä vastakiekosta kovan laukauksen Espoo Unitedin maaliin.

− Harvinainen ratkaisu itselle, on tullut vähän liikaa syöteltyä. Oli varmaan väärä maila, kun tuollainen kuti lähti, Laakso itse kommentoi.

Kolmannessa erässä Espoo Unitedin laukausten laatu oli heikkoa, eikä Heljanko joutunut erityisesti venymään, vaikka torjuntamäärä olikin mukava. Vieraat onnistuivat vielä kahdesti, kun Juho Liuksiala ja Santeri Vuoti laittoivat irtokiekot maaliin.

− Tällä kaudella on usein käynyt niin, ettemme ole saaneet sitä, mitä olemme ansainneet. Tällä kertaa peli ei ollut niin hyvä, mutta tulos oli hyvä, Kuusela arvioi ottelua LeKin kannalta.

− Meillä on ollut viime hetken tappioita tällä kaudella. Tiesimme että vastustajalla on ollut henkinen lukko päällä. Se näytti jatkuvan, aika raskas jalka oli heillä, Laakso näki.

Espoo Unitedin kausi on edennyt siihen malliin, että seuraavaksi edessä on jumbofinaali Peliittoja vastaan. LeKin pelit jatkuvat seuraavaksi kotikaukalossa, jonne JYP-Akatemia tulee vierailulle perjantaina.