TUTO tähtää jälleen kotivoittoon − Pulliainen palaa kaukaloon

MESTIS / Ennakko
Turkulaispoppoon olisi syytä jatkaa voittojen tiellä.
Kuva © Timo Savela
Kupittaan perjantai-illassa TUTO saa vieraita Rovaniemeltä, kun sarjajumbo RoKi saapuu vieraaksi. Isäntäjoukkue TUTO ei ennen viime perjantain kotivoittoa ole Kupittaan jäällä suuremmin menestynyt, joten odotukset peliin ovat varmasti yleisön puolelta kovat. RoKi puolestaan lähtee katkaisemaan ikävää, jo kahdeksan ottelun mittaiseksi venynyttä tappioputkeaan.

TUTO sai synkkiin kotipeleihinsä pienen valon pilkahduksen viikko sitten, kun joukkue onnistui nujertamaan sarjakärki Hokin Kupittaalla lukemin 3-1. Turkulaisille kotipelit ovat viime aikoina osoittautuneet erityisen hankaliksi ja ennen Hokki-voittoa viimeisin kotivoitto olikin ennen marraskuun maajoukkuetaukoa.

Viime perjantain voiton taustalla oli ennen kaikkea ottelun vahva alku ja tiivis puolustus. Aikaisemmissa peleissä turkulaispoppoolla on ollut tapana tiukan paikan tullen alkaa panikoida, mutta Hokkia vastaan pää pysyi kylmänä loppuun asti, vaikka kajaanilaisjoukkio painoi hurjana päälle 2-1-tilanteessa.

Voitto Hokista on varmasti luonut TUTOon paljon itseluottamusta ja Aurajoen rannoilla varmasti toivotaankin, että surullisen alas sarjataulukossa valahtaneet sinipaidat jatkaisivat voittojen tiellä. Turkulaisten on silti lähdettävä otteluun nöyränä, vaikka vastaan asettuukin sarjajumbo, sillä pohjalla rämpijätkin osaavat yllättää.

Perjantai on turkulaispoppoolle tärkeä päivä, sillä joukkueen vahvuuksiin palaa pitkään loukkaantuneena ollut, joukkueen ehdottomiin luottohahmoihin kuuluva Tuukka Pulliainen. Kupittaan yleisön katseet ovatkin varmasti tiiviisti "Tuken" otteissa, kun mies pitkän tauon jälkeen ottaa taas tuntumaa kaukaloon.

− Vointi on hyvä, mutta tuntuma on ymmärrettävistä syistä hieman hakusessa ja se vähän jännittää. Peli on kuitenkin peli, eikä treeneissäkään olla hirveän kauan oltu, Pulliainen myöntää seuran julkaisemassa tiedotteessa.

TUTO saa riveihinsä myös paluumuuttajan, kun Miikka Tuomainen palaa Saksasta takaisin Turkuun. Tuomaisen pelaaminen perjantain pelissä on silti edelleen auki. 

RoKi jatkaa voiton metsästystä

RoKi rämpii jo kahdeksan ottelun tappioputkessa, ja keskiviikon pelissä Hermestä vastaan raskaiden pelien vaikutus näkyi jo pelaajissakin. Hermes antoi ensimmäisessä erässä vähän siimaa ja RoKi kyllä pysyi perässä, mutta toisen erän jälkeen esitys oli melko hengetön, ja kokkolalaispoppoo meni menojaan.

Joukkueen suurimmat ongelmat ovat viimeistelyssä. Maalipaikkoja tulee kyllä tarpeeksi, mutta tällä hetkellä vedot eivät uppoa toivotulla prosentilla.

Puolustuspää joukkueella tosin on ihan hyvässä kuosissa ja joukkue onkin viimeisissä taistoissa taistellut loppuun asti. Tästäkin syystä isäntäjoukkue TUTOn on syytä pysyä valppaana koko kuusikymmentä minuuttia.

− Meidän täytyy pelata nöyrästi ja työteliäästi, jos me meinataan RoKilta voitto saada. Ilmaiseksi he eivät mitään anna, tietää Topi Taavitsainenkin sanoa seuran julkaisemassa ennakossa.

Joukkue on kehittyny kauden aikana pienin askelin, mutta pelaajat eivät vielä ole oppineet uuden sarjan vaatimalle tasolle aivan täysin. Välillä tämä näkyy sekoiluna puolustus- ja keskialueella.

Seuraa Heitä

Tuukka Pulliainen #8 |

Keskushyökkääjä

Kaikki katseet Pulliaiseen! TUTO saa joukkoonsa todella tärkeän lenkin, kunhan konkari saavuttaa oman tasonsa.

Joona Springare #33 |

Puolustaja

Fiksu, pienikokoinen puolustaja on selvinnyt tähän asti hyvin fyysisistä haasteista. Puolustusalueella rauhoittaa peliä ja liikuttaa kiekkoa hyvin. Tekisi enemmän pisteitä, jos laukaus olisi edes piirun verran parempi.

» Lähetä palautetta toimitukselle