Tulossa tiukka vääntö

MESTIS / Ennakko
Turussa on odotettavissa tasainen kohtaaminen. TuTolla ja Sportilla on resursseja parempaan, vaikka alkukaudella ne ovatkin jääneet keskikastiin.

Turussa kohtaavat kaksi sarjan kärkipäähän povattua joukkuetta, joista kumpikaan ei vielä ole täysin saanut konettaan käyntiin. Sport otti kauden ensimmäisen voiton vasta keskiviikkona sarjajumbo UJK:n kustannuksella. TuTo on kaatanut niin ikään UJK:n sekä Ahmat, mutta ottelut muita kärkeen ennustettuja joukkueita vastaan ovat päättyneet selviin tappioihin. Alkukierrokset eivät lupaa TuTolle sen suurempaa menestystä kuin viime kaudellakaan.

TuTo on pelannut runsasmaalisia kamppailuja. Joukkueen ongelmat ovat olleet puolustuksessa, kuten kauden alla ennakoitiinkin. Pakkikalusto on Mestis-tasolle kokematon ja kapea, eikä maalivahdeilla ole sen enempää meriittejä toiseksi korkeimmalta sarjatasolta. Puolustuksen profiilipelaajaksi on noussut Janne Laitila, jolla ensimmäisten pelien perusteella on mahdollisuudet täyttää Lauri Lahesalun vapaaksi jättämä johtavan kiekollisen puolustajan paikka.

Hyökkäyksessä nimekäs ykkösketju Vuorisalo – Forsell – Jalava on ollut kovassa vireessä. Alkukauden perusteella kolmikon jäsenet kilvoittelevat taas kerran Mestiksen pistepörssin voitosta. Nimimiehiä löytyy turkulaisten kakkos- ja kolmosketjuistakin, joten ainesta on vielä nähtyä parempaan.

Sportin pelaamat ottelut ovat vastaavasti olleet niukkamaalisia. Takalinjat ovat pysyneet tiiviinä, ja kokenut maalivahti Marko Härkönen on torjunut ensimmäiset kierrokset hyvin.
Hyökkäyspäässä hanat saatiin sen sijaan kunnolla auki vasta UJK:ta vastaan. Ukilaiset eivät tosin alkukauden vireessään ole kelvollinen hyökkäystehon mittari.

Patrik Westerbackin loukkaantuminen on sotkenut vaasalaisten hyökkäyskuvioita, eivätkä kohutut latvialaiset ole vielä ihmeitä esittäneet. Onnistumiset ovat rajoittuneet Niklas Fögströmin johtamaan ykköskenttään, muilta koostumuksilta apua on tullut niukasti. Esimerkiksi viime syksynä mainiosti pelannut Kristian Hjerpe on ollut kohmeessa. Joukkueen paras maalintekijä onkin toistaiseksi puolustaja Miika Jämsä.

Alkukauden tulokset ennakoivat tasaista kohtaamista. Päivän kunto ja pienet asiat voivat ratkaista.

» Lähetä palautetta toimitukselle