Sport voitti kotiturnauksensa päätösottelun

MESTIS / Raportti
Sport varmisti turnauksessa kolmannen sijan kaatamalla uumajalaisen Björklövenin päätöskamppailussa. Molemmat joukkueet olivat parantaneet otteitaan turnauksen edetessä, ja voittomaali nähtiin vasta loppuminuuteilla.

Sportin ja Björklövenin ottelu oli molempien joukkueiden paras esitys turnauksessa. Molemmat joukkueet olivat hävinneet kaksi ensimmäistä otteluaan, joten ottelun voittaja oli siis ”pronssimitalisti” tässä turnauksessa.

Björklöven oli hyökkäyksellisesti vahvoilla ottelussa. Avauserässä vieraat kävivät moneen otteeseen pahanteossa Mikko Rossin vartioiman maalin tuntumassa. Sport aloitti ottelu hieman heikommin, mutta pelin edetessä pääsi paremmin peliin mukaan.

Ottelun avausmaalin teki vierailija Björklöven. Sportin hyökkäykseen lähtö pysähtyi siniviivalle, ja Björklöven iski välittömästi vastaan. Sami Salonen ja Jonnie Karlsson petasivat esityön maalille, ja Johan Bergmark löi etukulmasta irtokiekon maaliin. Pari vaihtoa aiemmin Jens Ledin oli jo ohjannut Jussi Heikkisen viivakudin Sportin ylärimaan vastaavanlaisesta tilanteesta.

Toiseen erään Sport pääsi paremmin mukaan, Björklövenin salama-alun jälkeen. Björklöven osui aivan erän alussa läpiajosta tolppaan, ja vain Mikko Rossin spagaatipelastus pitivät lukemat muuttumattomina. Toisen erän alussa Tamminen otti aikalisän.

Vieraat joutuivat ahkerammin jäähypenkille kun Sport heräsi hiljalleen taistelemaan, ja ylivoimalla Sport kavennuksen myös iski. Kokenut Toni Sihvonen sai kunnian avata maalitilinsä uudessa kotihallissaan. Sihvonen löi irtokiekon maaliin Markus Jämsän laukauksen jälkeen. Erän lopulla Björklöven karkasi uudelleen johtoon. Jens Ledin ohitti Rossin ylivoimalla irtokiekosta, kun Rossi oli ensin selvittänyt Martin Johanssonin viivakudin.

Kolmannessa erässä Sport tuli lopulta tasoihin, ja pystyi punnertamaan itsensä lopulta voittoon. Erässä Sport alkoi päästä hiljalleen niskan päälle, ja pystyi kovemmalla liikkeellään aiheuttamaan vieraille jäähyjä. Tasoitus nähtiin hetkeä ennen erän puoliväliä. Tähän otteluun pukenut Samuli Kivimäki teki ylivoimamaalin puolittaisen ylivoimahyökkäyksen päätteeksi. Sean Collins ja Justin Aikins pelasivat Kivimäen maalipaikkaan, ja Kivimäki punnersi maalin editse puolustaja niskassaan, ja sai väännettyä kiekon alakulmaan.

Sport sortui hetkeä maalin jälkeen kahteen perättäiseen jäähyyn. Sportin alivoima kesti vieraiden lähes puolentoista minuutin mittaisen kahden miehen ylivoiman mallikkaasti.

Erän lopussa Sportin erinomaisen ottelun pelannut nelosketju Hietaharju-Takala-Kivimäki ratkaisi voiton ottelussa. Takala ja Kivimäki pelasivat kiekon maalille, ja vieraiden maalilla pelanneen Daniel Wälitalon torjunnan jälkeen kiekko jäi vapaaksi takatolpalle. Henry Hietaharju syöksyi ensimmäisenä kiekkoon ja jäissä maatessaan iski irtokiekon maaliin.

Maalin jälkeen Sport sai vielä ylivoiman, jonka aikana Jussi Pernaa löi vielä viimeisen naulan Björklövenin arkkuun.

Rankkareissa Björklöven oli vahvempi. Kuten aiemminkin, vain yksi laukoja onnistui ja tällä kerralla onnistuja oli Magnus Isaksson.

- Intensiiviset kolme päivää oli ja silti turnauksessa peli parani ottelu ottelulta. Ässiä vastaan olisi ansaittu tasuri, ja voittoakin tarjottiin. Tänään oli hienoa että punnerrettiin ensin tasoihin ja lopussa ohi, kertoi Tamminen.

- Nuoret Kivimäki ja Hietaharju ovat ehkä tämän porukan ahkerimmin kesällä treenanneita, Talas myös toi paljon peliin tänään. He kaikki toivat sopivaa haastetta kokeneille pelaajille. Collins pelasi tänään laidassa ja sitä kokeilua aion jatkaa. Aikins sai enemmän kiekkoa ja pääsi sitä kautta paremmin peliin, eikä Collinsin tarvinnut painia isojen miesten kanssa omassa päässä, Tami kertoi pelaaja-asioista.

- Pelasimme ensi kertaa ehjän pelin. Vähän oli lopussa ”kaasu loppu” tänään. Ylivoimissa pelattiin hieman liian teknisesti, kun tiesimme että kotijoukkue pelaa kuitenkin suoraviivaisesti. Meillä oli turnauksessa nuori joukkue ja saimme tärkeää jääaikaa, kertoi Björklövenin valmentaja Fagervall.

» Lähetä palautetta toimitukselle