Palloseura Turkuun

MESTIS / Ennakko
Kupittaan uudessa monitoimihallissa nähdään ripaus paikallishenkeä, kun TuTo saa vieraakseen FPS:n. TuTo lähtee otteluun sarjakuutosena, jolla tavoitteena ovat vielä paremmat sijoitukset. Sarjan perää pitävä FPS yrittää pysyä iskuetäisyydellä pudotuspeliviivaan nähden.

Uuteen kotihalliin päästyään varsin kotiottelupainotteista loppusyksyä pelannut TuTo koki edellisissä peleissään tappiot Hokille ja Jukureille. Tosin Hokki-tappio tuli vasta jatkoajalla ja Jukureille turkulaiset taipuivat vieraskaukalossa.

TuTo pelaa hyvällä ilmeellä, luistin kulkee ja pelitapa on suunnitelmien mukaista mutta viimeistely on ollut iso ongelma, korostetusti etenkin ylivoimalla. Tilastojen valossa TuTon ylivoima onkin koko sarjan huonointa, sillä yhtä maalia varten turkulaiset ovat tarvinneet keskimäärin lähes 16 minuutin ylivoimasession.

Joukkueen nykyisestäkin koostumuksesta pitäisi löytyä kiekollisesti taitavia viivapakkeja, kuten Kai Syväsalmi ja Pasi Järvinen, kokenut maskipelaaja Atte Saunamäki sekä kenties sarjan johtava pelintekijä Tero Forsell mutta siitä huolimatta maaleihin vaadittavaa suoraviivaisuutta uupuu. Ainakaan Forsellista osumien syntymisen ei pitäisi olla kiinni, sillä hän luo pelistä toiseen pelikavereilleen paikkoja, jotka nämä kuitenkin käyttävät sangen heikosti hyödykseen.

TuTo saa marraskuun alun SaPKo-ottelussa tulleesta polvivammasta parantuneen Timo Salon takaisin riveihinsä. Tähystyksen vaatinut vamma on parantunut pelikuntoon nopeasti, vaikka alussa esitettiin arvioita jopa koko loppukauden kestävästä toipumisjaksosta.

Sivussa TuTolta ovat edelleen puolustuspään pelaajista nivusvaivainen Fredrik Vara, sekä selkävaivaiset Tommi Pelkonen ja Matti Kesseli. Poissa ovat myös hyökkääjät Mikael Potila ja Anton Kokkonen.

FPS:lle jokainen ottelu on tärkeä

Forssan Palloseura näytti päässeen taas yli pahimmista kokemistaan ryöpytyksistä ja pelasi viime viikolla pari tiukkaa peliä. Savonlinnasta oli tuomisina kauden ja marraskuun toinen vierasvoitto mutta yhtä tärkeässä kotitrillerissä Salamoita vastaan tuloksena oli joukkueen kannalta harmittavasti niukkaakin niukempi tappio 2-3. Salamoiden kolmannessa maalissa puolustukselle sattui jälkeenpäin arvioiden ratkaiseva nukahdus mutta joukkueen ilme pitkän peliviikon viimeisessä erässä oli niin raikas, että siitä on muutaman päivän tauon jälkeen hyvä lähteä seuraavaan peliin.

Poikkeuksellista joukkueen otteissa oli se, että jäähyllä istuttiin vain kahdeksan minuuttia ja siitäkin puolet jo aivan kamppailun alkuminuuteilla. Ylivoimaa forssalaiset saivat vastaavasti tahkota vartin verran mutta tuloksetta. Vaikka joukkue onkin sarjan ylivoimatehokkuudessa puolivälin tienoilla, ei siinä viime aikoina ole kovin paljon kehumista ollut. Päävalmentaja Karri Kivellä oli selkeä näkemys, miksi ylivoima ei toiminut Salamoita vastaan.

- Oli harvinaista, että laitahyökkääjiltä olivat ylivoimapelissä ideat hukassa. Miehet olivat koko ajan laidoilla ja kulmissa. Kun päästiin maalin eteen, olisi pitänyt laukoa mutta nyt mentiinkin sieltä vielä takaisin kulmiin. Tähän seikkaan on harjoituksissa pitänyt kiinnittää huomiota.

FPS:n maalilla vielä seuraavat pari viikkoa jatkaa TPS:n Juho Santanen. Forssassa Santasen otteisiin ollaan oltu tyytyväisiä ja todennäköisesti nyt hänen suorituksiaan on tarkkailemassa myös TPS:sta muutama kiinnostunut silmäpari, vaikka itse joukkue onkin toisella paikkakunnalla pelaamassa.

Uusia pelaajia ei haaviin ole tarttunut, joten joukkue jatkaa samassa kokoonpanossa, kuin viime viikolla. Se tietää taas työntäyteistä iltapuhdetta etenkin puolustuksen neljälle vastuunkantajalle.

Viime kaudella FPS kävi hakemassa pisteet kotiin molemmista vierasotteluistaan Turusta. Vastaavasti TuTo juhli Forssan kohtaamisessa menneellä kaudella. Tämän kauden aiemmassa kohtaamisessa syyskuun lopulla Forssassa FPS otti sarjakauden ensimmäisen voittonsa. Tähän marraskuun otteluun ainakaan Veikkaus ei kertoimillaan FPS:lle almuja tarjoa mutta joukkue siitä vähät välittää, ja on valmis laittamaan valkopaitaisen vastustajansa ahtaalle.

» Lähetä palautetta toimitukselle