Kuparisaari isännöi kupittaalaisia kärkikamppailussa

MESTIS / Ennakko
Revanssiviikonlopun ensimmäisessä osaottelussa tullaan varmasti hakemaan jo asetelmia lauantain peliin.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Mestiksen ”klassikoihin” nousseet Sportin ja TUTOn kohtaamiset saavat perjantaina jatkoa, kun kotkapaidat yrittävät kuroa kiinni sarjakärjen neljän pisteen hajurakoa. Ottelulla on sarjapisteiden lisäksi suuri psykologinen merkitys, sillä joukkueiden seuraava yhteentörmäys on jo lauantaina Kupittaalla.

Vaasalaiset ovat kohdanneet Ismo Lehkosen suojatit jo kertaalleen Mestiksen avauskierroksella. Tuolloin Sport lähti Kupittaalla pelattuun otteluun selkeänä ennakkosuosikkina, mutta hävisi koitoksen lopulta 3-5-numeroin. Nyt voimasuhteet ovat kääntyneet, jos eivät täysin päälaelleen, niin ainakin 90 asteen kulmaan.

Sport on takkuilevan alkukauden jälkeen noussut siivilleen ja nyt punavalkonutut viilettävät jo kolmen ottelun voittoputkessa ja täysin oikeutetulla sarjan kakkospaikalla. Viimeisestä kymmenestä ottelusta vaasalaiset ovat hävinneet varsinaisella peliajalla ainoastaan yhden kerran. TUTOlle raskasta iltapuhdetta povaa myös se, ettei Sport ole suostunut nöyrtymään kertaakaan kotonaan Kuparisaaressa tällä kaudella.

Vaasalaisten pelin paras osa-alue piilee hyökkäyspelissä, jonka maestrona toimii Samuli Kivimäki. Kivimäki paukutti pisteitä lokakuussa yli puolitoista ottelua kohden, eikä kauaksi jää Sportin ylivoimapelin kulmakivenä toimiva puolustaja Eetu Heikkinen.

Vieraaksi saapuvilla turkulaisillakaan ei ole tarvetta synkistelyyn. TUTO keikkuu sarjan piikkipaikalla ja joukkue jyräsi vielä ennen viime viikonvaihdetta vahvassa kahdeksan ottelun voittoputkessa. Vaikka voittoputki katkesikin viime lauantaina Savonlinnassa SaPKon vahvan iltapuhteen vuoksi, voidaan tappiota pitää työtapaturmana. Turkulaisten riveistä kun puuttui tuolloin muun muassa Mestiksen lokakuun pelaajaksi valittu Anrei Hakulinen.

Joukkueiden kokoonpanoissa tuskin nähdään suuria muutoksia viime viikonlopusta. TUTOlle viikon huilitauko on tullut tarpeeseen, sillä Anrei Hakulisen paluu jäälle on miltei välttämättömyys, mikäli turkulaiset haluavat haastaa Sportin maalintekovoiman revanssiviikonloppuna. Vaasalaisten maalinsuulle luistelee mitä todennäköisimmin nollapelin viime kierroksella torjunut Joonas Kuusela. TUTOn veräjälle taas palannee päävalmentaja Lehkosen luottotorjuja Tommi Virtanen.

Seuraa Heitä

Mikael Aaltonen #41 |

Puolustaja

TUTOn viimekauden varakapteenin odottaisi laittavan normaalia enemmän kroppaansa likoon, kun vanha seura saapuu nykyiseen kotikaukaloon ensi kertaa tämän kauden runkosarjassa.

Aleksi Rutanen #9 |

Laitahyökkääjä

TUTOn ykköskentän "näkymättömimmästä" pelaajasta on kehkeytynyt muuten alisuorittaneen kentällisen valopilkku.

» Lähetä palautetta toimitukselle