Joko KooKoo palaa voittojen tielle?

MESTIS / Ennakko
UJK:lla on sunnuntaina kotihallissaan viimeinen mahdollisuus KooKoon kukistamiseen - ainakin tällä kaudella. Sarjakakkosen surkeasta nykykunnosta johtuen karsintaan valmistautuvalla joukkueella on moiseen jopa saumansa.

UJK:lla on sunnuntaina erinomainen sauma tarjota kotiyleisölleen harvinaista herkkua, eli voitto, kun vastaan saapuu KooKoo. Sarjakakkosen hyökkäyspeli on nimittäin ollut umpisolmussa jo pidemmän aikaa, eikä lauantain tasapeliottelu Järvenpäässäkään luvannut parempaa.

KJT-pelin lisäksi muutaman kouvolalaisen jaloissa painanee vielä reissu Mestis-maajoukkueen matkassa Japaniinkin: varsinkin Ossi Louhivaara oli vielä lauantaina kaukana siitä vauhtikoneesta, minä mies on totuttu tällä kaudella näkemään. UJK:n edellinen peli puolestaan on lähes kahden viikon takaa, joten energiaa pitäisi kotijoukkueella olla varastossa.

Vaikka uusikaupunkilaisjoukkue vahvistuikin merkittävästi siirtorajan umpeutuessa, on materiaalin tasoero vieläkin erittäin selvästi vierasjoukkueen puolella. UJK on kuitenkin aina ollut hankala vastus KooKoolle. Tällä kaudella KooKoo on kaatanut kotkat kolmesti, muttei sellaisilla esityksillä joita joukkueelta on odotettu. Viidestä viime pelistään KooKoo on lihottanut pistepussiaan vaivaisella yhdellä pisteellä, tehden otteluissa yhteensä vain seitsemän maalia. Jopa sarjajumbo on ollut tehokkaampi omissa lähihistorian peleissään.

KJT-ottelussa KooKoon maalia vartioi kuumesairas Sami Heikkinen, sillä Carl Grahn ei ole pelikunnossa. Vierasjoukkueen komas maalivahti on Mestis-tasolla kokematon Patrik Johansson. Järvenpään ottelusta sivussa olivat myös puolustajat J-P Holopainen ja Mikko Outinen sekä hyökkääjä Teemu Peltola. Muutaman ottelun huilannut Timo Nurmberg sen sijaan on ainakin KJT-ottelun perusteella siinä tutussa kunnossa, että mieheltä voi odottaa lähes mitä vain.

UJK:lla ei loukkaantumishuolia olla. Lukosta siirtynyt Jaakko Hagelberg tosin kärsii pelikieltoaan, ja Jari Torkin paluuta kaukaloon saadaan vielä odotella tämänkin pelin jälkeen.

Uuteenkaupunkiin on lähdössä myös lauma KooKoo-faneja. Fanibussi starttaa Kouvolan linja-autoasemalta alustavan aikataulun mukaisesti noin kello 11.00.

» Lähetä palautetta toimitukselle