Hermes onnistui jatkoerässä hyväksytysti - Kangas jälleen sankari

MESTIS / Raportti
Kristian Kangas oli jälleen jatkoeräsankari,
Kuva © Antti Varonen
Edellisen Espoon kohtaamisen tapaan Espoo United ja Hermes joutuivat selvittämään paremmuuttaan aina jatkoerään asti. Espoo Unitedin Jiri Veistolan maali hylättiin, joten peli jatkui. Lopulta ottelun sankari oli Kristian Kangas, joka oli ratkaissut myös aiemman ottelun.

Jatkoajalla Hermes sortui väärään vaihtoon, joten kotijoukkueelle tarjottiin ylivoimaa. Juuri rangaistuksen päätyttyä kiekko oli Hermeksen maalissa, mutta tilannetta läheltä seurannut päätuomari levitti kätensä ja näytti potkua. Tuomio vahvistettiin videotarkastuksen jälkeen.

Myöhemmin ote siirtyi Hermekselle ja ensimmäisestä jatkoerästä tuttu yleinen vaihtoruljanssi oli vieraiden vahva ase. Espoo United joutui pitkän kiekon jälkeen käyttämään aikalisän, mutta vaihtoon ei ollut mahdollisuuksia ja lopulta Matias Nisula otti rangaistuksen. Ylivoiman lopulla syntyi maalinedusruuhka, josta Kristian Kangas ratkaisi ottelun.

− Ei me olla oltu koko sarjassa vielä parhaimmillamme, Hermeksen kapteeni Jussi Nättinen kommentoi.

− Se, että siltikin ollaan 2-2-tilanteessa, on hyvä tilanne.

Maaliton ensimmäinen erä ei tarjonnut suuria tunteita. Espoo United pääsi kahdesti yrittämään ylivoimaosumaa, Hermes kertaalleen.

Oskari Uomalan rangaistus jatkui toiseen erään ja välittömästi sen päättymisen jälkeen kiekko oli Espoo Unitedin maalissa kun Jussi Nättisen laukaus sivustalta ohitti Rasmus Tirrosen espoolaispuolustajan kautta.

− Yritin syöttää Kankaalle takatolpalle, nyt sattui menemään noin, Nättinen kommentoi.

Pari minuuttia myöhemmin Nättinen joutui yhdessä joukkuetoverinsa Miika Franssilan kanssa jäähylle, joten Espoo Unitedille tarjottiin kaksi minuuttia aikaa pelata viidellä kolmea vastaan. Sitä käytettiin 47 sekuntia, kun Aleksi Järvinen ampui tolppaan ja Markus Piispanen laittoi irtokiekon maaliin.

Ennen erän puoltaväliä Uomalan rannelaukaus vei kotijoukkueen johtoon. Hermes ei onnistunut seuraavasta ylivoimasta, eikä myöskään rangaistusaitiosta juuri vapautunut Janne Puhakka rangaistustaan seuranneesta läpiajosta.

− Vähän laiska alku meiltä, vaikka pääsimmekin johtoon. Toisen erän lopulla pysyimme paremmin kiekossa, ja siitä tuli jatkumoa kolmanteen erään, Hermeksen päävalmentaja Antti Karhula kommentoi.

Kolmannessa erässä Espoo United oli puolustuskannallta, ja se kostautui lopulta, kun Niklas Appelgren survoi paluukiekon maaliin vajaat kolme minuuttia ennen loppua. Hermekselle oli avautunut ylivoimatilanne Piispasen törmättyä Laaksoon kentän toisessa päässä.

− Jos olisi ennen sarjaa pitänyt veikata, olisin uskonut että molemmat voittavat kotona. Tasaistahan tämä on, maalin pelejä koko ajan, Karhula totesi.

Muut välieräjoukkueet ovat jo selvillä, mutta Hermes ja Espoo United selvittelevät paremmuuttaan ainakin kahden ottelun ajan, kun tilanne on tasan 2−2. Jo nyt on myös selvää, että otteluparin voittaja tulee kohtaamaan SaPKon välierissä. Seuraava ottelu pelataan keskiviikkona Kokkolassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle