Jääongelmat onnellisesti takana − TUTO tekee paluun kotikaukaloon

MESTIS / Ennakko
TUTO ja K-Vantaa kohtaavat viimeistä kertaa runkosarjassa Kupittaalla.
Kuva © Timo Savela
Keskiviikkoiltana kotikaukaloonsa jäärikon jälkeen paluun tekevä TUTO saa vastaansa K-Vantaan. Lohipaidat ovat olleet tällä kaudella hivenen niskan päällä joukkueiden aikaisemmissa kohtaamisissa.

TUTO ja K-Vantaa ovat kohdanneet tällä kaudella jo kolme kertaa. Voitot ovat tällä hetkellä 2−1 lohipaitojen hyväksi. Turkulaiset voittivat kauden ensimmäisen kohtaamisen Turussa lukemin 3−2, mutta tämän jälkeen kaksi seuraavaa ovat olleet K-Vantaan heiniä 2−1- ja 5−2-lukemin.

Viimeisin kohtaaminen on joulukuun puolenvälin tienoilta, jolloin vantaalaisten terävä toinen erä vei joukkueen parhaimmillaan 3−0-johtoon. Vaikka TUTO kiri, piti vantaalaisvastus pintansa iskien vielä pari maalia lisää.

Kupittaalle saapuu laaja rintama onnistujia

Kiekko-Vantaa on viime aikoina onnistunut erinomaisesti kotikaukalossaan, sillä esimerkiksi joulukuu meni Tikkurilan jäähallissa ilman yhtäkään tappiota. Vieraskaukalomenestys onkin ollut vaihtelevampaa: ennen viime lauantain JYP-Akatemian kaatoa vantaalaisilla oli allaan pitkä vierastappioputki.

Vantaalaisilla on kuitenkin kaikki mahdollisuudet siirtää vahva kotipelaaminen myös vieraskentille. Joukkueen hyökkäys on mallillaan ja leveyttä on roppakaupalla, sillä onnistujia löytyy myös ykkösvitjan ulkopuolelta.

Vantaalaisryhmittymällä pysyy pää kylmänä hankalassakin tilanteessa. Sen osoitti Akatemiaa vastaan pelattu vieraspeli, jossa jyväskyläläisryhmittymä tuli päätöserässä vielä tasoihin.

Puolustukseen vantaalaiset tarvitsevat hieman lisää huolellisuutta. Lohipaitojen puolustus toimii vain, jos peliä avataan nopeasti. Muutoin joukkue on ongelmissa.

Viime hetken sulamiset estettävä

Vastaansa vantaalaisvieras saa kuuden ottelun kotivoittoputkessa liihottavan TUTOn. Joukkueen viimeisin kotiottelu päättyi JYP-Akatemiaa vastaan peräti 9−3-lukemin, ja kahden viikon kotipelitauon jälkeen turkulaiset haluavat varmasti antaa kotiyleisönsä edessä parastaan.

Kahden viikon takainen maali-ilottelu ei kuitenkaan lämmitä mieltä, kun tutkailee turkulaisten kahta viimeisintä vierasottelua. Molemmissa otteluissa viime hetken sulaminen on koitunut joukkueen kohtaloksi. Viime lauantaina Keuruulla KeuPa HT iski päätöserässä vielä toisen erän alussa johdossa olleen TUTOn verkkoon peräti kolme maalia.

K-Vantaan maalintekovoimaa vastaan TUTOn täytyy olla hereillä koko ottelun ajan. Kun vantaalaiset vielä ovat muutenkin olleet TUTOlle hankala vastus, nousee keskittyminen entistä näkyvämmin esille. Seuran omassa ennakossa TUTOn Samu Suominen pohti syitä K-Vantaan ylivoimaisuuteen.

− Ainakin he pelaavat erittäin kurinalaista peliä ja paineistavat hyvin. Joukkueesta löytyy myös paljon taitoa, Suominen toteaa.

Seuraa Heitä

Teemu Mielonen #11 |

Keskushyökkääjä

K-Vantaan viime pelien pirteimpiä pelaajia. Pelaa uransa tehokkainta kautta ja ottaa vastuuta nelosketjussa.

Tuukka Pulliainen #8 |

Keskushyökkääjä

Kokemuksellaan TUTOn kantavia voimia silloinkin, kun peli ei aina kulje toivotulla tavalla. Konkari, joka ei esittelyjä kaipaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle