Neljän pisteen ottelu pudotuspeliviivalla

MESTIS / Ennakko
Sunnuntain ainoassa Mestis-kamppailussa kohtaavat kaksi joulutauon jälkeen hurjan vireen löytänyttä joukkuetta: TuTo ja Hokki. Ottelu on erittäin tärkeä pudotuspelipaikkojen kohtalon kannalta, sillä illan joukkueet ovat sarjataulukossa sijoittuneet playoff-viivan molemmille puolille. Viivan yläpuolella oleva Hokki on neljä pistettä sen alapuolella majailevaa TuToa edellä.

Syksyn pahasti alakanttiin pelannut kotijoukkue on palannut kevätpuolella voittokantaan, ja perjantaina se nitisti jopa sarjajohtaja KooKoon kotikentällään. Hokki puolestaan jatkoi voittokulkuaan lauantaina, kun Sport kukistui vieraissa niukasti 4-5. Heikkona vierasjoukkueena pidetty Hokki on nyt voittanut jo kolme matkaottelua peräkkäin.

TuTon johtotähti on voitto-otteluissa ollut ykkösketjuksi kohonnut kolmikko Tuomas Jalava – Jari Mannila – Markus Leppänen. Maalivahti Tuomo Karjalainen on tuonut puolustuksen taakse sellaista varmuutta, joka joukkueelta puuttui koko syyskauden ajan. Karjalaisella on merkittävä rooli TuTon puolustuksen tiivistymisessä.

Loukkaantumisongelmia Tutolla ei ole, vaan kotijoukkue pääsee Hokki-otteluun täydellä neljällä kentällisellä.

Hokki jatkoi lauantaina voittokulkuaan Vaasassa, kun se kaatoi vahvan toisen erän ansiosta Sportin. Erityisen kovassa vireessä oli Hokin ykkösketju, jossa Sami Kaartinen, Zdenek Eichenmann ja Kimmo Happo iskivät maalin mieheen. Maalivahti Pasi Häkkiselle kertyi torjuntoja selvästi enemmän kuin virkaveljilleen Sportin maalin suulla.

Hokin onnistuminen on levännyt koko pisteputken ajan ykkösketjun ja Pasi Häkkisen varassa. Ongelmia ratkaisijarintaman kapeudesta ei kuitenkaan ole koitunut, sillä ykkösketju näyttää olevan tällä hetkellä pitelemätön vastustajalle kuin vastustajalle.

Hokilta ovat poissa Turun ottelusta hyökkääjät Jani Tuppurainen ja Teemu Juntunen.

Turun kamppailusta on odotettavissa tasokas, sillä joukkueet ovat sarjan kuntopuntarissa kärkisijoilla. TuTo on hienoinen ennakkosuosikki kotietunsa ja yhden ylimääräisen lepopäivän ansiosta. Eilinen Vaasan-peli voi painaa Hokin jaloissa enemmän kuin TuTon perjantainen kotipeli KooKoota vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle