Jatkuuko vierasvoittojen sarja?

MESTIS / Ennakko
Onko Peliittojen juhlat juhlittu?
Kuva © Timo Savela
Peliitat matkaa perjantaina Turkuun TUTOn vieraaksi puolivälieräsarjan viidenteen otteluun. Sarja on tasatilanteessa 2-2. Molemmat joukkueet ovat voittaneet vierasottelunsa, mutta silti perjantain koitoksen ennakkosuosikista ei ole epäselvyyttä.

TUTO lähtee viidenteen puolivälieräotteluun ilman pelikiellosta kärsivää Janne Öfverströmiä. Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa nelosketjun laidassa pelannut Öfverström taklasi sääntöjenvastaisin keinoin Peliittojen Roope Westermania. Perjantain pelin lisäksi TUTO-laituri huilaa myös lauantain koitoksen.

Turkulaisten kokoonpanossa tuskin nähdään radikaaleja muutoksia. Maalissa jatkanee joukkueen ykkösveskari Tommi Virtanen.

Peliittojen tarkempi kokoonpano selviää vasta pelipäivänä. Kuumesairaana edellisen kohtaamisen aikana ollut hyökkääjä Jukka Sompi on suurella todennäköisyydellä pelikuntoinen perjantaina. Työesteen takia poissa kokoonpanosta tiistaina ollut puolustaja Aki Nurminen tehnee niin ikään paluun kokoonpanoon.

Maalilla aloittaa erinomaisesti edellisessä Turun pelissä pelannut Rasmus Rinne

Peliittojen päävalmentaja Petri Karjalainen oli peliä edeltävänä päivänä levollisin mielin.

– Turha tässä on miettiä mitään ylimääräistä. Ainoa varma asia on se, että lauantainakin pelataan, eikä sitäkään kannata vielä pohtia, Mestiksen kuluvan kauden nuorin päävalmentaja järkeili.

– Me lähdemme pelaamaan mahdollisimman väärin, ainakin vastustajan mielestä, Karjalainen murjaisi viitaten TUTO-valmentaja Juhani Tammisen kitkeriin lausuntoihin heinolalaisten pelitavasta.

Karjalainen ei sulata väitettä, että joukkue pelaisi erityisen passiivisesti.

– Jos katsoo meidän runkosarjaotteluiden maalimääriä, niin ei me minusta kovinkaan passiivisesti pelattu. Minulla on valmentajana velvollisuus antaa joukkueelle sellaisia ohjeita, jotta voimme haastaa ennakkoasetelmissa ylivertaiseksi mainitun joukkueen. Totta kai meidän pitää pelata järkevästi ja vastustajan pelitapa huomioiden. Perjantainkin peliin muutamme joitain nyansseja omassa pelaamisessamme.

– Meidän nuoret jätkät, kokeneista puhumattakaan, ovat pelanneet hyvin joukkuetta vastaan, joka tavoittelee kuitenkin liiganousua.

Ottelusarja on katkolla ensimmäisen kerran lauantaina Heinolassa. Se, kumpi yrittää ottelusarjan katkaisua tuolloin, selviää perjantaina.

Ottelu 4: Virtasten opein ottelusarja tasoihin

Ottelu 3: Peliitat jälleen vahva vieraissa

Ottelu 2: Goljat haki kotietunsa takaisin

Ottelu 1: Kuuden erän verran kiekkoa Kupittaalla

» Lähetä palautetta toimitukselle