Kouvolalaiset liidossa

MESTIS / Ennakko
Iskeekö Olli Julkunen jälleen maaleja?
Kuva © Miikka Mikkola
Kouvolan KooKoon ja Turun TUTOn välinen ottelusarja on ollut kuuma. KooKoo kampesi perjantaina itsensä 0-4-tappioasemasta 6-4-voittoon tasoittaen samalla otteluvoitot. Molemmilla joukkueilla on voittoja nyt yksi kappale.

KooKoo ja TUTO ovat antaneet kaikkiin otteluihin täydet 110 prosenttia eikä sunnuntaisestakaan ottelusta tule latausta puuttumaan. KooKoon äärimmäisen huikea nousu neljän maalin takaa kahden maalin voittoon kotiyleisön tuella oli huikea suoritus, joka taatusti auttaa KooKoota siivittämään entisestään. Tällä kertaa takana ei ole vahvaa kotiyleisöä, mutta liito tulee kantamaan yhä. Niin TUTOlla kuin KooKoolla oli omat ongelmansa turhien jäähyjen kanssa perjantaina ja molempien valmentajien tavoitteena tulee olemaan niiden karsiminen.

TUTO on nojannut paljon maalivahti Tommi Virtasen loistavaan maalivahtityöskentelyyn. Mikko Rämöllä on myös suuri rooli KooKoon riveissä, mutta kumpikaan maalivahti ei loistanut perjantaina vaan joutuivat nöyrtymään useasti. Kumpikaan ei kuitenkaan voi ottaa kaikista maaleista syytä omille harteilleen ja kumpikin veräjänvartija lähtenee sunnuntaiseen otteluun täydellä itseluottamuksella. Kristian Järvinen tosin teki Kouvolassa hienon sisääntulon, joten valmentaja Juha Juujärvellä on maalivahtien suhteen valinnanvaraa. Kokoonpanot säilynevät muuten ennallaan.

- Jos se ei riitä, että meidän hyökkääjämme tekevät vastustajan maalivahdista sankarin, niin jos kaiken kukkuraksi tekee omasta maalivahdista surkean päästämällä ylivoimalla vastustajan läpi, ottamalla tyhmiä jäähyjä ja päästämällä kaveri hakkaamaan maalinedustasta 5-3-ylivoimalla kiekon häkkiin, niin kyllähän silloin täytyy jotain tehdä. Pelastimme sitten Rämön nöyryytykseltä. Järviseltä loistava sisääntulo ja tiedämme miehen olevan huippumaalivahti niin mikäs siinä, kertoi Juujärvi voittoisan perjantaiottelun jälkeen maalivahtipeluutuksesta.

TUTOlla on varmasti omat henkiset lukkonsa perjantaisen shokkitappion jälkeen. Juhani Tamminen on kuitenkin asiansa osaava käskyttäjä, eikä joukkue tule liiaksi miettiä menetettyä, jo hallussa ollutta voittoaan. Kouvolan oranssimustat puolestaan ammentavat uskoa siihen, että peli ei ole ikinä ohi ennen kuin se on oikeasti ohi, ja tällä asenteella KooKoo tulee laittamaan TUTOn ehkä vielä viime kertaistakin ahtaammalle.

» Lähetä palautetta toimitukselle