Pyykkönen katkaisi IPK:n tappioputken

MESTIS / Raportti
IPK pääsi juhlimaan vuoden ensimmäistä täyttä pistepottia.
Kuva © Petteri Äikäs petteri.aikas@jatkoaika.com
IPK katkaisi tappioputkensa Espoossa. Kokonaisuudessaan vahva peliesitys vei pisteet Iisalmeen 4−2-voitolla. Voittomaalin iski Samu Pyykkönen vajaat kolme minuuttia ennen loppua.

Jatkoaika häämötti kolmannen erän edetessä viimeiselle neljännekselleen, mutta IPK oli toista mieltä. Topi Piipposen hyvä levityssyöttö tavoitti Samu Pyykkösen, joka iski voittomaaliksi jääneen osuman ajassa 57.15.

IPK onnistui vielä kerran, kun Aatu Hämäläinen osui tyhjään maaliin. Hämäläinen sai kiekon harhasyötön antaneelta Joonas Toivaselta.

− Kolmas erä oli meiltä hyvä. Espoo Unitedilla oli yksi maalipaikka, josta he tekivät maalin. Saimme tuloksen erän loppuun, arvioi IPK:n päävalmentaja Janne Sinkkonen.

Espoo United pääsi jo neljän minuutin jälkeen avausmaalin makuun. Maalista vastasi nousunsa päätteeksi hyvin pisteitä viime aikoina tehnyt Jimi Santala.

Täydellisenä ei espoolaisten erää voi pitää, sillä erityisesti joukkueen ylivoima tökki. United pääsi pelaaamaan kaksi minuuttia viidellä kolmea vastaan, kun ensin Aleksi Hämäläinen syyllistyi laitataklaukseen ja sen jälkeen IPK:n pelaajat rikkeisiin aloituksessa.

− Viiskolmoseen kulminoitui meidän tämä ilta, Espoo Unitedin päävalmentaja Niko Marttila kommentoi.

IPK:n paras paikka aukesi Henri Fominille, joka sai kiekon Jesse Väkelän pelattua huolimattomasti. Nico Viksten koppasi kuitenkin rystylaukauksen.

Toisessa erässä IPK pääsi ensimmäistä kertaa ylivoimalle Jesse Ylösen osuttua korkealla mailalla Aleksi Hämäläiseen. Saku Kinnunen laukoi poikittaissyötöstä tolppaan. Toisessa päässä Aleksi Autio torjui Kim Hirschovitsin laukauksen heti joukkueiden ollessa täysilukuiset.

Erän loppua kohti hallinta siirtyi IPK:lle ja Jussi Viitanen iski kiekon kahdesti maaliin. Ensimmäinen syntyi paluukiekosta ja toinen ohjauksella viivavetoon. Keskiviikkona IPK:ssa debytoinut kanadalainen Dan Correale pääsi tilastoihin syöttöpisteellä ensimmäiseen osumaan.

Kolmannen erän alku oli vierailijoille synkkä. Ensin Fomin loukkasi itseään kulmassa ja heti sen jälkeen Aleksi Rutanen toi Espoo Unitedin tasoihin. Topi Piipposella oli hyvä tilaisuus kuitata tilanne jälleen IPK:n eduksi, mutta sohaisu maalin edestä meni ohi.

Lopulta IPK väänsi kuitenkin täyden pistepotin ja katkaisi samalla kuuden ottelun tappioputkensa.

− Vaikka olisimme hävinneet, olisin ollut ylpeä pelaamisesta. Pääsimme vaikean jakson jälkeen peliin kiinni. Valmennuksen virhe oli muuttaa asioita, ja se vei joukkuetta päinvastaiseen suuntaan. Nyt päästiin käyttämään paremmin pelaajien vahvuuksia, Sinkkonen totesi.

− IPK oli tänään parempi ja tehokkaampi joukkue. Vähän täytyy ihmetellä, että kaikkia ei kiinnostanut pelaaminen. Meidänkään tilanne ei ole hirvittävän hyvä, tarvitaan aika paljon pisteitä. Jotta niitä saadaan, jokaisen äijän täytyy pistää parastaan joka ilta. Tänään siihen ei kyetty, Marttila analysoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle