Keskiviikkona ei maaleilla juhlittu – kääntyykö onni lauantaina?

MESTIS / Ennakko
Viime vierailullaan Akatemia sai kylmää kyytiä TUTOn kotikaukalossa.
Kuva © Timo Savela
Lauantain Mestis-kierroksella TUTO saa vieraita Jyväskylästä. Niin JYP-Akatemialla kuin TUTOllakin on allaan keskiviikon tehoton peli, kun Akatemia hävisi omansa 6-0 ja TUTO 2-0.

TUTOn ja JYP-Akatemian tämän kauden kolme kohtaamista ovat menneet selkeästi turkulaisille. Viimeisin peli Kupittaalla pelattiin tammikuun alussa, jolloin TUTO kaatoi Akatemian 9-3-lukemin. Kovin lämpöisiä muistoja jyväskyläläisillä siis tuskin Turusta on.

Tammikuun pelissä TUTO osoitti maalinteon tehokkuutensa, sillä jokaisella yhdeksällä maalilla oli eri tekijä. Tämä saattaa lisätä Akatemian paineita, sillä viimeisimmässä pelissään joukkue jäi ilman yhtäkään täysosumaa.

Akatemialla syytä huoleen

JYP-Akatemian helmikuu on tähän mennessä koostunut neljästä tappiosta ja yhdestä voitosta. Päävalmentaja Jukka Ahvenjärvi totesikin keskiviikon ottelun jälkeen, että joukkueen tilasta on syytä olla huolissaan.

Jyväskyläläisillä on tällä hetkellä ongelmia oikeastaan jokaisella osa-alueella. Jäällä joukkue vaikuttaa siltä, että sovituista pelillisistä asioista ei pidetä kiinni, minkä myötä peli onkin aivan sekaisin.

Akatemian täytyisi uskaltaa hyökätä paljon rohkeammin. Esimerkiksi keskiviikon pelissä Akatemia kyllä pelasi pirteästi ja oli aika ajoin myös hallitsevampi osapuoli, mutta silti osumia ei syntynyt yhtäkään.

Vaikka joukkueen peli näyttääkin kokonaisuutena tällä hetkellä varsin sekavalta, on onnistujiakin joukossa. Esimerkiksi Riku Sihvonen ja Anton Stråka ovat pelanneet oivallisesti yhteen siirtotakarajan umpeuduttua.

Yksi notkahdus voittojen keskellä

Keskiviikkona tuli päätökseen jälleen yksi turkulaisten voittoputki, kun LeKi katkaisi TUTOn kuuden ottelun mittaisen lennon 2-0-lukemin Lempäälässä. Kerta oli ensimmäinen tällä kaudella, kun turkulaispoppoo jäi täysin nollille.

TUTOn tappioon oli kuitenkin selkeä syy: LeKi-maalilla ilmiömäisen pelin pelannut Christian Heljanko. Nollapeliä lukuun ottamatta turkulaisten pelissä ei ollut mitään uutta. 44 torjuntaa lempääläismaalillakin kertoo, että vauhdikas hyökkäyspelaaminen voi edelleen hyvin.

Alivoima TUTOlla toimi Lempäälässä ja sitä kehui myös päävalmentaja Miika Elomo. Näin ollen Akatemian ei kannata liikoja odottaa, jos ylivoimaa pääsevät pelaamaan.

Seuraa Heitä

Karolus Kaarlehto #36 | Ässät

Maalivahti

Keskiviikkona virkaveljensä Heljangon tavoin varsin vahvasti esiintynyt veskari seisoi pää pystyssä tolppien välissä kahdesta maalista huolimatta.

Riku Sihvonen #33 |

Laitahyökkääjä

Onnistui viikko sitten perjantaina maalinteossa. Onnistuminen vapautti nuorukaisen peliä, vaikka edelleen ratkaisuissa on havaittavissa pientä viivettä.

» Lähetä palautetta toimitukselle