RoKi yrittää rimpuilla pisteitä Turusta

MESTIS / Ennakko
Turussa pelataan lauantaina ääripäiden taisto, kun Mestiksen kärkeä hätyyttelevä TuTo saa vieraakseen jumbojoukkue RoKin. TuTolla on voiton myötä mahdollisuus nousta koko sarjan piikkipaikalle. RoKi puolestaan kaipaa kipeästi pisteitä pysyäkseen muiden joukkueiden mukana.

Kuntokäyrät

TuTon kuntokäyrä on uhkaavasti laskussa, vaikka viime aikojen tilastot sinänsä melko hyviltä näyttävätkin. Viimeisestä 12 ottelusta joukkue on voittanut yhdeksän. Tosin nyt alla on kaksi peräkkäistä tappiota Kiekko-Vantaalle ja KooKoolle. Molemmissa otteluissa TuTon esitykset jäivät varsin vaisuiksi, eikä voitto ollut missään vaiheessa lähellä. Turkulaiset ovat olleet jo pitkään aivan sarjakärjen tuntumassa, mutta piikkipaikka ei ole vielä osunut kohdalle. Lauantaina nousulle on hyvä tilaisuus, sillä kotijoukkue on vain pisteen päässä Mestiksen ykkössijasta.

RoKi pelasi marraskuussa varsin hyvää kiekkoa ja joukkue näytti jo hivuttautuvan kohti alempaa keskikastia. Parissa edellisessä kamppailussa pelivire on kuitenkin ollut enemmän tai vähemmän kadoksissa. Perjantain ottelussa LeKiä vastaan lappilaiset myivät porontaljansa todella halvalla. Pientä lohtua jumbosijaa miehittävien rovaniemeläisten asemaan tuo se, että HeKi on ainoastaan pisteen edellä.

– Me ollaan Tampereella yötä ja kuivatellaan kamat täällä Lempäälässä. Huomenna on taas uusi päivä ja Turussa nähdään taistelevampi ja liikkuvampi RoKi, toteaa rovaniemeläisjoukkueen päävalmentaja Ari Kokkonen.

– Meidän tavoite on ottaa kolme pistettä tältä reissulta, joten tavoite lienee selvä Turusta.

Ratkaisun paikat

TuTon maalivahtipeli on ollut kahdessa edellisessä tappio-ottelussa epävarmaa. Puolustukseltakaan ei näissä peleissä ole herunut juuri apuja ja omissa onkin soinut yhteensä 14 kertaa. Suurena ongelmana on ollut oman maalinedustan suojaaminen. Turkulaisten pakisto on vaikeuksissa, jos RoKin nopeat hyökkääjät karvaavat syvältä TuTon alueelta. Pakkien avauskyky ei riitä toimittamaan nopeasti kiekkoa omille hyökkääjille. Peli seisahtuu tällöin helposti omalle siniviivalle. Turkulaisten onkin hoidettava oma päänsä huomattavasti paremmin, mikäli kotijoukkue aikoo palata voittojen tielle.

Puolustuspelaamisen lisäksi TuTo kaipaa ryhtiliikettä muillakin osa-alueilla. Yritystä pelaajilla kyllä riittää, mutta huolellisuutta kaivataan etenkin avaussyöttöihin. TuTon hyökkäys toimii tehokkaasti, jos keskialueen yli päästään vauhdilla. Maalintekovoimaa löytyy jokaisesta ketjusta, vaikka tehot yleensä lepäävätkin Tuukka Pulliaisen ja Lasse Lintulan vitjojen harteilla.

RoKin maalia viime peleissä vartioinut Timo Lindström on ollut rovaniemeläisten suuri ilonaihe. Mies on onnistunut pitämään joukkuettaan pystyssä vaikeillakin hetkillä. Perjantain ottelussa LeKiä vastaan maalivahtipeli ontui kuitenkin pahan kerran. Lindström vaihdettiinkin kesken pelin Karri Herraseen, joka ei suoriutunut paljoa edellistä paremmin.

RoKilla on meneillään kova ottelusuma. Joukkue kohtasi perjantaina LeKin ja lauantain ottelun lisäksi maanantaina on peli Hokkia vastaan. LeKi-kamppailusta tuomisina oli murskatappio. Kyseisen verilöylyn jälkeen joukkueen on varmasti vaikea lähteä pelaamaan kivikovaa TuToa vastaan. Jollakin tavalla perjantain taisto on kuitenkin saatava mielestä pois. Muuten lauantain ottelu uhkaa olla pelattu jo ennen aloituskiekon putoamista. Perjantaina RoKilla oli suuria vaikeuksia etenkin erien alussa, sillä LeKi teki kaikkiaan viisi maalia erien ensimmäisten neljän minuutin aikana. TuToa vastaan pohjoisen poikien on oltava hereillä ihan eri malliin.

RoKi hankki pari viikkoa sitten riveihinsä täsmävahvistukseksi tarkoitetun Matthew Maccaronen. Kookas kanadalainen on pelaamissaan Mestis-otteluissa kuitenkin viihtynyt enemmän jäähyaitiossa kuin tehotilastoissa. Ryhtiliikettä kaivattaisiin pikaisesti, sillä RoKi kaipaa hyökkäykseensä kaiken mahdollisen avun.

Kotijoukkueen päävalmentaja Petri Niukkanen tietää, ettei RoKia saa lähteä aliarvioimaan.

– Viimeksi vähän mokattiin peli Turussa ja hävittiin jatkoajalla, mutta voitettiin vastaavasti Rovaniemellä maalilla. Tasaisia matseja oli kummatkin.

– RoKi on kovakuntoinen, hyvin luisteleva ja liikkuva joukkue. Liikkuvat tosi hyvin, ja onhan siellä toki taitaviakin kavereita. Ne pelaa playoff-paikasta siinä missä kaikki muutkin, vaikka kyseessä onkin nousijajoukkue.

Kokoonpanot

TuTon kokoonpano tullee olemaan hyvin pitkälti sama kuin keskiviikkonakin. Maalivahtiosastolle tosin saadaan taas TPS-apua kun liigakokemusta hakenut Joni Ortio asettuu tolppien väliin. Toni Jalo poistui edellisessä pelissä kokoonpanosta saatuaan puujalan heti ensimmäisessä vaihdossa. Tarpeen vaatiessa TuTolta löytyy vielä reservistä pelaajia sekä puolustukseen että hyökkäykseen.

RoKi pääsi viikonlopun vieraskiertueelleen melko terveellä kokoonpanolla. Otteluista ovat sivussa ainoastaan olkapäävammaansa paranteleva Hannu Haipus ja virustaudista kärsivä Markus Himanka. Timo Lindström on vartioinut rovaniemeläisten maalia viime aikoina lähes yksinoikeudella. Perjantaina mies sai kesken ottelun tehdä tilaa Karri Herraselle, joten ykkösvahdin paikka TuTo-kamppailussa ei ole kirkossa kuulutettu.

» Lähetä palautetta toimitukselle