HeKi hakee lopullista sinettiä

MESTIS / Ennakko
Kotkassa kohtaavat torstaina Mestiksen karsintasarjan ensimmäinen ja viimeinen. Erinomaiset karsinnat pelanneella HeKillä on mahdollisuus ratkaista Mestis-paikka itselleen välttämällä tappio. Kotijoukkue Titaanit sen sijaan hakee vielä avauspisteitään.

Illan joukkueista HeKi jatkoi tiistaina vahvaa menoaan karsinnoissa kaatamalla siihen asti voittamattoman KOO-VEE:n puhtaasti 0-3 tämän kotihallissa. HeKi kukisti tamperelaiset heidän omilla aseillaan, sillä tavallista puolustusvoittoisempi peli puri hyvin mielellään vastahyökkäyksillä pelejä ratkaisevaan KOO-VEE:seen.

Tilanne karsintasarjassa
HeKi 6 4 0 1 0 1 20-11 9
KOO-VEE 5 3 0 1 0 1 14-11 7
SaPKo 6 2 0 3 0 1 16-16 7
Hermes 6 2 0 1 0 3 18-20 5
Titaanit 5 0 0 0 0 5 11-21 0

Titaanit oli tiistaina huilivuorossa. Se pelasi edellisen kerran lauantaina, jolloin tuomisena Kokkolan-matkalta oli jälleen kerran tappio. Kotkalaiset tarjosivat Hermekselle hyvän vastuksen ja johtivatkin ottelua vielä sen puolivälissä, mutta kolmannessa erässä rutinoituneempi vastustaja käänsi pelin itselleen.

Toistaiseksi pelkkiä tappioita keränneellä Titaaneilla ei ole enää varsinaista panosta illan ottelussa. Joukkueella on teoreettiset mahdollisuudet vielä Hermeksen ohittamiseen, mutta ei kolmen joukkoon nousemiseen. HeKi-peli ei ole vielä kauden viimeinen kotiottelukaan, sillä sunnuntaina vieraaksi saapuu SaPKo.

HeKi varmisti KOO-VEE-voitollaan jo käytännössä paikkansa kolmen joukossa ja teoreettisestikin vähintään uusintaottelun sarjapaikasta. Lopullinen sinetti Mestis-nousuun oikeuttavalle sijalle on vielä painamatta, joten lisäpisteet Kotkasta eivät olisi joukkueelle pahitteeksi. KOO-VEE-ottelun jälkeen valmentaja Jarno Pikkarainen jaksoi miettiä myös Suomi-sarjan mestaruutta, joka niin ikään on vielä varmistusta vailla.

Nurminen kiivennyt pörssikärkeen

HeKin parhaimmistoa Tampereella olivat kokeneen kaartin hyökkääjät Olli Sinkkonen ja Ville Kiiskinen, jotka molemmat iskivät myös maalin. Puolustuksessa Aki Nurminen pelasi jälleen erinomaisesti, ja maalin suulla Pekka Mäkitalo piti nollan.

Heinolalaisten parhaaksi pistemieheksi on hieman yllättäen noussut perushekiläinen puolustaja Nurminen. Tehoillaan 1+5 hän on koko karsintasarjan pistepörssin viides. Kahdessa viime ottelussa maalinteossa onnistunut Sinkkonen on hyökkääjistä tehokkain.

Titaanien osumat Kokkolassa iski sama kaksikko, joka maalasi myös edellisessä pelissä Savonlinnassa. Jami Miettinen on nyt onnistunut viimeistelemään kahdessa ja hyvät karsinnat pelannut Ville Turunen peräti kolmessa perättäisessä ottelussa. Myös Joni Hakonen on pelannut vahvasti, hän on karsintasarjan pistepörssin kakkonen lukemin 3+4.

Karsintojen alkukierroksilla haparoinut maalivahti Janne Kari-Koskinen on saanut parin penkillä istutun pelin jälkeen uudelleen luottoa ja kiittänyt mahdollisuudesta. Hän kuului Kokkolassa joukkueen onnistujiin.

Puhdas sarja vieraissa

HeKi on illan ottelussa selvääkin selvempi suosikki. Joukkueiden sarjasijoitukset eivät voisi olla enää kauempana toisistaan, ja lisäksi HeKi on voittanut kaikki kolme pelaamaansa vierasottelua karsinnoissa. Maalierokin on komeasti 12-4 heinolalaisille.

HeKin vahvan vieraskunnon takana ovat pitkälti henkiset tekijät. Joukkue on pystynyt rennompiin ja varmempiin suorituksiin matkapeleissä. Titaanit-otteluakaan ei pitäisi olla mitään syytä jännittää, koska niin turvallinen HeKin asema karsintasarjan kärjessä on. Hyvä sijoitus voisi joissain tapauksissa tietää asenneongelmia, mutta Jarno Pikkaraisen valmennuskaudella ne ovat olleet HeKissä hyvin harvinaisia.

Titaanien henkinen vire on hienoinen arvoitus. Joukkue on karsintasarjan aikana välillä hermoillut, välillä taas kärsinyt asennevaikeuksista. Halu nousta pois nollakerhosta on varmasti suuri, mutta on epävarmaa, miten se näkyy kokemattoman kotkalaisryhmän otteissa.

Muu tulos kuin HeKin voitto olisi suuri yllätys. Ero joukkueiden materiaalissa ei ole valtava, mutta voittamaan tottuneet itähämäläiset ovat saaneet pelinsä kauden loppumetreillä selvästi parempaan kuosiin kuin illan isännät. Murskalukemia tuskin kuitenkaan nähdään, sillä marginaalit karsintasarjassa ovat olleet poikkeuksetta pienet.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen Heinolassa päättyi HeKin 3-1-voittoon.

» Lähetä palautetta toimitukselle