Vaasassa kamppailu Mestiksen länsirannikon herruudesta

MESTIS / Ennakko
Parantaako Sport keskiviikkona kehnoa kotipelaamistaan?
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Keskiviikkona Kuparisaaressa yhteen iskevät Sport ja TUTO jo neljättä kertaa kuluvalla kaudella. Hegemoniakamppailussa sarjajohtaja pyrkii kasvattamaan kaulaansa turkulaiseen sarjakakkoseen.

Mestiksen ehdotonta eliittiä edustavat Spotin ja TUTOn kohtaamiset saavat jatkoa, kun sarjan kärkisijoilla majailevat ryhmät kohtaavat toisensa jo neljännen kerran tällä kaudella. Tällä hetkellä joukkueiden keskinäisten kamppailuiden vaaka on kallistunut turkulaisten hyväksi Sportin voitettua vain kertaalleen kolmessa aiemmassa keskinäisessä ottelussa.

Viime kohtaamisesta tosin muukin kuin joukkueiden välinen sarjasijoitus on kääntynyt päälaelleen. Sport on lähiaikoina ollut kuntokäyrältään Ismo Lehkosen luotsaamaa TUTOa terävämpi. Menneen viikonlopun vieraskiertueelta vaasalaiset haalivat mukaansa viisi pistettä. Tätä ennen kotijoukkue otti tosin köniinsä 1-4-numeroin HCK:lta kotiluolassaan.

Vaikka vaasalaisten vieraspelaaminen on ollut uomissaan jo pari viikkoa, takkuaa kotona yhä. Varsinkin viimeisimmät viisi kotiottelua ovat olleet enemmän tai vähemmän suossa tarpomista.

Vierasjäillä vaasalaisten hyökkäyspelaaminen on toiminut selkeästi kotikaukaloa paremmin. Helpotusta saattaa kuitenkin olla tiedossa Mika Halavan avattua kauden maalitilinsä viime perjantain KooKoo-ottelussa.

Vierailijat yhden kentän varassa

Sportista neljän pisteen päässä vaaniva TUTO koki viime lauantaina shokin, kun sarjajumbo JYP-Akatemia tylytti turkulaisia Jyväskylässä 4-1-lukemin. Varsinaissuomalaisten tappion voidaan nähdä olevan jo useamman kierroksen jatkuneen vaisuuden huipennus.

Turkulaiset ovat kyllä napsineet tasaiseen tahtiin sarjapisteitä, mutta yllättävän takkuavalla pelillä. Viime kierroksilla ongelmaksi on muodostunut hyökkäysvastuun kasautuminen lähestulkoon yksinomaan Tuukka Pulliasen kentälliselle.

TUTO on tosin tällä kaudella ollut hankala vastustaja Sportille ja turkulaiset olivatkin ensimmäisiä, jotka pystyivät tällä kaudella hakemaan vierasvoiton Kuparisaaresta. TUTO ei myöskään ole päässyt testaamaan kuntoaan sarjassa korkealle ennakoituja joukkueita vastaan lähes kuukauteen. Kovan vastuksen luulisikin sytyttävän vierasjoukkueen.

Sportilla poissaoloja hyökkäyksessä, TUTOlla puolustuksessa

Spotin kokoonpano pysynee pitkälti samankaltaisena kuin sunnuntain Peliitat-vierasottelussa. Poissa kokoonpanosta ovat edelleen kolmen ottelun pelikieltoansa setvivä hyökkääjä Samuli Kivimäki, sekä sairastuvan puolella jatkava hyökkääjä Nico Aaltonen.

Myöskään TUTOn kentällisissä tuskin nähdään radikaaleja muutoksia aikaisempaan. Poissa ovat ainakin pitkäaikaspotilaina toipuvat puolustajat Ryan Ruikka ja Mikko Jortikka.

Seuraa Heitä

Lassi Kokkala #36 |

Keskushyökkääjä

Viime viikonlopun vieraspeleissä Kokkala paukutti 3+3-tehot. Hyvän viikonlopun jälkeen mies on saanut varmasti paljon itseluottamusta, ja taitava sentteri hoitanee tonttinsa hyvin myös sarjakakkosta vastaan.

Aki Keinänen #82 |

Laitahyökkääjä

Joukkueensa pistetilastoa johtavan Keinäsen parin viime ottelun tehomerkinnät eivät ole aivan Kokkalan tasolla, mutta toissakauden maalipörssin voittaja on löytänyt jälleen maalivainunsa.

» Lähetä palautetta toimitukselle