TuTolla saumoja yllätykseen

MESTIS / Ennakko
Pyhäpäivän Mestis-koitoksessa Kupittaalla kohtaavat keskikastin TuTo ja hallitseva mestari Jukurit. Jukurit on aloittanut kauden vahvemmin, mutta ylivoimaisia otteita ei ole vielä nähty. TuTo on pelannut muutaman viime kierroksen pirteästi.

TuTon sarjasijoitus ei ole kaksinen, mutta se on pelannut viime aikoina hyvin. Kova kotijoukkue KalPa ratkaisi keskiviikon ottelun edukseen vasta viime hetken maalilla. Sitä ennen TuTo voitti kolme ottelua peräkkäin. Jukurit on aloittanut kauden kesäharjoittelun vaikeuksiin nähden yllättävän vahvasti. Viime lauantaina se kuitenkin karahti karille Tikkurilassa, jossa Kiekko-Vantaa oli parempi. Samalla Jukurit menetti sarjajohtonsa vantaalaisille.

TuTon peleissä maaliverkot ovat heiluneet ahkerasti molemmissa päissä. Turkulaisten ykkösketju Tuomas Jalava - Tero Forsell - Markku Vuorisalo on ollut vähintään yhtä kova kuin odotettiin. Huippuketju on pystynyt maalintekoon jokaisessa ottelussa avauskierroksen Kouvolan vierailun jälkeen ja yltää kärkisijoille Mestiksen pistepörssissä. Muista hyökkääjistä kakkosdivisioonan VG-62:sta juuri kauden alla tullut Jussi Sipponen on aloittanut Mestis-uransa todella vahvasti. TuTon puolustus on pelannut vaihtelevasti. Edellisessä kotipelissä Sportia vastaan se piti nollan, mutta välillä omissa on soinut tiheästi. Ykkösmaalivahdin paikan on vallannut Henri Launonen.

Jukurien maalinteko on ollut alkukaudella hieman tahmeaa, mutta keskiviikkona hanat avattiin UJK:n suosiollisella avustuksella. 10-0-tyrmäyslukemien pääarkkitehti oli neljästi maalannut Antti Laakso, joka nousi samalla Jukurien pörssikärjeksi. Hyökkäyksen positiivisin yllättäjä on ollut Tuomo Jormakka, joka alkukauden vauhdilla moninkertaistaa yhden kauden maaliennätyksensä Mestiksessä. Viime kaudella neljästi ja sitä edellisellä viidesti osuneella Jormakalla on nyt kasassa jo tehot 3+3. Sen sijaan Jukurien hyökkääjähankinnat ovat edelleen kohmeessa. Pahimmin itseään hakevat Ville Kiiskinen ja Riku Rahikainen, joka ei ole avannut vielä pistetiliään lainkaan. Jukurien puolustus on ollut koko alkukauden tiukka K-Vantaa-pelin kolmatta erää lukuun ottamatta.

Molemmat joukkueet esittävät yleensä hyökkäysvoittoista peliä, joten luvassa lienee viihdyttävä ottelu. Jukurit on selvä ennakkosuosikki, mutta onnistuessaan TuTo voi venyä yllätykseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle