Ahmat nousi KJT:n ohi

Ahmat nousi paikallisvastuksensa ohi sekä kaukalossa että sarjataulukossa. Pelillisesti radanvarren derby ei ihmeitä tarjonnut, mutta Ahmoille kahden maalin takaa voittoon nousu tiesi kotipisteputken kasvua jo kahdeksan ottelun mittaiseksi.

Tasapisteissä kaukaloon lähteneistä joukkueista vieraileva KJT oli alussa selvästi nälkäisempi, ja uniselta vaikuttanut ahmapeto oli hätää kärsimässä. Kolmen minuutin ja kolmen maalipaikan jälkeen järvenpääläiset iskivät ottelun avausmaalin päästyään kolmella yhtä vastaan hyökkäykseen ahmapuolustaja Pasi Tammisen hukattua kiekon omalla siniviivallaan. Alfie Michaud torjui Miikka Lindholmin laukauksen, mutta ensimmäisenä irtokiekkoon ehtinyt Jaska Vilen löi pelivälineen maaliin.

Ahmat heräili avauserän puolessa välissä, ja Miikka Jäske ja Janne Lehtinen olivat hyvissä maalipaikoissa, mutta kokonaisuutena erä oli KJT:n. Tuomas Forssin ja Jaska Vilenin hieno syöttökuvio päättyi tolppakutiin, mutta pari minuuttia myöhemmin Iippo Suutarinen ujutti pelin 0-2:een Toni Mustosen syötöstä ylivoimahyökkäyksen päätteeksi.

”Samat miehet, uudet kujeet”

- Samat miehet, uudet kujeet, luonnehti Ahmojen valmentaja Janne Tormonen ottelun voimasuhteiden muutosta ensimmäisellä erätauolla. KJT:n maalipaikat olivat kortilla, kun kotijoukkue hallitsi peliä vieden maalia kohti suuntautuneet laukaukset 18-7. Maalinteossa Ahmat sai apua myös KJT-vahti Jaakko Valkamalta, jolle kaksi osumaa kolmesta livahti melko helposti.

Kavennuksen 1-2:een viimeisteli pitkästä aikaa Ahmojen nelosketju. Puolustaja Turo Virran laukoma kiekko kimposi päädystä tolpan juureen, josta Markus Juvakoski löi sen nollakulmasta maaliin Valkaman jalan tai mailan kautta.

Valkama paikkasi erhettään torjumalla Miikka Jäsken läpiajon, mutta hetkeä myöhemmin Joni Hakosen laukaus pienestä kulmasta livahti helpohkosti Valkaman jalkojen välistä maaliin.

Voittomaalin Ahmat teki ottelun ensimmäisestä ylivoimatilanteesta, kun KJT:n seitsemäs puolustaja Patrik Lostedt syyllistyi kiinnipitämiseen päästyään peliin mukaan. Valkama joutui torjumaan Turo Virran tykityksen eteensä, ja maalinedusruuhkasta Ahmat runnoi kiekon väkisin maaliin Virran oltua itse viimeistelijänä.

Toisen erän jälkimmäisellä puoliskolla vierasjoukkueen Tuomas Forss pääsi kesken ahmahallinnan nokikkain Alfie Michaud’n kanssa, mutta kanadalainen torjui varmasti.

Kolmas erä oli tasaista vääntöä, ja molemmilla joukkueilla oli pari maalipaikkaa. Kotijoukkueen kenties parhaasta paikasta vastasi Antti Chrons vaarallisella ohjauksellaan maalin edustalta. Muutoinkin vasta viidenteen Mestis-peliinsä pukenut juniori oli Jan Erikssonin kolmosketjun laidalla erinomaisella pelipäällä.

KJT:n loistopaikka oli Toni Mustosella, jonka vaarallisen laukauksen b-pisteiden välistä Michaud kuitenkin torjui. Viimeisellä minuutilla ilman maalivahtia pelatessaan järvenpääläiset saivat aikaiseksi pari vaarallista ohjausta, mutta eivät tasoitusmaalia. Ahmojen Turo Virta oli ujuttaa loppuhetkillä tyhjiin illan toisen osumansa, mutta peliaika ehti hetkeä aiemmin loppua.

Kaksijakoinen ottelu

KJT kärsi jo neljännen perättäisen tappionsa tehtyään putken kaikissa otteluissa kaksi maalia.

- Ensimmäisessä erässä pakotettiin Ahmat tekemään peliä ja onnistuttiin hyvin. Saatiin keskialue tukkoon, eikä omassa päässä ollut hätää. Toinen erä oli katastrofi. Liike väheni, ja hävittiin kaksinkamppailuja, KJT-luotsi Seppo Repo analysoi.

- Luotiin paikkoja, mutta ei tehty maaleja.

KJT:stä ainoastaan Tuomas Forssin johtama ykkösketju sai pelin säännöllisesti hyökkäyspäätyyn. Isokokoisesta Blues-puolustaja Mikko Viitasesta joukkueelle on omassa päässä iloa, mutta illan pelissä ahmakasvatin kiekollinen peli oli vähintäänkin kehnoa, liekö sitten paluu entisen kotiyleisön eteen jännittänyt.

Ahmojen Janne Tormonen kertoi nähneensä pelin samoin kuin Repo, tunnusti joukkueensa olleen hätää kärsimässä KJT:n vahvan alun kanssa ja kiitteli koko pelaajistoaan.

Paikallisvoitto oli Ahmoille jo kahdeksas perättäinen pisteellinen kotiottelu. Härkäviikon aluksi joukkue pelasi normaalista poiketen neljällä ketjulla alusta loppuun, ja tehopisteitäkin saalistivat myös muut kuin pistepörssin top-20:ssä majaileva nelikko, josta ainoastaan Miikka Jäske sai yhden syöttöpisteen. Joni Hakonen laukoi pitkän maalittoman jaksonsa jälkeen jo kolmannen täysosuman neljässä ottelussa.

Ahmojen kotiotteluiden sarja jatkuu perjantaina Uudenkaupungin Jää-Kotkia vastaan, ja KJT kohtaa samanaikaisesti kotihallissaan Kokkolan Hermeksen. Kierrokset ottelut alkavat itsenäisyyspäivän takia jo kello 17. Sen jälkeen Ahmat ja Hermes matkaavat Kokkolaan kohdatakseen siellä lauantaina.