Viimeisen erän tyrmäys vei pisteet Imatralle

MESTIS / Raportti
Ketterä pääsi juhlimaan viisi kertaa.
Kuva © Petteri Äikäs petteri.aikas@jatkoaika.com
Ketterä otti kolmannesta kohtaamisesta kolmannen voiton Espoo Unitedin vieraana. Kolmannessa erässä vierasjoukkue teki neljä maalia, joiden ansiosta taululle kirjattiin loppulukemat 1−5.

Kahden erän jälkeen Nico Viksténillä oli kahdeksan ja Santeri Lipiäisellä 24 torjuntaa. Peli ei kuitenkaan ollut läheskään niin yksipuolinen kuin mitä lukemat osoittivat.

− He vain ampuivat enemmän ja me pyörimme kulmissa. Maltoimme sitten paremmin pelin loppua kohti, Ketterän hyökkääjä Jesse Juntheikki arvioi ottelun kahta erää.

− Olimme erittäin kärsivällisiä. Alussa kiekko pomppi hieman, mutta kolmanteen erään saimme maalipaikkoja ja pääsimme laittamaan kiekkoa maaliin, Ketterän päävalmentaja Matias Lehtonen kommentoi.

Kun maalipaikkoja tuli liukuhihnalta, lukemat pääsivät repeämään. Kolmannessa erässä neljän tehdyn maalin lisäksi Ketterän pelaajista Sameli Ventelä ja Erno Ripatti kilisyttelivät maalirautoja.

− Lopussahan tämä peli repsahti. Mielestäni peli oli varsin tiukka jälleen kerran, tehot 1+2 ottelussa mättänyt Juntheikki arvioi.

Kokonaisuutena Ketterä pelasi hienon pelin myös puolustussuuntaan. Joukkueella on kaudelta yksi nollapeli, ja tämä oli neljäs kerta, kun vastustaja jäi yhteen tehtyyn maaliin.

− Voi kyllä sanoa, että tämä oli puolustussuuntaan yksi parhaista peleistä, Juntheikki myönsi.

Tilanne tasaisena pitkään

Ketterä pääsi ylivoimalle espoolaisten sorruttua väärään vaihtoon. Sen aikana vierasjoukkue ei saanut mitään merkittävää aikaiseksi. Joukkueiden pelatessa jälleen täysin kentällisin Joona Jääskeläinen riisti kiekon Victor Westermarckilta ja pääsi laukomaan sen jälkeen. Vikstén oli hereillä torjuen tilanteen.

Avausmaalista vastasi Espoo Unitedin pelin ainoalla ylivoimallaan. Kim Hirschovits näytti pelinäkemystään ja tarjosi Aleksi Rutaselle maalipaikan, josta tämä ei erehtynyt.

Ketterä tuli tasoihin erän viimeisellä minuutilla. Juntheikki antoi syötön maalin takaa ja Jere Laine pääsi tälläämään vastakiekkoon. Erän torjunnat olivat murskaavat, sillä Santeri Lipiäinen oli kiekon tiellä 15 ja Vikstén kaksi kertaa.

Toinen erä oli pelitapahtumien valossa tasaisempi, mutta maalintekopaikkoihin joukkueet pääsivät kuitenkin harvakseltaan. Maalia kohti lauotuista vedoista vain Jani Elgbackan ohjaus lähti todellisesta maalintekosektorista, minkä lisäksi molemmilta joukkueilta nähtiin yksi ohilaukaus takatolpalle suunnatusta syötöstä. Espoo Unitedilta epäonnistui Olli Iisakka, Ketterältä Saku Viskari.

Erä eteni ilman tilastomerkintöjä viimeistä edelliselle minuutille asti, jolloin Joonas Toivanen komennettiin rangaistusaitioon koukkaamisesta. Kun Ketterä ei onnistunut erän lopussa, vierasjoukkue pääsi aloittamaan kolmannen erän ylivoimalla.

Ylivoima ei tuonut tulosta, mutta sen jälkeen Ketterä onnistui, kun Juntheikki teki nousunsa jälkeen johtomaalin rystyltä. Ennen erän puoliväliä tilanne muuttui jo kahden maalin vierasjohdoksi Janne Kumpulaisen onnistuessa. Tästä maalista voi Vikstén ottaa ison osan kontolleen.

− Kaverilta napsahtivat niskat poikki aika nopeasti kolmannessa erässä, Juntheikki näki.

Niskojen napsahtamisen seurauksena Ketterän puolustajat pääsivät vielä iskemään kaksi lisäosumaa. Neljännestä osumasta vastasi Sami Jekunen ja viidennestä Jarno Lippojoki.

− Peli oli kaksi erää tiukka, ja ensimmäinen erä oli meiltä OK. Siitä eteenpäin se oli sinne päin -esitystä ja sen takia tuloskin oli sinne päin. Tosi pettynyt olen tähän esitykseen kotiyleisön edessä, Espoo Unitedin päävalmentaja Niko Marttila kommentoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle