Onko UJK taas kerran vaikea vastus?

MESTIS / Ennakko
UJK on Sportille kirosana vuosien takaa. Kukaan ei vieläkään ole unohtanut vuosien takaista matkaa Uuteenkaupunkiin. Sport pelasi tuolloin kakkosdivarissa ja tasapeli UJK:ta vastaan olisi riittänyt sarjanousuun...

...tuolloin Marko Väkiparta teki UJK:n voittomaalin viimeisellä minuutilla.

Tikulla silmään joka vanhoja muistelee. Mutta totta on se että UJK on Sportille mörkö kaapissa. Vaikka nykyjoukkueessa ei ole kuin pari pelaajaa jotka kokivat kaukalossa tuon hetken, on otteluissa ollut jatkossakin yllätyksiä ilmassa. UJK saa Sportin pelaamaan alle tasonsa. Mistä se johtuu? Hyvä kysymys. UJK:lla on henkinen ote Sportista ja ei ole ihme jos tänäänkin Vaasassa UJK asettaa kotijoukkueen tiukan paikan eteen.

Kauden toiseen kotiotteluun saapuu vieraaksi UJK Uudestakaupungista. Tällä kaudella UJK on saanut kylmää kyytiä kaikissa kolmessa pelaamassaan ottelussa. UJK on pelityyliltään todella vaikea vastus ja tämän on Sport saanut, ikävä kyllä, useaan kertaan kokea. Jääkotkat on tällä kaudella erittäin nuori joukkue, keski-ikä juuri ja juuri yli 22v. Pelaajarunko onkin hyvin pitkälle lähiseudun yli-ikäisistä junioripelaajista koottu. Joukkueen riveissä luistelee useita Lukon ja TPS:n juniorikoulun pelaajia. Kuten Juhani Tamminen on useasti sanonut: "Altavastaajan rooli on urheilussa kaikkein helpoin." Tästä tilanteesta UJK tuleekin Sportin haastamaan, UJK:lla ei ole mitään hävittävää mutta kaikki voitettavaa, Sportilla päinvastoin. Kovalla työllä ja nuorten pelaajien innolla pelaava Jääkotkat tulee kenelle tahansa tarjoamaan kovan ja yllätysvalmiin vastuksen. Jos UJK:ta aliarvioidaan saattaa tuloksena olla katkera tappio. Maalinteko ja sen vaikeus nousee avainasemaan sillä UJK:n maalilla Matias Valavuo yhdessä tiukasti puolustavan pelityylin kanssa voi hyvänä päivänä sulkea hanat keneltä tahansa.

Sport on yllättäen kerännyt kolmesta ottelustaan vain kaksi pistettä, ilman voittoa edelleen. Maalinteko on edelleen ollut ongelma vaikka pelejä hallitaankin. Sport on tehnyt vain kuusi maalia, vähiten koko Mestiksessä. Puolustuksessa tulee jonkin verran ongelmia pelin avauksessa ja ketjuissa pelaajat ovat hieman eri aaltopituudella. Kaikki voi ainakin osittain laittaa vähäisten harjoitusoteluiden piikkiin mutta tällä materiaalilla Sportin pitäisi parempaankin pystyä. Mutta kausi on nuori ja olettaa saattaakin että tämän päivän otteluun Sport lähtee sellaisella latauksella että avausvoitto tulee.

» Lähetä palautetta toimitukselle