Viimeisen viikon rutistus - Mestiksessä neljä ottelua

MESTIS / Ennakko
Tuulettaako TUTO keskiviikkona kauden kolmatta voittoaan heinolalaisista?
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
Mestis-kierroksen päänäytös otellaan Turun Kupittaalla, kun kotijoukkue saa vastaansa pudotuspelipaikasta kynsin ja hampain taistelevan peliittalauman. Ottelu on molemmille erittäin tärkeä, sillä TUTOlla on tiukka ote sarjan kakkospaikasta, kun taas Peliitat yrittää pitää kiinni taulukon seitsemännesta sijasta.

TUTO on vienyt nimiinsä kauden kolmesta edellisestä kohtaamisesta kaksi pistein 6-3, maalierolla 11-7. Edellisellä kierroksella molemmat joukkueet esiintyivät voitokkaasti: TUTO kaatoi SaPKon kotonaan 5-3 ja Peliitat nollasi Hokin voittolaukauskilpailun jälkeen 1-0.

Peliitat lähtee otteluun entistä kapeammalla ringillä, kun lauantaisessa Hokki-pelissä loukkaantuivat niin Marko Rairama kuin Roope Westermankin. Pekka Saittakari, Iiro Sopanen ja Roland Hofer ovat todennäköisesti sivussa loppukauden. Myös puolustuksen tukipilari Ville-Veikko Väkeväinen on sivussa. Maalilla jatkaa Heikki Tuomisto, joka torjui viime pelissä Peliitat-ryhmän kauden toisen nollapelin. Peliitoissa Mestis-debyyttinsä tekee puolustaja Saku Laitinen. Heinolalaisen kiekkokoulun kasvatti on pelannut kuluvalla kaudella Vierumäki A:n riveissä.

TUTOlta on poissa varmuudella ainakin Antti Reivonen, jonka kausi on taputeltu olkapäävamman takia. Maalilla aloittanee Kajaanista Turkuun siirtynyt Tomas Kral.

Kierroksen muut ottelut:

Hokki-Sport

Kajaanin keskiviikkoillassa vastakkain asettuvat sarjakolmonen Sport sekä sarjavitonen Hokki. Edellisen kerran joukkueet kohtasivat revanssiviikonlopun merkeissä, jolloin voitot joukkueiden kesken jaettiin tasan 1-1. Kajaanilaiset olivat Sportille tylyjä isäntiä ja kaatoivat vaasalaiset lukemin 5-0, kun taas seuraavana päivänä Vaasassa oli kajaanilaisten vuoro nöyrtyä lukemin 2-0.

Hokin puolelta Teemu Seppänen on äitinyt hurjaan vireeseen ja tammikuulta kertyi peräti kolme nollapeliä, joista yksi nimenomaan Sportia vastaan. Jos Hokin puolustus ja Seppänen ovat hereillä, ovat vierailijat hätää kärsimässä. Sport on hävinnnyt kaksi ottelua putkeen, mutta edellisessä pelissä kokoonpanoon palannut Mika Halava osoitti merkkejä, että hyvää sopii odottaa keväältä.

Sport-käskijä Pasi Räsänen kuitenkin oli edellisen ottelun jälkeen pettynyt omiensa suorituksiin ja voi olla, että Sportin kokoonpano muuttuu jonkin verran keskiviikon kamppailuun. Hokin kokoonpano pysynee lähestulkoon samana.

Jos kajaanilaiset onnistuvat pitämään vaasalaiset pois tekopaikoilta, kuten Sportin edellisellä vierailulla, niin Hokki on pelissä äärimmäisen vahvoilla. Jos taas vierailijat saavat pikaisen alun pelille, niin Hokinkin on avattava peliä.

Taistelua käydään tärkeistä sarjapisteistä ja pelistä ennakoidaan vähämaalista ja äärimmäisen tasaista. Hokki tarvitsee pisteitä saadakseen pudotuspeleihin kotiedun, ja vastaavasti Sport tarvitsee pitääkseen paikkansa neljän parhaan joukossa.

JYP-Akatemia - LeKi

Mestiksen runkosarjan viimeinen viikko käynnistyy huipputärkeällä ottelulla myös Jyväskylässä. Tuimasti pudotuspeliviivan molemmin puolin painivat JYP-Akatemia ja Lempäälän Kisa astelevat tuolloin Hippoksen estradille.

Isäntänä toimiva JYP-Akatemia on voittanut viimeiset kolme otteluaan ja on näin suosikin asemassa. Neljä pistettä kahdeksantena majailevasta LeKistä jälkeen jäänyt Akatemia voi tappion tullen haudata pudotuspelikirveensä ja keskittyä säilyttämään itsensä karsintaviivan ulkopuolella.

Panokset ovat siis kovat.

LeKin viime viikonloppu osoitti sen taistelutahdon, mutta myös ailahtelevaisuuden. Lainapelaajien karkaamisesta huolimatta sinimusta ryhmä haki huikean taisteluvoiton Vaasasta perjantaina, mutta lauantainen 2-7-murskatappio SaPKoa vastaan kirvelee vielä pitkään.

LeKi odottaa sairastuvalta ainoastaan puolustajaansa Vili Palolaa. Maalilleen luistellevat Akatemian Sami Rajaniemi ja LeKin Mikko Pätsi.

K-Vantaa - KooKoo

K-Vantaa saa keskiviikkona vieraita Kouvolasta, kun KooKoo matkaa Tikkurilaan. Ottelu on molemmille joukkueille tärkeä: KooKoo kamppailee tiukasti pudotuspelien kotiedusta ja sarjan toiseksi viimeisenä majaileva Vantaa puolestaan taistelee putoamiskarsintoja vastaan.

Vantaalaisilla on mahdollisuus vielä pudotuspeleihinkin, mutta se edellyttää suuren ihmeen, sillä pudotuspeliviiva on karannut jo seitsemän pisteen päähän, ja otteluita on jäljellä enää kolme.

KooKoo on otteluun vahva ennakkosuosikki, eikä turhaan, sillä sarjataulukossa neljäntenä oleva kouvolalaisryhmä on voittanut Kiekko-Vantaan jokaisessa kauden kolmessa kohtaamisessa yhteismaalien ollessa 10-4. Kouvolan oranssimustat esittivät viime viikolla myös vakuuttavia otteita kaatamalla Hokin ja Sportin. K-Vantaa puolestaan pelasi viime viikolla ainoastaan yhden ottelun häviten sen jatkoajalla JYP-Akatemian vieraana, mikä miltei murskasi vantaalaisten mahdollisuuden pudotuspeleihin.

KooKoo kärsii pahasta kuumeaallosta, minkä seurauksena joukkueen vajaa kokoonpano tulee elämään vielä ennen ottelua. Kouvolalaisten maalia vartioi kakkosmaalivahti Kristian Järvinen, sillä Mikko Rämö on vastannut viime peleissä torjuntatyöstä. Jokipoikien Esa Lehikoisen taklauksen uhriksi joutunut Mikko Alikoski ei ole pelikuntoinen. Viime viikolla kuumetta potenut vantaalaisten Saku Salminen on tervehtynyt pelikuntoon ja tekee paluun lohipaitojen kokoonpanoon.

» Lähetä palautetta toimitukselle