Potkurit pyörivät jälleen - KooKoo levänneenä Turun taistoon

MESTIS / Ennakko
Kaapo Kähkönen pääsi pukemaan leijonapaidan ylleen.
Kuva © Timo Savela
Maajoukkuetauolta palaavat TUTO ja KooKoo kohtaavat tällä kaudella vasta toista kertaa. Syyskuussa Kouvolassa vierailleet turkulaiset kärsivät 2−3-tappion, joten keskiviikkoisessa ilmassa lienee revanssihenkeä.

Taukoa edeltänyt revanssiviikonloppu sujui mustaoransseilta juuri niin kuin pitikin. KooKoo voitti Kymijoen derbyissä Peliitat kahdesti ja nappasi kuusi pistettä taskuunsa maalieroin 6−2.

Kouvolalaisjoukkue otti viikonlopun aikana myös huomattavasti vähemmän jäähyjä kuin aikaisemmin, joten kurinalaisempi pelitapa lienee pikkuhiljaa valmennuksen hyppysissä. Maalintekovastuu on myös jakautumassa laajemmalle joukolle, sillä puolustajat Ossi Ikonen sekä Jarno Lippojoki ovat osuneet maalirautojen väliin oletettua useammin. 

TUTO puolestaan nakutti kotiottelussaan Kiekko-Vantaata vastaan jopa viisi maalia, mutta lauantainen vieraskamppailu ei ollut yhtä suvereenia peliä. Lohipaitojen Noora Räty sai tuulettaa ensimmäistä voittoaan, sillä vantaalaiset ottivat jopa hieman yllätyksellisen 4−2-revanssin.

Molemmissa joukkueissa saatiin olla ylpeitä oman pelaajan menestyksestä, sillä KooKoossa ennakkoluulottomasti pelannut Sami Tamminen sekä TUTOn Kaapo Kähkönen edustivat Suomea nuorten maajoukkueissa. Seuratovereiden ottaessa happea Tamminen pelasi alle 18- ja Kähkönen alle 19-vuotiaiden maajoukkueessa.

Kuka on "tikissä"?

Keskiviikkona nähdään pitkälti se, kumpi on onnistunut säilyttämään pelituntumansa myös maajoukkuetauon aikana. KooKoo harjoitteli edellisviikon kokonaan omatoimisesti, mutta yhteisiä harjoituksia on kertynyt alkuviikolle jo muutama.

TUTO on puolestaan kokeillut hieman erilaista lähestymistapaa. Ilta-Sanomien mukaan joukkueen päävalmetaja Ismo Lehkonen on vienyt ryhmänsä niin fyysisesti kuin henkisestikin äärirajoille, joten tunteiden kuohumiselta ei olla areenan kätköissä vältytty. 

Turkulaiset ovat voittaneet lokakuun viidestä kotiottelustaan peräti neljä, joten kouvolalaiset tuskin selviävät illasta ilman hikipisaroita. KooKoo on toisinaan ajautunut vastatuuleen nimenomaan silloin, kun ottelu on pelattu vieraskentillä, joten keskiviikko vaatii levänneeltä joukkueelta erityistä huomiota. 

TPS-lainapelaajilla varustettu joukkue pelaa kuluvalla viikolla kaksi odotettua kotiottelua, kun vastaan asettuvat revanssipukari Kiekko-Vantaa sekä TUTOn usein sytyttävä KooKoo. Latautuminen voi antaa turkulaisille nasevan potkun takalistoon tai saada koko joukkueen kipsiin. 

Tulos on kuitenkin nähtävissä vasta keskiviikkona. Kumpi vie Turun taiston: nuorennusleikkauksen läpikäynyt TUTO vai värikäs KooKoo?

Seuraa Heitä

Oula Uski #12 |

Laitahyökkääjä

Vain kahdeksan ottelua pelannut hyökkääjä iski revanssiviikonlopun toisessa ottelussa kauden ensimmäisen maalinsa. Aukeaako ketsuppipullo vai jatkuuko taival pisteittä?

Jarno Lippojoki #44 |

Puolustaja

Imatralaispuolustaja on iskenyt 19 ottelussa jo kahdeksan maalia. Lippojoki laukoo hyvin viivalta, ja pelaa pisteiden valossa parasta kauttaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle