Jokipojat aloitti kiertueensa voitolla

Koistinen raatoi puolustuksessa ja järjesti vieraiden toisen maalin.
Kaksi peräkkäistä ottelua pääkaupunkiseudulla pelaava Jokipojat sai hyvän alun kiertueelleen, kun Espoo United kaatui maalein 4-2. Vierailija oli parhaimmillaan ottelun toisessa erässä, jossa se hankki itselleen kahden maalin johdon, jota kotijoukkue ei saanut kurottua kiinni.

Espoo United oli tullut tasoihin toisen erän ensimmäisellä minuutilla, mutta kuitti tuli alle kolme minuuttia myöhemmin. Joukkueen kokeneimpiin pelaajiin kuuluva Matti Koistinen laukoi viivasta ja Joonas Larinmaa käänsi kiekon suunnan täydellisesti.

– Se on ollut meidän teemana, että mennään maalille ja lauotaan paljon. Hienosti Larinmaa ohjasi vedon, Koistinen kertoi.

Jokipoikien joukkueesta maalinteossa onnistui toisessa erässä myös Kasimir Puruskainen.

– Ehkä olisi ollut paikkoja tehdä enemmänkin maaleja toisessa erässä, olisimme voineet olla vieläkin tylympiä, Koistinen arvioi.

Kauden avausmaali sopivaan paikkaan

Ensimmäinen erä oli tasainen. Molemmat joukkueet saivat hyvät tilaisuuden jo alkuminuuteilla, mutta sekä Jani Elgbacka että Ville Halonen saivat todistaa vastustajan maalivahdit paremmiksi yrityksillään suoraan syötöstä. Pitkään maalittomana edennyt erä päättyi lopulta vierasjohdossa, kun Jesse Paukku laittoi vapaasti kiekon maalin edestä verkkoon Jokipoikien pelatessa ylivoimalla.

Toiseen erään Espoo United sai hienon alun, sillä Janne Kivilahti toi nopean hyökkäyksen päätteeksi irtokiekosta kotijoukkueen tasoihin. Suunta kääntyi kuitenkin pikaisesti, sillä Jokipojat iski erässä kaksi maalia. Vieraiden ottelun toinen maali merkittiin Larinmaalle ja heti erän puolivälin jälkeen Puruskainen laukoi komealla rannelaukauksella kauden avausmaalinsa heti sen jälkeen, kun Jokipojat oli selvittänyt oman pään aloituksen.

Kolmannessa erässä Espoo Unitedin kiriä häiritsivät erän alun rangaistukset. Joukkue onnistui selvittämään ne ja tuli sitten maalin päähän melkoisen sählingin jälkeen. Osuma merkittiin ensimmäisen maalin tapaan Kivilahden nimiin.

– Maalille menoa on pyritty painottamaan joukkueessa. Olemme siinä kuitenkin vielä vastustajaa jäljessä, Espoo Unitedin päävalmentaja Timo Hirvonen arvioi.

Joona Mannisen rangaistus tarjosi espoolaisilla mahdollisuuden yrittää tasoitusta kuudella neljää vastaan, mutta siinä se ei onnistunut. Rangaistuksen päätyttyä Paukusta tuli ottelun toinen kahden maalin mies hänen iskettyään kiekon tyhjään maaliin Jimi Santalan kiekonmenetyksen jälkeen.

Jokipojat pelasi johtoasemassa ilman rangaistuksia aina Mannisen rangaistukseen asti, joskin Kivilahden kavennus oli syntynyt siirretyn rangaistuksen aikana. Koistinen löytää sille syyn.

– Kun on malttia, ja liikkuu hyvin, ei tarvitse ottaa rangaistuksia. Onneksi saatiin tapettua se lopun alivoima.

Asenne kunnossa, kamppailutilanteissa parannettavaa

Jokipoikien leirissä oltiin erityisen tyytyväisiä joukkueen asenteeseen, eikä kotijoukkueenkaan puolella sitä nähty ratkaisevana tekijänä ottelun lopputuloksen kannalta.

– Jo eilen illalla nähtiin, että joukkue on hyvin valmistautunut peliin. Käytiin Savossa aamujäillä ja siinäkin näki joukkueen keskittymisen. Periaatteessa kaikki kentälliset hoitivat duuninsa hyvin ja Ratilainen oli jälleen loistava maalissa, Jokipoikien päävalmentaja Ari Aaltonen iloitsi.

– Laadukas hyvän alkusyksyn pelannut joukkue oli vastassa. Ei voi yrityksen puutteesta syyttää joukkuetta, mutta tärkeitä pieniä kamppailuja hävitään siellä sun täällä ja niistä rankaistaan kovalla kädellä, Espoo Unitedin Hirvonen näki.

Jokipojat sai otteluun kaksi pelaajaa apuun Jukureista. Ville Leskisen ottelu jäi lyhyeksi loukkaantumisen takia, mutta Joonas Valkonen keräsi päävalmentaja Aaltosen kehut.

– Meillä on ollut hieman loukkaantumisia ja oli hyvä saada tuollainen jämäkkä pakki mukaan. Loistava peli häneltä, toi lisäarvoa joukkueeseen.