Jatkuuko kotkien via dolorosa?

MESTIS / Ennakko
Alkukierrosten pisteautomaatti UJK saa vieraakseen KalPan. Kuopiolaisten kaksi ensimmäistä vierasottelua eivät ole sujuneet kovin hyvin, mutta nyt vierasvoittoon on mainio tilaisuus.

UJK on aloittanut kauden todella heikosti. Ensimmäisten kierrosten otteet lupaavat uusikaupunkilaisille todella vaikeaa kautta. Tilillä on neljä tappiota, joista kaikki ovat tulleet vieläpä selvin numeroin. Omiin on mennyt jo 30 osumaa, joten puolustus on ollut avauskierroksilla pahasti tuuliajolla. Ongelmaksi ovat muodostuneet myös valtavat jäähymäärät.

KalPa on pelannut ensimmäiset kierrokset kotona hyvin, mutta vieraissa heikommin. Kuopiossa ovat kaatuneet Hokki ja K-Vantaa, vierailut Forssaan ja Kouvolaan eivät sen sijaan ole tuoneet pisteitä. Keskiviikkona KalPa voitti jatkoajalla kovan K-Vantaan, joten joukkue on päässyt varsin hyvään vireeseen.

KalPa sai keskiviikkona mukaan nimekkään hyökkääjävahvistuksen, kun Sami Salonen debytoi kuopiolaisten riveissä. KalPan hyökkääjäkalusto on tasainen, ratkaisijoita löytyy kolmesta ensimmäisestä ketjusta. Maalihai Marko Ahosilta on aloittanut tämänkin kauden tehokkaasti: viisi maalia neljässä ottelussa. Maalivahdit Luostarinen ja Kauhanen ovat pelanneet vuorotahtiin. Jos samalla järjestyksellä jatketaan, aloittaa Uudessakaupungissa Kauhanen.

UJK on saanut Turusta täydennystä miehistöönsä, ja pystyy pelaamaan jo neljällä hyökkäysketjulla. Tulokkaista parhaiten on onnistunut Tomi Sykkö. Joukkueen hyökkäyksen avainpelaajaksi ennakoitu Topi Riutta on aloittanut kohtalaisen tehokkaasti, mutta ei ole täysin kyennyt nousemaan UJK:n johtotähdeksi.

UJK tuskin pelaa koko kautta niin huonosti kuin avauskierrosten tuloksista voisi päätellä. KalPa ei ole kaksinen vierasjoukkue, joten täysin vailla saumoja ukilaiset eivät illan ottelussa ole. Joukkueiden tasoero on kuitenkin ollut alkukaudella niin selvä, että kotivoitto olisi iso yllätys.

» Lähetä palautetta toimitukselle