Taisteleeko TUTO paineettoman Hokin kumoon?

MESTIS / Ennakko
Michal Kristof ja Hokki eivät ole onnistuneet hakemaan voittoa Turusta tällä kaudella.
Kuva © Timo Savela
TUTO saa runkosarjan viimeiseen kotiotteluunsa vastaan runkosarjan kakkossijan keskiviikkona varmistaneen Kajaanin Hokin. TUTO jahtaa vielä vimmatusti nousua seitsemänneltä sijalta, sillä Kokkolan Hermes on vain pisteen päässä ja KeuPa neljä pistettä turkulaisten edellä.

Säilyttääkö TUTO taisteluilmeensä?

Toisen erän lopussa kolmen maalin tappioasemassa ylivoimaista sarjakärkeä vastaan vieraskaukalossa, ja jäähyminuutteja kertynyt 47 vastustajan kahta vastaan. Voisi masentaa, mutta TUTO ei luopunut keskiviikkona Jukureiden vieraana taisteluilmeestään, ja Mikko Laine painoi toisen erän lopussa turkulaisten toisen alivoimamaalin ottelussa.

Takkiin tuli lopulta 4–2, mutta runkosarjan loppumetreillä oli huomioitavaa, että TUTO näytti taistelutahtoisemmalta ja innokkaammalta kuin aikoihin. Jukurit oli turkulaisia edellä niin pelillisesti kuin viimeistelyssäkin, mutta kova tahto vie tärkeissä otteluissa pitkälle.

TUTO on kaksi kierrosta ennen runkosarjan päätöstä vain pisteen perässä Kokkolan Hermestä ja neljä pistettä takana yhden ottelun enemmän pelanneesta KeuPasta. Jos vastustajat sattuvat häviämään sopivasti, on TUTOlla mahdollisuus nousta sijalle viisi. Pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella joukkue varmasti ottaisi mieluummin vastaansa SaPKon kuin Hokin tai Jokipojat.

Hokki bussijaloilla hakemaan pudotuspelihenkeä

Hokilla ei ole viikonlopun peleissä panosta, sillä joukkue on jo varmistanut toisen sijansa runkosarjassa. Joukkue lähtee kuitenkin reissamaan Turkuun ykkösmiehistöllä, eikä avainmiehiä ole tarkoitus lepuuttaa. Voi olla, että paineeton tila näkyy Hokin pelissä hyvänä rentoutena, mutta se voi rentouttaa liikaa, jolloin pelistä puuttuu paras draivi.

Kajaanin jäähallilta on Kupittaalle matkaa reilu 600 kilometriä. Yleensä Hokki on taittanut nämä pitkät matkat jo edellisenä päivänä, mutta tälllä kertaa joukkueen bussi matkaa Turkuun vasta perjantaina. Etenkin ottelun alussa luonnollisesti pitkä bussimatka voi pitää kajaanilaisten jalat kohmeisina.

Hokki on suurimpia mitalisuosikkeja pudotuspeleihin lähdettäessä, mutta etenkin vieraspelaamiseen joukkueelta kaivattaisiin enemmän tasaisuutta. Taso heilahtelee vierasotteluissa pahasti, mikä on näkynyt myös viime aikoina: ensin suvereeni esitys Vantaalla, jonka jälkeen on tullut takkiin niin Heinolassa kuin Joensuussakin.

Kotitaika pitänyt tällä kaudella

TUTOn ja Hokin välisissä otteluissa vierasjoukkue on tehnyt tällä kaudella joka kerta yhden maalin, ja voiton on vienyt kotijoukkue. Hokki on voittanut lukemin 4–1 ja 2–1, TUTO taas peittosi kajaanilaiset 3–1. Nyt TUTOlla on siis paikka tasoittaa keskinäiset ottelut kotonaan.

Joukkueet kohtasivat viimeksi tammikuun lopulla. Tuolloin tasaisen kamppailun vei Hokki. Kajaanilaisten Joni Piipponen iski tuolloin voitto-osuman muutama minuutti ennen loppua. Tuolloin kova kamppailupelaaminen herätti tunteita. Nyt TUTOn penkin takana on kovapintaiseen peliin tähtäävä Miika Elomo, ja TUTOn panokset ovat kasvaneet, joten vääntömäärät tuskin ainakaan vähenevät edellisestä kohtaamisesta.

Seuraa Heitä

Kalle Moisio #5 |

Hyökkääjä

Näytti Jukureita vastaan molemmat puolensa. Iski alivoimamaalin, mutta otti myös typerän jäähyn, kun joukkue yritti nostaa kiriään. Keskittyykö kajaanilaisten härnäämiseen vai pysyykö fokus pelissä?

Aku Kestilä #23 |

Keskushyökkääjä

Pirteä esitys SaPKoa vastaan. Toi kiekon pariin otteeseen taitavasti alueelle sumpun läpi ja lähes joka kerta, kun Pyhäjoella syntynyt hyökkääjä pääsi kiekkoon, syntyi maalipaikka.

» Lähetä palautetta toimitukselle