Nollat vastakkain

MESTIS / Ennakko
Kotijoukkuen sarjasijoitus kauden alkaessa on tuttu viimeinen sija. Sen sijaan TuTo on totuttu näkemään sarjan kärjessä. Molemmilla joukkueilla ei ole vielä yhtään pistettä koossa, kumpi on lauantain pelin jälkeen vielä nollakerhossa?

Tosiaankin, Jää-Kotkat on jälleen kerran sarjan hännillä. K-Vantaata ja Ahmoja vastaan joukkue koki rumat vierastappiot ja istui otteluissa yli sadan minuutin verran jäähyllä.

Jos joukkueen valmentaja Aki Mykkänen aikoo pitää pisteet kotihallissa, on jäähyaition luukku ukilaisten puolelta pysyttävä kiinni. Kokematon puolustus on ollut haavoittuva edellisisä peleissä ja ylivoimamaaleja on ropisemalla mennyt Matias Valavuon taakse.
TPS:n junioreista lainaksi saatu Matti Kesseli on tosi iso apu pienikokoiselle pakistolle. Mutta yksi mies ei vielä kesää tee, pari kovaa puolustajaa pitäisi Mykkäsen pystyä jostain vielä joukkueeseen taikomaan.

TuTo on oudon tilanteen edessä. ei vielä yhtään sarjapistettä. Alla on vierastappio KooKoo:lle ja kotitappio K-Vantaalle. Huonoille joukkueille Anatoli Dogdanovin suojatit eivät suinkaan ole hävinneet. Onhan mm. KooKoo yksi sarjan voittajasuosikeista.

Uudenkaupungin jäähalli on jostain syystä ollut aina hankala pelipaikka TuTolle. Nytkin harjoituspelissä ennen kauden alkua Jääkotkat livahti jo kolmen maalin karkumatkalle, mutta turkulaisten kakkosketjun kova kiri toi tulosta ja maalin voiton TuTolle.

Pelin ratkaisu tulee olemaan se, mitenkä Jääkotkien puolustus kestää turkulaisten kovan ykkösketjun (Vuorisalo-Forssell-Jalava) rynnistyksen. Kotijoukkueen maalinteko on lähes täysin ykkösvitjan (Riutta-Kaupinsalo-Auresuo) varassa. Jos turkulaiset tapansa mukaan aloittavat pelin kovalla liikkeellä, voi peli ratketa jo ensimmäisessä erässä. Mutta monta kertaa ennenkin on nähty TuTon painostavan erien alut rajusti ja Jääkotkat ovat tehneet tarvittavat maalit voiton takeeksi.

Viime hetken tietoa: Jää-Kotkien valmennusporras on saanut myös vahvistusta. Kakkosvalmentajaksi on liittynyt Jari Heiniola, joka on tätä ennen toiminut pääkaupunkiseudulla lähinnä juniorijoukkueitten parissa. Hän on tuttu kaveri Mykkäselle valmennuskursseilta.

» Lähetä palautetta toimitukselle