KooKoo jahtaamaan kadotettua kärkisijaa

MESTIS / Ennakko
KooKoo on joukkueiden välisissä kohtaamisissa ollut se voittavampi osapuoli.
Kuva © Timo Savela
Kupittaan keskiviikkoillassa kohtaavat kotiedusta taisteleva TUTO ja paalupaikalle hamuileva KooKoo. Ottelu on samalla joukkueiden viimeinen kohtaaminen Mestiksen runkosarjassa KooKoon siirtyessä ensi kaudeksi Liigaan. Tärkeitä pisteitä on tarjolla molemmille joukkueille.

Joukkueet ovat tällä kaudella kohdanneet viisi kertaa ja KooKoo on kolmella voitollaan ollut turkulaisia piirun verran parempi. TUTO on onnistunut päihittämään KooKoon kerran Kupittaalla jatkoajan turvin numeroin 2-1 ja kerran vieraissa kelpo 2-0-lukemin.

Myöskään KooKoon voitot eivät ole olleet kovin suurinumeroisia, sillä tämän kauden kaksi ensimmäistä kohtaamista päättyivät kouvolalaisille lukemin 3-2 ja 4-3. Ainoastaan viimeisin kohtaaminen Kouvolassa tammikuun puolivälissä oli selkeästi KooKoon: ottelu päättyi TUTOn kannalta ikäviin 4-1-lukemiin.

Viime aikoina kotipeleissään kunnostautunut TUTO myös vahvistui kevättä kohti mentäessä. Viimein viime viikolla pelaavaan kokoonpanoon mukaan saatu Iikka Kangasniemi on nyt kolmessa pelaamassaan ottelussa iskenyt pisteet 3+1.

Kangasniemen kanssa samassa ketjussa viikonloppuna pelanneet Aleksi Rutanen ja Hannu Kuru ovat myös päässeet kelpo pisteille pirteillä otteillaan. Viikonloppuna TUTO-kokoonpanoon saatiin myös Ruotsista saapunut vahvistus Tommi Laine, joka sai heti vastuuta ykkösketjun keskeltä, vaikka pisteille asti ei hän vielä yltänytkään.

− Mukavaa oli laittaa pitkästä aikaa TUTO-paita päälle. Nyt on kovat kaksi peliä alla ja itsellä aika pahasti hakemista vielä, mutta kai se siitä pikku hiljaa lähtee, Laine pohti pelaamistaan TUTOn sivuilla julkaistussa ennakossa.

Vahvistuksien lisäksi TUTO on alkanut saada peliään kasaan etenkin erikoistilannepelaamisen suhteen. Vielä viime keskiviikon kotipelissä KeuPaa vastaan TUTOn yli- ja alivoima haparoi melkoisesti, sillä keuruulaiset jakoivat etenkin ensimmäisessä erässä isännille ylivoimaa, mutta ensimmäisen ylivoimamahdollisuutensa TUTO pääsi hyödyntämään vasta sitten, kun boksissa istui kaksi keuruulaispelaajaa. Perjantaina SaPKoa vastaan pelatussa pelissä turkulaisten neljästä maalista yksi syntyi ylivoimalla ja toinen jopa alivoimalla.

KooKoo piristyi Keuruulla

KooKoo on viime aikoina kärsinyt loukkaantumisista, sillä Henri Tuominen, Aki Kangasmäki, Mikko Virtanen ja Arttu Heikkinen ovat loukkaantuneena. Sairastupalaisia paikkaamaan on kuitenkin hommattu tiistaina joukkueen vahvuuteen liittynyt Joni Nikko. Apua ovat antaneet myös Aki Juusela sekä Jesse Koskinen, joka viime perjantain pelissä pääsi myös maalin makuun.

KooKoolla on allaan kolme tappiollista kotimatsia peräkkäin: SaPKo voitti kouvolalaiset yllättäen 2-3, neljä päivää myöhemmin Jukurit kukisti KooKoon samoin lukemin ja viimeisin kotipeli päättyi JYP-Akatemialle 3-4. Perjantaina joukkue tosin voitti Keuruulla isoin lukemin 1-7, joten voi olla, että itseluottamus on palaamassa. Turussa on jaossa myös KooKoon kannalta tärkeitä pisteitä, sillä matkaa Jukureihin on vain vaivaisen pisteen verran.

Ylivoima toimii ainakin jossain määrin, sillä esimerkiksi keskiviikkona Jukureita vastaan maaleja tuli ainoastaan ylivoimalla. Päävalmentaja Petri Mattila on kuitenkin vaatinut tiukasti, että pään ja keskittymisen on kestettävä koko 60 minuutin ajan. Samoja ongelmia voidaan sanoa TUTOllakin olevan ainakin aika ajoin, sillä turkulaisten peli usein hajoaa vastustajan paineen alla ja sekava pelaaminen saa kaikki yleisöä myöten hermostuneeksi.

Seuraa Heitä

Tommi Laine # |

Keskushyökkääjä

Ruotsista saapunut Laine ei vielä avannut pistetiliään viikonlopun vieraskiertueella, mutta heiluuko verkko kotiyleisön edessä?

Joona Karevaara #87 |

Laitahyökkääjä

Yksi KooKoon tehokkaimmista ylivoimapelaajista. Turkulaiset saavat olla alivoimalla varuillaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle