Järkyttääkö TUTO kouvolalaisten mielenrauhaa toistamiseen?

MESTIS / Ennakko
Tuulettaako TUTO voittoa kotikentällään?
Kuva © Timo Savela
TUTO ja KooKoo kohtaavat toistamiseen Mestiksen välierissä, tällä kertaa Turussa. Isännät kaatoivat välieräavauksessa vieraat 3-2 ja hakevat jatkoa hienolle aloitukselleen.

Edellisen ottelun ratkaisu

Joukkueet tahkosivat välieräavauksessa tasatahtia koko ottelun. Peli eteni lopulta toiseen jatkoerään ja ratkesi lopulta Aleksi Rutasen maalilla reilun 97 minuutin pelaamisen jälkeen.

Muuten joukkueiden tehomiehinä toimivat Juuso Rajala ja Toni Jalo. Maalivahdit Mikko Rämö ja Kaapo Kähkönen olivat myös vahvoja, kummallekin kertyi yli 40 torjuntaa.

Pääpointit illan otteluun

Joukkueilla on ollut yksi päivä ottelupäivien välissä, jolloin palautella edellisestä pitkästä pelistä. Pudotuspelien tässä vaiheessa palautumiskyky nousee arvoon arvaamattomaan. Kummallakin joukkueella on kaiken lisäksi pitkä puolivälieräsarja alla, joten laajuutta ja kestävyyttä tarvitaan koko pelaajiston laajuudelta.

Runkosarjassa voitot menivät tasan 3-3. TUTO voitti kaksi kolmesta kotiottelustaan, joten nyt on mahdollisuus jatkaa hyvää sarjaa. KooKoo lähti välieräsarjaan ennakkosuosikkina ja on sitä edelleen. TUTO nappasi tietynlaisen henkisen otteen itselleen avausvoitollaan, mutta tuleva Liiga-nousija ei tule luovuttamaan. Toinen ottelu olisi mainio paikka napata sarja tasoihin.

Huomionarvoista

Kummassakin joukkueessa tietyt pelaajat kellottivat huikeita peliaikoja. TUTOn peliaikakärjestä löytyivät Teemu Vuorisalo, Timo Pärssinen ja Jalo. KooKoosta vastaava kolmikko oli Esa Lehikoinen, Markus Västilä ja Jarno Lippojoki.

Joukkueista on löydyttävä lisätukea koko kokoonpanon laajuudelta, jottei kuormitus nouse liian korkeaksi. Tässä on yksi tärkeimmistä aspekteista koko ottelusarjan kannalta.

Seuraa Heitä

Toni Jalo #10 |

Keskushyökkääjä

Jalo on iskenyt kahdeksassa pudotuspeliottelussa kahdeksan tehopistettä. Oli suuressa roolissa ensimmäisessä välieräottelussa ja mieheltä odotetaan taas johtajuutta.

Teemu Rinkinen #63 |

Laitahyökkääjä

Rinkinen johtaa Mestiksen pudotuspelien pistepörssiä, joka on muutenkin kouvolalaisten hallitsema. Rinkinen on yksi niistä tekijöistä, joka voi kääntää pelin KooKoon eduksi ja tuoda sarjan tasoihin.

» Lähetä palautetta toimitukselle